Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης ζητά από τη FIFA την αποβολή του Ισραήλ

Η ένταση στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται καθώς το Ισραήλ και η Παλαιστίνη είναι στα χαρακώματα με τις εικόνες στη λωρίδα της Γάζας να σοκάρουν όλο τον πλανήτη.

Από αυτή την κατάσταση δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο (όπως και οι υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες), ωστόσο οι ισραηλινές ομάδες συνέχισαν να μετέχουν κανονικά σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, σε συνάντηση στη Μπανγκόγκ ζήτησε από τον πρόεδρο τη FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να αποβάλει προσωρινά το Ισραήλ, καθώς έκανε λόγο για μια άνευ προηγουμένο ανθρωπιστική καταστροφή και γενοκτονία στη Γάζα.

Ο παλαιστινιακός λαός, συμπεριλαμβανομένης της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής οικογένειας, βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή. Είμαστε μάρτυρες μιας ζωντανής τηλεοπτικής γενοκτονίας που εκτυλίσσεται στη Γάζα.

Η FIFA δεσμεύεται από το καταστατικό, τους πειθαρχικούς και ηθικούς κώδικες της, οι οποίοι απαγορεύουν ρητά την υποστήριξη ενεργειών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο“, ήταν κάποια από τα λόγια του προέδρου της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Στη συνάντηση βρέθηκε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρο του Ισραήλ, Μοσέ Ζουάρες, ο οποίος τόνισε ότι το Ισραήλ δεν παραβίασε κάποιον κανονισμό (άρα δεν συντρέχει κάποιος λόγος αποβολής), ενώ ανέφερε ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες σε πολλά μέρη της χώρας.

Είναι αδικία ότι ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να βρεθούμε να παλεύουμε για το βασικό μας δικαίωμα να είμαστε μέρος του παιχνιδιού“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο κράτησε μια πιο ήπια στάση, λέγοντας ότι το αίτημα της παλαιστινιακής ομοσπονδίας θα εξεταστεί από ανεξάρτητη νομική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και η απόφαση θα εκδοθεί πριν από τις 20 Ιουλίου.