Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέμα Primesport: Τι απέγιναν οι παίκτες του περσινού ρόστερ του Εργοτέλη

Η διάλυση της ΠΑΕ Εργοτέλης και η κάθοδος της ομάδας στα τοπικά πρωταθλήματα είχε ως αποτέλεσμα την αποψίλωση του ρόστερ της κρητικής ομάδας με τους παίκτες που ανήκαν πέρυσι στην ομάδα να έχουν σκορπίσει σε όλη την Ελλάδα .

Κάποιοι εξ΄αυτών πήγαν σε ομάδες της Super League 1, άλλοι βρήκαν ομάδες στη Super League 2 αλλά όλοι τους αναγκάστηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουν ποδοσφαιρική στέγη μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που υπήρξαν σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο στον σύλλογο.

Το Primesport σας παρουσιάζει σήμερα ένα αφιέρωμα για το που συνεχίζουν την καριέρα τους οι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ του Εργοτέλη.

Αναλυτικά;

Τερματοφύλακες

Θοδωρής Τσέλιος (24 ετών): Μετά την περσινή εξαιρετική σεζόν με τον Εργοτέλη συνεχίζει πλέον στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2 και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Άλλωστε ήταν εύκολο για αυτόν να βρει ομάδα μετά από δύο πολύ καλές σεζόν σε Διαγόρα και Εργοτέλη.

Γιώργος Τζελέπης (22 ετών): Mετα από τρία χρόνια παρουσίας στο ρόστερ του Εργοτέλη όπου πήρε ελάχιστες ευκαιρίες συνεχίζει την ποδοσφαιρική του παρουσία στα γήπεδα της Super League 2 και την Κρήτη μετακομίζοντας νοτιότερα στο Νομό Λασιθίου και στον Ο.Φ.Ιεράπετρας.

Νίκος Ψιμόπουλος (19 ετών): Έγινε επαγγελματίας στα 16 του και ίσως φέτος αν η ομάδα κατάφερνε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Super League 2 να έπαιρνε ευκαιρίες καθώς μιλάμε για ένα διεθνή τερματοφύλακα με τις μικρές Εθνικές ομάδες, Μετά την αποχώρηση του από τον Εργοτέλη θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός Κρήτης μετακομίζοντας στην ομάδα της Ρόδου.

Αμυντικοί

Γιώργος Σαρρής (33 ετών): Μετά από δύο χρόνια παραμονής στον Εργοτέλη θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Super League 2 με την φανέλα του συμπολίτη Ηροδότου που πρόσθεσε στο ρόστερ του ένα στόπερ με πολύ σημαντικές παραστάσεις. Παιδί που προήλθε μέσα από τα σπλάχνα του Εργοτέλη τις καλές εποχές όπου οι “κιτρινόμαυροι” έβγαζαν ταλέντα σχεδόν κάθε χρόνο και τροφοδοτούσαν όχι μόνο την πρώτη ομάδα του Εργοτέλη αλλά και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στις δύο θητείες του στον Εργοτέλη με συνολικά 8 χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα μέτρησε 123 ματς και 2 γκολ.

Αντόνιο Μίκο (22 ετών): Ήρθε πέρυσι στον Εργοτέλη και κατάφερε να παίξει σε 27 παιχνίδια . Αυτά ήταν αρκετά για να κάνουν τον Ηρόδοτο να τον επιλέξει γνωρίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Γιώργο Σαρρή.

Έντισον Κόλα (21 ετών): Πρόπερσι ξεπετάχτηκε από την Κ20 του Εργοτέλη και έκανε μια φοβερή σεζόν δημιουργώντας πολλές προσδοκίες για τον επόμενο στόπερ των “κιτρινόμαυρων” που θα έφερνε και λεφτά στην ομάδα. Η περσινή του σεζόν όμως δεν ήταν ανάλογη αλλά τα χρόνια δεν τον πήραν και στα 21 του ο Ο.Φ.Ιεράπετρας του έδωσε ένα συμβόλαιο για να κερδίσει και πάλι θέση βασικού και να δείξει τις πλούσιες αγωνιστικές δυνατότητες που διαθέτει. Στα δύο χρόνια επαγγελματικής παρουσίας στον Εργοτέλη μέτρησε 37 συμμετοχές και 1 γκολ.

