Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέμα Primesport: Τα βαριά ονόματα της Super League 2 που παραμένουν ελεύθεροι

Το πρωτάθλημα της Super League 2 συνεχίζει να κινείται σε ένα θολό τοπίο σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος σε αυτό , αλλά και το πότε επιτέλους θα ξεκινήσει η πολύπαθη δεύτερη τι τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτοί πάντως που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα μέχρι στιγμής από αυτή την παράλογη κατάσταση στη Super League 2 είναι πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές με βαριά βιογραφικά που συνεχίζουν να παραμένουν “άνεργοι” λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η διορία και για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Οι ομάδες που δίνουν χρήματα στην κατηγορία και αξιοπρεπή συμβόλαια είναι πλέον μετρημένες στο δάχτυλο του ενός χεριού άντε να βάλουμε 1-2 ακόμη οι οποίες όμως φρόντισαν να κλείσουν έγκαιρα τα ροστερ τους και έτσι οι επιλογές που έχουν οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές για ένα συμβόλαιο σε ομάδα της Super League 2 είναι ελάχιστες.

Το Primesport σε ένα ειδικό αφιέρωμα σας παρουσιάζει αρκετές περιπτώσεις άνεργων ποδοσφαιριστών που αναζητούν ένα συμβόλαιο στη Super League 2.

Βαλεντίνος Βλάχος (Δεξί μπακ – 30 ετών): Παίκτης με τεράστια εμπειρία από την Super League 1 έχοντας παίξει σε ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο , Αστέρα Τρίπολης και Λαμία. Δεν ακολούθησε τον Λεβαδειακό στην Super League και σίγουρα αποτελεί μια αξιόπιστη λύση πολυτέλειας στο δεξί άκρο της άμυνας για αρκετές ομάδες της κατηγορίας.

Εμάνουελ Κονέ (Μέσος – 35 ετών): Mετά από 3,5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον Λεβαδειακό ο Κονέ κυκλοφορεί ελεύθερος και σίγουρα με την εμπειρία του αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τη μεσαία γραμμή παρά το ότι πλέον βαδίζει στο 35έτος της ηλικίας του. Μετράει 9 χρόνια παρουσίας πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα οποία τα έχει μοιράσει με ιδιαίτερη επιτυχία σε Απόλλωνα Σμύρνης και Λεβαδειακό.

Πεντρόμο Νίλι (Μεσοεπιθετικός- 28 ετών): Τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα από την θητεία του στον Πλατανιά και τα τελευταία τέσσερα χρόνια βγάζει το ψωμί του στη χώρα μας με ένα μικρό διάλλειμα στην Ινδία. Πέρυσι ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην επάνοδο του Λεβαδειακού στη Super League 1 με 29 συμμετοχές και 11 γκολ. Παραμένει χωρίς ομάδα αν και αρχικά είχε συμφωνήσει με την Καλλιθέα και κάπως έτσι δεν ανανέωσε την συνεργασία του και με τους Βοιωτούς. Υψηλό κασέ, αλλά λίγο προβληματικός χαρακτήρας. Η ποιότητα του όμως για την κατηγορία είναι πολυτέλεια.

Χρήστος Αραβιδης (Επιθετικός – 35 ετών): Στο Λεβαδειακό μπορεί να μην έπιασε όμως αυτό δεν σημαίνει ότι με την εμπειρία που έχει δεν μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Super League 2. Πλέον στα 35 ο πρώην παίκτης των ΑΕΚ, Πανιωνίου, ΟΦΗ, Άρη, Αστέρα Τρίπολης και Λαμία σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητος. Αγκάθι για πολλούς το κασέ του που παραμένει υψηλό.

Παντελής Θεολόγου (Κεντρικός αμυντικός – 31 ετών): Μπορεί στη Λάρισα να μην έπιασε όμως είναι ένας από τους πιο έμπειρους στόπερ στη Super League 2 έχοντας παίξει την τελευταία εξαετία σε αυτό το πρωτάθλημα με Χανια, Καραϊσκακη, Απόλλων Πόντου, Ασπρόπυργο και Παναχαϊκή.

Αμπντούρ Ομάρ (Αριστερό μπακ- 30 ετών) : Ο Κενυάτης αριστερός μπακ μας συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο πριν δύο χρόνια και ήταν ο βασικός αριστερός μπακ του Ιωνικού τη σεζόν που κέρδισε την άνοδο στη Super League 1 Πέρυσι μετακόμισε στη Λάρισα αλλά έκανε σε γενικές γραμμές μια μέτρια χρονιά. Πλέον ελεύθερος αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και σίγουρα αποτελεί μια πολύ καλή λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας για αρκετές ομάδες της κατηγορίας.

