Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η συνέντευξη τύπου του 1ου Rethymno Football Academies Tournamet

Το «1ο Rethymno Football Academies Tournament» άνοιξε τις πύλες του το μεσημέρι της Πέμπτης (21/3) με την επίσημη συνέντευξη τύπου, που έλαβε χώρα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Kyma Suites Beach Hotel» στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Οι διοργανωτές, τα σωματεία ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΑΟ και ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ, η συνδιοργανώτρια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και οι υποστηρικτές του τουρνουά ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το σημαντικό γεγονός για το Αναπτυξιακό Ποδόσφαιρο, που θα λάβει χώρα το τριήμερο 23-25 Μαρτίου σε Δημοτικά Γήπεδα του Δήμου Ρεθύμνου. Οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές θα ξεπεράσουν τους 700 από 15 συλλόγους με 44 τμήματα από την Κρήτη και την Θεσσαλονίκη.

Στην συνέντευξη τύπου το παρόν έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή, τον Δήμο Ρεθύμνου εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Κ. Γρηγόρης Τσόγκας, ενώ την ΕΠΣΡ η Πρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών και Ταμίας του ΔΣ κα Κατερίνα Ντορμπάρη-Δεσποτοπούλου.

Από πλευράς διοργανωτών παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των σωματείων ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΑΟ και ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ κ.κ. Κώστας Παπαδάκης και Γιώργος Δρουδάκης αντίστοιχα, αλλά και ο Τεχνικός Υπεύθυνος του «1ου Rethymno Football Academies Tournament» κ. Ναπολέων Σκουλούδης.

Άπαντες ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε μια διοργάνωση που αναδεικνύει το ευ αγωνίζεσθαι και τον ευγενή αθλητισμό, με την ευχή να αποτελέσει θεσμό για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ρεθύμνου τα επόμενα χρόνια.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (23/3, 21.00) ΣΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΟ «KRITI BEACH»
Επιπλέον επισημάνθηκε πως στο περιθώριο του «1ου Rethymno Football Academies Tournament» θα διοργανωθεί το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Προπονητικής για Αναπτυξιακές Ηλικίες το Σάββατο (23/3) στις 21.00 στο ξενοδοχείο «Kriti Beach» επί της παραλιακής λεωφόρου στην πόλη του Ρεθύμνου, με εισηγητές τους κ.κ. Μιχάλη Μητροτάσιο και Λεωνίδα Παπαδάκη.
Επιπλέον επισημάνθηκε πως στο περιθώριο του «1ου Rethymno Football Academies Tournament» θα διοργανωθεί το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Προπονητικής για Αναπτυξιακές Ηλικίες το Σάββατο (23/3) στις 21.00 στο ξενοδοχείο «Kriti Beach» επί της παραλιακής λεωφόρου στην πόλη του Ρεθύμνου, με εισηγητές τους κ.κ. Μιχάλη Μητροτάσιο και Λεωνίδα Παπαδάκη.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ακόμη, οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει ώστε να παρέχουν στις φιλοξενούμενες ομάδες που επιθυμηθούν επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία του Ρεθύμνου, όπως την Ιερά Μονή Αρκαδίου, το Ιστορικομινωϊκό νεκροταφείο στους Αρμένους και στο κάστρο της «Φορτέτζα».

ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέλος, ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές η λειτουργία ειδικής πλατφόρμας η οποία φιλοξενείται στον ιστότοπο του ΟΦ Αρμένων, www.ofarmenon.gr, όπου θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση με το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες, την επόμενη αγωνιστική, αλλά και όλα τα νέα της διοργάνωσης.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Παπαδάκης Κώστας (Πρόεδρος Ρεθυμνιακός ΑΟ)
«Όλοι γνωρίζουμε πως με τον αθλητισμό σφυρηλατούνται σώματα και ψυχές, πως θωρακίζονται οι χαρακτήρες, πως κοινωνικοποιούνται τα άτομα, πως διαφυλάσσει τη νεολαία από διάφορους κινδύνους.

