Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η πρεμιέρα Ρούβας – ΠΟΑ ξυπνάει μνήμες από μεγάλα ντέρμπι!

Το παιχνίδι της Κυριακής στην Γέργερη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ για την σεζόν 2022-23 ξυπνάει μνήμες από μεγάλα ντέρμπι ανάμεσα σε Ρούβα και ΠΟΑ.

Ο ΠΟΑ υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική και θέλει να είναι περαστικός από την Α1 ΕΠΣΗ, έχοντας στόχο την άμεση επιστροφή του στα Εθνικά πρωταθλήματα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Γέργερης κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα στην Α2 ΕΠΣΗ (2ο όμιλο) και επέστρεψε στην μεγάλη τοπική κατηγορία του Ηρακλείου.

Την Κυριακή λοιπόν ο Ρούβας θα υποδεχθεί τους Ατσαλενιώτες με το Primesport.gr να θυμάται το τελευταίο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες στην Α1 κατηγορία και μάλιστα στο γήπεδο της Γέργερης.

Ήταν 1 Νοεμβρίου του 2015 δηλαδή πριν από 7 χρόνια, όταν ο Ρούβας υποδέχθηκε τους «πράσινους».

Ο Ρούβας είχε στον πάγκο του τότε τον νυν προπονητή του ΠΟΑ Μηνά Πίτσο, με τον οποίο οι Μεσσαρίτες την προηγούμενη σεζόν (2014-15) είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Α1 ΕΠΣΗ αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την άνοδο στα μπαράζ με τους άλλους πρωταθλητές Κρήτης, ενώ προπονητής του ΠΟΑ ήταν ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚρουσώνα Βασίλης Κρασανάκης.

Ο ΠΟΑ εκείνη την χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος, έχοντας πρότυπο πρωταθλήματος με όμιλο ανόδου και όμιλο παραμονής. Εκείνο το ματς στην Γέργερη είχε λήξει λοιπόν ισόπαλο με σκορ 1-1, με τον Τάσο Τριανταφύλλου να πετυχαίνει το γκολ του ΠΟΑ, ενώ το γκολ του Ρούβα σημειώθηκε από αυτογκόλ του Γιώργου Γιακουμάκη (ξάδερφος του επιθετικού της Σέλτικ και παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής του ΠΟΑ).

Οι συνθέσεις του αγώνα Ρούβας – ΠΟΑ στην Γέργερη της σεζόν 2015-16:

ΡΟΥΒΑΣ (Μηνάς Πίτσος): Χωματάς, Ερέκι, Αντωνάκης, Μυλωνάς, Γεωργόπουλος, Κεφαλούκος, Κορδονούρης, Ντούμος (94′ Ξημεράκης Ι.), Μουρατίδης, Μερτίρι (75′ Οικονομόπουλος), Καστελλιανάκης (80′ Αμπντουραχμάνι)

ΠΟΑ (Βασίλης Κρασανάκης): Χατζημηνάς, Βρετός Κ. (80′ Παπαδομιχελάκης), Ρουμπάκης, Πετράκης, Γιακουμάκης, Χατζηανδρέου, Φραγκιαδάκης, Πετράς, Τριανταφύλλου, Βρετός Ν., Μπουτσάκης (91′ Καρβελλάς)