Μανώλης Μπέρτος (Δεξί μπακ- 33 ετών): Το ότι δεν παρέμεινε στη Λάρισα αποτελεί έκπληξη. Πέρυσι ήταν το βασικό δεξί μπακ των Θεσσαλών και έδειξε ότι δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια. Δεξί μπακ με τις δικές του ποδοσφαιρικές παραστάσεις από υψηλό επίπεδο δύσκολα θα βρούμε στη Super League 2. Άλλωστε μετράει 214 ματς στην Α΄κατηγορία με 4 γκολ.

Στέλιος Πόζογλου (Μεσοεπιθετικός- 26 ετών): Kάποτε ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο στον ΠΑΟΚ αλλά δεν δικαιωσε ποτέ τις προσδοκίες. Κατάφερε όμως να φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα στη Super League 2 και πέρυσι ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας της Βέροιας. Το ότι είναι ακόμα ελεύθερος σίγουρα αποτελεί ερωτηματικό γιατί μιλάμε για ένα παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά στην κατηγορία.

Τσάρλς Κούτενγκ (Επιθετικός- 25 ετών): Πήγε πέρυσι τον Ιανουάριο στη Βέροια ως δανεικός από τον Εργοτέλη όμως μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στους “κιτρινόμαυρους” ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει στα επίπεδα που τον γνωρίσαμε όταν πρωτοήρθε στον Εργοτέλη. Ψάχνει πλέον στα 25του την δική του ποδοσφαιρική αναγέννηση.

Θανάσης Ντίνας (Επιθετικός- 32 ετών): Όσο και αν φαίνεται παράξενο ο Θανάσης Ντίνας είναι ακόμη 32 ετών και πέρυσι μοιράστηκε τη σεζόν ανάμεσα σε Βέροια και Πιερικό. Η ποιότητα δεν του λείπει κυκλοφορεί ελεύθερος και με 234 ματς και 19 γκολ στις Εθνικές κατηγορίες το βιογραφικό του δεν περνάει απαρατήρητο.

Αντώνης Καπνίδης (Επιθετικός- 30 ετών): Ένας χρήσιμος σέντερ φορ για όλες τις ομάδες της Super League 2 που κυκλοφορεί ελεύθερος. Μπορεί να μην έκανε την καριέρα που θα ονειρευόταν και ο ίδιος όταν ήταν στον Άρη για παράδειγμα όμως πάντα έβρισκε καλά συμβόλαια στην κατηγορία.

Δημήτρης Κουτρομάνος (Δεξιός μπακ- 35 ετών): Στην πρώτη του ποδοσφαιρική νιότη δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ΑΕΚ κάτι που μπόρεσε εν συνεχεία να κάνει στον Παναιτωλικό. Κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που θα ήθελε όμως στα 35 του διαθέτει την εμπειρία για να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για κάθε ομάδα της Super League 2 που ψάχνει δεξιό μπακ.

Αλέξης Μιχαήλ (Κεντρικός Αμυντικός- 36 ετών): Η Ξάνθη μπορεί να υποβιβάστηκε οικειοθελώς στη Γ΄Εθνική μετά από πάρα πολλά χρόνια και έτσι έμειναν ελεύθεροι παράλληλα και αρκετοί έμπειροι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στη Super League 2. Ένας από αυτούς είναι και ο 36χρονος πλέον Αλέξης Μιχαήλ που κουβαλάει τεράστια εμπειρία από την Super League 1 με 249 ματς και 7 γκολ και πέρυσι ήταν βασικότατος στο κέντρο της άμυνας της Ξάνθης.

Βαγγέλης Πλατέλλας (Μεσοεπιθετικός- 33 ετών): Ξεκίνησε πέρυσι στην Ξάνθη αλλά στα μισά του δρόμου επέστρεψε στον Ιωνικό. Η ποιότητα του δεν αμφισβητείται και σίγουρα αποτελεί πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα της Super League 2 οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν στο ρόστερ τους παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Πλατέλλα.

Ορέστι Κατσούρι (Δεξιός Μπακ- 24 ετών): Μετά την πτώση του Εργοτέλη στη Γ΄Εθνική ο Κατσούρι είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες του περσινού ρόστερ που δεν έχει βρει ακόμη ομάδα. Επί Ταουσιάνη καθιερώθηκε στο δεξί άκρο της άμυνα πέρυσι όμως δεν είχε την ανάλογη παρουσία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ένας αξιόπιστος δεξιός μπακ για κάθε ομάδα της Super League 2.