Όλα αυτά τα οφέλη που ο αθλητισμός και μόνο μπορεί να προσφέρει

Με αυτό το τουρνουά δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις ομάδες εντός και εκτός Ρεθύμνου, οι αθλητές τους να συναδελφωθούν και όλα αυτά τα οφέλη να τα γευτούμε στον ανώτατο βαθμό. Πρόκειται για ένα τουρνουά που αξίζει μεγάλης προσοχής. Πέρα από τα όποια πιθανά λάθη γίνουν σαν πρώτη χρονιά, θα δημιουργήσει  ένα υπόβαθρο για τις επόμενες χρονιές αφού θέλουμε να αποτελέσει θεσμό για τα σωματεία αλλά και την πόλη μας, το Ρέθυμνο, στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού. Τέτοιου είδους διοργανώσεις συντελούν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Πρόκειται για ένα τριήμερο που θα μαζέψει πολλά παιδιά και πολλούς γονείς και όχι μόνο. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης και την Αντιπεριφερειάρχη κα Λιονή, που τόσο πολύ βοήθησε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Τον Δήμο Ρεθύμνου, την ΕΠΣΡ, αλλά και όλους εσάς, στα media για την παρουσία σας εδώ και την προβολή στην εκδήλωση μας».

Δρουδάκης Γιώργος (Πρόεδρος ΟΦ Αρμένων)
«Σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη τύπου και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Υλοποιούμε μια ιδέα που είχαμε με το Ναπολέοντα και ενώνοντας τις δυνάμεις τους τα σωματεία του Ρεθυμνιακού και του ΟΦ Αρμένων. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι και θέλουμε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας, στην εξέλιξη των παιδιών όλων των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Ρεθύμνου, δίνοντας τους την δυνατότητα να αγωνιστούν σε υψηλού επιπέδου τουρνουά. Συνάμα θέλουμε να προσφέρουμε υψηλές παροχές σε όλους τους φίλους μας εκτός Ρεθύμνου που έρχονται και μας τιμούν με την παρουσία τους. Το ευχαριστώ είναι «μικρό» για την υποστήριξη που δίνουν σε αυτό το πρώτο μας εγχείρημα, το οποίο δεν σας κρύβω πως είχε αρκετές δυσκολίες και πολύ δουλειά αυτούς τους 3 μήνες. Όμως κάθε αρχή και δύσκολη και θεωρώ πως στο φινάλε της εκδήλωσης μας, θα επιβραβευτούμε όλοι από το αποτέλεσμα.

Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω όλες τις ομάδες (διοικήσεις, προπονητές, ποδοσφαιριστές) που αυτό το τριήμερο θα αγωνιστούν στα γήπεδα του Ρεθύμνου, προσφέροντας μας για τρεις ημέρες πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα.

Κλείνοντας, θα ήθελα από την σειρά μου να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ με την οποία συνδιοργανώνουμε το «1ο Rethymno Football Academies Tournament», με τον Περιφερειάρχη μας κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφεριάρχη Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή να δείχνουν για μία ακόμη φορά έμπρακτα την αγάπη και στήριξη τους για το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και τη νεολαία. Επίσης ευχαριστούμε τους υποστηρικτές της εκδήλωσης τον ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και την ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ για την στήριξη τους, τους μικρούς και μεγάλους χορηγούς, αλλά και τους εθελοντές που υποστηρίζουν αυτή τη μεγάλη διοργάνωση».

Λιονή Μαρία (Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου)
«Σας ευχαριστούμε για την πρόκληση ως Περιφέρεια Κρήτης, σε αυτή τη συνέντευξη τύπου. Η χαρά είναι δική μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε μαζί με τα σωματεία και όλους μαζί τους άλλους συμμετέχοντες για την ευόδωση αυτής της διοργάνωσης, όπου πιστεύουμε και εμείς ότι πρέπει να γίνει θεσμός.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε ότι αφορά σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού δεν γυρίζει ποτέ την πλάτη της. Πάντα προσφέρει την βοήθεια της γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό γινόμαζστε όλοι καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι πολίτες. Ειδικότερα σε ότι αφορά παιδιά και νέους ανθρώπους, αυτό πολλαπλασιάζεται και όλοι θα πρέπει να είμαστε δίπλα. Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου δυστυχώς πολλές φορές βλέπουμε και ακούμε ειδήσεις πάρα πολύ στενάχωρες για όλους μας, με πρωταγωνιστές νέα παιδιά. Είναι χρέος όλων μας, ως οικογένειες, ως πολίτες, ως θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως δήμοι, ως Περιφέρειες, ως πολιτεία και ως σωματεία να βρεθούμε δίπλα στους νέους ανθρώπους.