Γιάννης Θεοδωράκης (21 ετών): Ακόμη ένα παιδί των υποδομών του Εργοτέλη που μετά την διάλυση της ομάδας αναζητά πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που όλα δείχνουν ότι θα είναι η ομάδα του Γιούχτα που έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Στα δύο χρόνια επαγγελματικής καριέρας στον Εργοτέλη ο Θεοδωράκης είχε 4 συμμετοχές.

Γιώργος Σερβιλάκης (25 ετών): Έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν με τον Εργοτέλη που αποτέλεσαν το διαβατήριο του για να πάρει μεταγραφή στη Super League φέτος και πιο συγκεκριμένα στον Ιωνικό με τον οποίο πάντως δεν έχει καταγράψει ακόμα κάποιο λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα αφού ο ανταγωνισμός στη θέση του αριστερού μπακ στην ομάδα της Νίκαιας είναι πολύ μεγάλος. Στα δύο χρόνια παρουσίας του στους “κιτρινόμαυρους” συμπλήρωσε 52 συμμετοχές.

Στέλιος Ποζατζίδης (28 ετών); Ακόμη μια μεταγραφή που βγήκε απόλυτα στον Εργοτέλη την τελευταία διετία. Ο Ποζατζίδης πάντως ήταν από τους πρώτους παίκτες που αποχώρησαν από την ομάδα όταν μετά απο τον Ιανουάριο άρχισε να δυσκολεύει αρκετά η κατάσταση στο οικονομικό κομμάτι. Στα δύο περίπου χρόνια παρουσίας του στον Εργοτέλη μέτρησε 37 συμμετοχές και 1 γκολ και πλέον συνεχίζει στην Κηφισιά του Γ. Τουτζάρη.

Ορέστι Κατσούρι (24 ετών): Ο Γιάννης Ταουσιάνης από μέσο τον μετέτρεψε σε δεξιό μπακ και του άλλαξε την καριέρα καθώς έκανε πολύ καλές σεζόν με τον Εργοτέλη ειδικά τη χρονιά που οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν μια ανάσα από την επάνοδο στη Super League 1 που τους την στέρησε ο Φωτιάς στη Νίκαια. Ήταν από τους τελευταίους παίκτες του περσινού ρόστερ του Εργοτέλη που είχε μείνει χωρίς ομάδα αλλά ο Στ. Λαμπράκης που μετακόμισε στα Χανιά και τον ξέρει από μικρό παιδί τον πήρε μαζί του στην ομάδα του Σπ. Μπαξεβάνου. Στα 4 επαγγελματικά χρόνια με τον Εργοτέλη ο Κατσούρι μέτρησε συνολικά 64 συμμετοχές στους “κιτρινόμαυρους”.

Παρασκευάς Ντουμάνης (21 ετών): Ήρθε πριν δύο χρόνια στον Εργοτέλη απο την U20 του Ολυμπιακού αλλά την πρώτη σεζόν δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Πέρυσι όμως και ειδικά μετά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος πήρε πολλές ευκαιρίες και έδειξε ότι είναι ένα σύγχρονο δεξιό μπακ. Πλέον συνεχίζει την καριέρα του στο Βόρειο Όμιλο της Super League 2 και στη Βέροια, μετρώντας στα δύο χρόνια παρουσίας του με τον Εργοτέλη συνολικά 34 παιχνίδια.

Τζέφρι Νεράλ (24 ετών): Ο Ολλανδός δεξιός μπακ έπαιξε δύο χρόνια στον Εργοτέλη προερχόμενος από την Χέλμοντ Σπορτ της χώρας του και παρότι δεν ξεχώρισε με την παρουσία του κατάφερε να μετρήσει 30 συμμετοχές με τα “κιτρινόμαυρα” παίζοντας περισσότερο ως αλλαγή. Πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην Γ΄κατηγορία του Βελγίου και την Ρούπελ Μπουμ.