Θανάσης Κωστανάσιος (Επιθετικός- 23 ετών): Πέρυσι πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τον Εργοτέλη με 27 συμμετοχές , 6 γκολ και 2 ασίστ και πολλοί θα περίμεναν ότι ίσως έβρισκε ομάδα και στη Super League 1. Στις αρχές του καλοκαιριού έφτασε μια ανάσα από την Καλλιθέα όμως η μεταγραφή του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και έτσι παραμένει ελεύθερος λίγες ημέρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου και μια ελκυστική επιλογή για αρκετές ομάδες της κατηγορίας.

Γιάννης Μπουτσάκης (Μέσος- 28 ετών): Αν ο Εργοτέλης παρέμενε στη Super League 2 ο Μπουτσάκης είχε συμφωνήσει να μείνει στην ομάδα , όμως από την στιγμή που οι “κιτρινόμαυροι” πήραν τον δρόμο για την Γ΄Εθνική ο έμπειρος μέσος έμεινε ελεύθερος. Ήδη τα Χανιά έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του και σίγουρα αποτελεί ένα παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά στη Super League 2.

Aμπ. Αμπντουλαχί (Μέσος – 25 ετών): Αν και ταλαιπωρήθηκε πέρυσι από τραυματισμούς είναι σίγουρα ένας αρκετά ποιοτικός μέσος για την κατηγορία. Εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Σομαλίας παραμένει ακόμη ελεύθερος και σίγουρα είναι μια αξιόπιστη λύση στο κέντρο για όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Bέλικο Μπάντροβιτς (Μεσοεπιθετικός- 28 ετών): Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός μοιράστηκε πέρυσι την σεζόν σε Ολυμπιακό Βόλου και Αστέρα Βλαχιώτη και παρά το ότι δεν είχε την ίδια χρονιά όπως την πρώτη του με την Παναχαϊκή αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση για την θέση του επιτελικού μέσου.

Ξενοφών Πάνος (Δεξιός μπακ- 32 ετών): Έμεινε ελεύθερος από τη Νίκη Βόλου και αποτελεί μια σταθερή αξία όλα αυτά τα χρόνια στη Super League 2 στη θέση του δεξιού μπακ. Με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει αρκετές ομάδες.

Γεννάδιος Ξενοδόχοφ (Τερματοφύλακας – 34 ετών): Πέρυσι είχε μια γεμάτη σεζόν με τον Ολυμπιακό Βόλου και πλέον είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Ξενοδόχοφ έχει μεγάλη εμπειρία πλέον από την κατηγορία και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια μιας ομάδας της κατηγορίας.

Νταρσίζιο (Σέντερ Φορ- 24 ετών): Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έκανε μια εξαιρετική σεζόν πέρυσι με την Επισκοπή με 32 συμμετοχές και 8 τέρματα στο πρωτάθλημα και παραμένει ακόμη ελεύθερος. Αξιόπιστη επιθετική λύση για τις περισσότερες ομάδες της Super League 2.

Θανάσης Παπάζογλου (Σέντερ Φορ – 34 ετών): Τα χρόνια πέρασαν για τον άλλοτε σέντερ φορ του ΟΦΗ που είχε μέτρια παρουσία πέρυσι στην Ρόδο και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έχει ξοφλήσει ποδοσφαιρικά καθώς σέντερ φορ με την εμπειρία του δύσκολα βρίσκεις στη Super League 2.

Oυσμάν Σουντουρά (Μέσος- 27 ετών): Ο υψηλόσωμος μέσος από το Μάλι μας συστήθηκε στην Ελλάδα πριν 5 χρόνια με την φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας και πέρασε και από τα μέρη μας παίζοντας για τα Χανιά. Πέρυσι ήταν στον Απόλλωνα Πόντου και πλέον αναζητά το νέο σταθμό της καριέρας του κουβαλώντας σημαντικές παραστάσεις πλέον από την Super League 2.

Kενάν Μπαργκάν (Επιθετικός- 34 ετών): Επανεμφανίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα πέρυσι μετά από μια περιπλάνηση στην Κύπρο και αν και τα χρόνια έχουν περάσει η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται. Χρήσιμος για όποια ομάδα της κατηγορίας θέλει να προσθέσει εμπειρία στη μεσοεπιθετική της γραμμή.