Με την αυτή λοιπόν, σαν Περιφέρεια Κρήτης βοηθάμε οικονομικά και ηθικά, όσο μπορούμε, όλες αυτές τις διοργανώσεις που έχουν να κάνουν με τον υγιή αθλητισμό και όπως είπαν οι πρόεδροι, προάγουν ότι καλύτερο στοιχείο έχει ένας νέος άνθρωπος, ένα νέο παιδί. Είμαστε ευτυχείς που έρχονται σωματεία και εκτός Κρήτης. Η στόχευση είναι αγαπητοί πρόεδροι και συνάδελφοι εδώ στο πάνελ, αυτό το «1ο Rethymno Football Academies Tournament» να γίνει θεσμός και πραγματικά να πλαισιώνεται από όλο και περισσότερες αθλητικές ομάδες παιδιών και εφήβων, αγοριών και κοριτσιών και εμείς με ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις θα είμαστε δίπλα και σε αυτό το αθλητικό γεγονός. Ευχόμαστε καλή επιτυχία, αν και πιστεύουμε ότι θα είναι σίγουρη».

Τσόγκας Γρηγόρης (εκπρόσωπος Δήμου Ρεθύμνου-Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού)
«Αρχικά θα ήθελα να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, όπως και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Νίκου Προβιά. Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να βρίσκονται αυτοί την στιγμή εδώ και εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία στην διοργάνωση.

Σαν Δήμο Ρεθύμνης χαιρετίζουμε την διοργάνωση του «1ο Rethymno Football Academies Tournament» που ξεκινά στην πόλη μας και συνδιοργανώνουν τα σωματεία του Ρεθυμνιακού και του ΟΦ Αρμένων. Ο Δήμος Ρεθύμνης με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει έμπρακτα την παραπάνω διοργάνωση, όπως και όλες τις αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγονται στην πόλη μας, οι οποίες προάγουν το αθλητικό πνεύμα, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις ομορφιές του τόπου μας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην διεξαγωγή των αγώνων, θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές της διοργάνωσης και τους συμμετέχοντες αθλητές και ευελπιστούμε για την καθιέρωση του παραπάνω τουρνουά σε θεσμό».

Κατερίνα Ντορμπάρη-Δεσποτοπούλου (Πρόεδρος Επιτροπής Υποδομών ΕΠΣΡ)
«Χαιρετίζουμε και εμείς σαν ΕΠΣ Ρεθύμνου το εγχείρημα αυτών των δύο συλλόγων και αποτελεί τιμή για εμάς που ανήκουν στην ποδοσφαιρική οικογένεια. Είναι δύο σύλλογοι με μεγάλη ιστορία. Δύο ομάδες συνεργάτες, που προάγουν τον αθλητικό πολιτισμό. Υποστηρίζουμε έμπρακτα όλες αυτές τις ενέργειες που κάνουν. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, να μην έχουμε τραυματισμούς για τα παιδιά και να είναι μια χαρούμενη εκδήλωση. Ο σκοπός αυτής είναι να χαρούν τα παιδιά το ποδόσφαιρο, να δουν οι γονείς και τα παιδιά που θα έρθουν από άλλες πόλεις, τον τόπο μας και να ευχαριστηθούν αυτό το τριήμερο. Ελπίζω να γίνει θεσμός. Μακάρι όλες οι ομάδες να διοργανώνουν τουρνουά που ανεβάζουν τον τόπο και την αθλητική παιδεία μας σε άλλο επίπεδο».

Ναπολέων Σκουλούδης (Τεχνικός Υπεύθυνος «1ου Rethymno Football Academies Tournament»)
«Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο και στην γιορτή αναπτυξιακών ηλικιών παιδικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα τουρνουά όπου συμμετέχουν συνολικά 15 σύλλογοι με 44 τμήματα και περισσότερα από 700 παιδιά αθλητές. Ευελπιστούμε μέσα σε αυτό το τριήμερο να έχουν την χαρά του παιχνιδιού που προσφέρει το παιδικό ποδόσφαιρο. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ αρκετά μεγάλο διάστημα. Έχουμε δώσει βαρύτητα σε λεπτομέρειες που αφορούν τους προσκεκλημένους και θέλουμε να ευχαριστηθούν όλοι το παιχνίδι και κλείνοντας την Δευτέρα 25 Μαρτίου στην τελετή λήξης να φύγουν με χαμόγελο και να έχουν στην ανάμνηση τους κάτι πολύ σημαντικό από το Ρέθυμνο».