Μέσοι

Νίκος Πέϊος (23 ετών): Από τους πιο βελτιωμένους παίκτες πέρυσι στο Νότιο Όμιλο της Super League 2 εξελίχθηκε σε βασικό γρανάζι του Εργοτέλη και ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ του πρωταθλήματος. Αν και θα μπορούσε να πάει και σε ομάδα Super League 1 είπε το ναι στην πρόταση της Κηφισιάς καθώς μέτρησε και η παρουσία του Γ. Τουτζάρη εκεί. Ο Βεροιώτης μέσος στα τρία χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Εργοτέλη είχε 65 συμμετοχές και 2 γκολ.

Χρήστος Βουτσάς (21 ετών): Μια χρονιά πρόλαβε να παίξει στον Εργοτέλη αλλά ήταν αρκετή για να ξεχωρίσει και να κάνει τον Λεβαδειακό να τον αποκτήσει φέτος το καλοκαίρι. Πάντως δεν μακροημέρευσε στους Βοιωτούς που τον παραχώρησαν στα μέσα Σεπτεμβριου δανεικό στην ομάδα Β΄του Παναθηναϊκού. Με τον Εργοτέλη πέρυσι ο Βουτσάς είχε 30 συμμετοχές και 1 γκολ.

Αντώνης Μπουρσέλης (28 ετών): Αν και 28 ετών κουβαλάει μεγάλη ιστορία στον Εργοτέλη στον οποίο ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά από μικρό παιδί μέσα από το Μαρτινέγκο. Από τα 9 χρόνια που παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα οκτώ τα έχει περάσει στον Εργοτέλη με ένα διάλλειμα εξάμηνο σε ΠΑΟΚρουσώνα ως δανεικός και στον ΟΦΗ ως ελεύθερος. Με δύο θητείες στον Εργοτέλη μετράει 135 συμμετοχές και 15 γκολ αλλά μαζί με τον Ποζατζίδη ήταν από τους πρώτους που έφυγαν από την ομάδα και δεν συμμετείχαν στις υποχρεώσεις της πριν τελειώσει καν το πρωτάθλημα της Super League 2. Πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην Γ΄Εθνικη και τον Αλμυρό που έχει ένα παίκτη πολυτέλεια για την κατηγορία στο ρόστερ του.

Γιάννης Μπουτσάκης (28 ετών): Πήγε στον Εργοτέλη απο τον ΠΟΑ το 2017 και μέχρι και την τελευταία στιγμή περίμενε να δει τις εξελίξεις στους “κιτρινόμαυρους” καθώς την περσινή σεζόν ουσιαστικά την έχασε λόγω του στρατιωτικού. Μια ημέρα πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους παίκτες παραμένει χωρίς ομάδα αν και τα Χανιά δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Στα πέντε χρόνια παρουσίας με την φανέλα του Εργοτέλη ο Μπουτσάκης μέτρησε 126 συμμετοχές και 6 γκολ.

Αντώνης Αλεξάκης (21 ετών): Ένα είναι δεδομένο . Ότι αν ο Εργοτέλης κατάφερνε να παίξει τελικά φέτος στη Super League 2 ήταν ένας από τους παίκτες που θα έπαιρνε σημαντικό χρόνο συμμετοχής καθώς πέρυσι έδειξε αρκετά καλά στοιχεί στο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε. Προέρχεται από την U19 του Εργοτέλη έγινε επαγγελματίας το καλοκαίρι του 2019 και στα τρία αυτά χρόνια μέτρησε 17 συμμετοχές και 1 γκολ. Πλέον βρίσκεται μια ανάσα από το να συνεχίσει την παρουσία του στη Super League 2 φορώντας τη φανέλα του Ηροδότου.

Αμπντουσαλάμ Αμπντουλαχί (25 ετών): Βασικό στέλεχος της Εθνικής Σομαλίας και ποδοσφαιριστής με πολλές δυνατότητες αλλά συνάμα και επιρρεπής στους τραυματισμούς. Αυτός ίσως είναι και ένας από τους λόγους που δεν κατάφερε να παίξει μέχρι τώρα σε πιο υψηλό επίπεδο. Πάντως παραμένει ελεύθερος και σίγουρα είναι ένας ποιοτικός μέσος για πολλές ομάδες της Super League 2 αν αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας. Στα δύο χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Εργοτέλη μέτρησε 39 συμμετοχές και 1 γκολ.

