Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ΕΠΟ έφερε αρχιδιαιτητή από μία χώρα που δε χρησιμοποιεί το VAR!

Ο Πίτερ Φρόιντφελντ κατάγεται από την Σουηδία. Εκεί όπου η πλειοψηφία των ομάδων της ελίτ έδειξαν ότι είναι εναντίον του VAR και γι’ αυτό έχει απορριφθεί η χρήση του.

Τον Σουηδό, Πίτερ Φρόιντφελντ πρότεινε για νέο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ ο Τάκης Μπαλτάκος, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Βέβαια, η συγκεκριμένη πρόταση βρήκε σύμφωνη τόσο την ΑΕΚ όσο και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέθεσε στο τραπέζι τέσσερις όρους αναφορικά με το θέμα του νέου αρχιδιαιτητή.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο διαφωνεί με τη διαδικασία, καθώς θέλει να τηρηθεί η συμφωνία της λίγκας και να έρθουν βιογραφικά από την UEFA και όχι ένας υποψήφιος που προέρχεται από αδιαφανείς διαδικασίες. Από την άλλη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν έξαλλος με την πρόταση του Τάκη Μπαλτάκο για τον 59χρονο Σουηδό, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Ο 59χρονος Σουηδός, Φρόιντφελντ, ο οποίος είναι πλέον και με τη βούλα αρχιδιατητής του πρωταθλήματος, στην καριέρα του διαιτήτευσε πολλά σημαντικά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και στο UEFA Champions League. Για να αναφέρουμε μερικά, τον εξ ολοκλήρου αγγλικό προημιτελικό του Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Άρσεναλ το 2008 και το άλλο μεταξύ Άρσεναλ και Γιουβέντους το 2006. Διαιτήτευσε συνολικά 68 διεθνείς αγώνες σε διοργανώσεις UEFA/FIFA.

Αξιο αναφοράς είναι ωστόσο το γεγονός ότι η χώρα η οποία κατάγεται ο Πίτερ Φρόιντφελντ, η Σουηδία δεν χρησιμοποιεί VAR! Πριν από μερικούς μήνες, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σουηδίας γνωστοποίησε πως απορρίπτεται η χρήση του VAR, καθώς κρίθηκε ότι προκαλεί περισσότερα προβλήματα και μεγαλύτερη αμφισβήτηση των αποφάσεων από την πλευρά των φιλάθλων.

«Η πλειοψηφία των ομάδων της ελίτ έδειξαν ότι είναι εναντίον του VAR. Το είπαν ξεκάθαρα: ‘Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε’. Αυτή η απόφαση της πλειοψηφίας θα πρέπει να γίνει σεβαστή από τους υπόλοιπους», είπε ο Γιον Πέτερσεν, εκπρόσωπος της Ένωσης των οπαδών.

Πάντως, το θέμα θα τεθεί ξανά προς συζήτηση τον προσεχή Νοέμβριο σε νέα συνεδρίαση. «Είμαι πεπεισμένος πως το VAR, όπως λειτουργεί σήμερα, έχει ελάχιστες πιθανότητες να μπει στο σουηδικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο Πέτερσεν.

 

ΠΗΓΗ: SPORTAL.GRfe