Γιάννης Κουτάντος (22 ετών): Ακόμη ένα παιδί προϊόν των τμημάτων υποδομής του Εργοτέλη που δεν θα συνεχίσει στους “κιτρινόμαυρους” καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον Ηρόδοτο. Από το 2020 έγινε επαγγελματίας στον Εργοτέλη και μέτρησε σε αυτά τα δύο χρόνια παρουσίας 13 συμμετοχές .

Επιθετικοί

Γιώργος Νικολακάκης (18 ετών): Μόλις πέρυσι τον Ιανουάριο έγινε επαγγελματίας και παραμένει χωρίς ομάδα μετά την διάλυση του Εργοτέλη αν και για την απόκτηση του έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετές ομάδες της Κρήτης από την Γ΄Εθνική.

Θανάσης Κωστανάσιος (23 ετών): Έκανε τρομερή σεζόν πέρυσι με τον Εργοτέλη στη Super League 2 και ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο όντας ο πρώτος σκόρερ των “κιτρινόμαυρων” πέρυσι στο πρωτάθλημα με 6 τέρματα και 2 ασιστ. Πλέον μετά από δύο χρόνια με τον Εργοτέλη συνεχίζει την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Super League 2 και την ομάδα της Καλλιθέας.

Σωτήρης Κοκκίνης (22 ετών): Ο Εργοτέλης δέχθηκε προτάσεις για να τον πουλήσει αλλά με χρήματα που ο ίδιος θεώρησε ότι δεν ανταποκρίνονταν στην αξία του ποδοσφαιριστή και ίσως έχασε μια χρυσή ευκαιρία να βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο του που μπορούσαν να του φανούν πολύ χρήσιμα. Κάπως έτσι ο Κοκκίνης κατέληξε στη Super League 1 και στον Ιωνικό ως ελεύθερος μετρώντας ήδη και μια ολιγόλεπτη συμμετοχή στην πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στον 1,5 χρόνο παρουσίας του στον Εργοτέλη ο Κοκκίνης μέτρησε 45 συμμετοχές και 4 τέρματα.

Τσάρλς Κούτενγκ (25 ετών): Πριν τραυματιστεί στους χιαστούς ο Κουατένγκ αποτελούσε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Εργοτέλη. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του όμως ο Βέλγος εξτρέμ με ρίζες από την Γκάνα ήταν ένας άλλος παίκτης εξού και ο Εργοτέλης τον έδωσε δανεικό στη Βέροια πέρυσι το δεύτερο εξάμηνο όπου πέρασε απαρατήρητος. Συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος. Στον Εργοτέλη ο Κουατένγκ έπαιξε 3,5 χρόνια μετρώντας 53 ματς και 7 γκολ.

Τάϊρον Κόνραντ (25 ετών): Ποδοσφαιρική ανακάλυψη του Γ. Τουτζάρη από την Γ ΄κατηγορία της Ολλανδίας πριν από δύο χρόνια που ξεχώρισε στα δύο χρόνια της παρουσίας του στον Εργοτέλη . Απορίας άξιων πως κάποια ομάδα είτε από την Super League 2 είτε από την Super League 1 δεν τον απέκτησε με τον ίδιο πλέον να συνεχίζει την καριέρα του στην Α΄κατηγορία του Μαυροβουνίου σε ομάδα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θεμιστοκλής Πατρινός (21 ετών): Την πρώτη του σεζόν έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σέντερ φορ που είχε όλα τα φόντα για να καθιερωθεί στον Εργοτέλη η περσινή σεζόν όμως δεν ήταν το ίδιο καλή. Παρόλα αυτά βρήκε συμβόλαιο στη Super League 2 και πιο συγκεκριμένα στο Αιγάλεω στο οποίο υπέγραψε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στην παρουσία του στον Εργοτέλη ο Πατρινός έπαιξε σε 48 ματς και σημείωσε 3 τέρματα.