Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέμα Primesport: Το προφίλ του Τηλυκράτη Λευκάδας και ο προπονητής με κρητικό παρελθόν

Ο Τηλυκράτης Λευκάδας κατέκτησε στον 3ο όμιλο τον τίτλο του πρωταθλητή έχοντας σαν βασικούς αντιπάλους τον Α.Ο Υπάτου και τον Πανελευσινιακό που ακολουθούσαν την νησιωτική ομάδα μέχρι το τέλος στη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. 

Ουσιαστικά ο Τηλυκράτης κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι όταν και έχασε την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου από την Παναχαϊκή που πήρε την πρώτη θέση και στη συνέχεια την άνοδο για την Super League 2.

Είχε την καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 58 τέρματα , ενώ δέχθηκε 15 γκολ έχοντας την δεύτερη καλύτερη άμυνα στον 3ο όμιλο της Γ΄Εθνικής.

Eίναι το πιο παλιό σωματείο που θα λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου καθώς έχει έτος ίδρυσης το 1927. Δεν έχει παίξει ποτέ στην δεύτερη τι τάξει εθνική κατηγορία αν και έφτασε κοντά στο να το πετύχει αυτό την σεζόν 1974-1975. Παίζει στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας “Γρηγόρης Πλάτωνας” χωρητικότητας 1.300 θέσεων.

Με προπονητή που έχει δουλέψει στο παρελθόν στην Κρήτη

Προπονητής στην ομάδα του Τηλυκράτη Λευκάδας είναι ένας παλιός γνώριμος μας που έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Κρήτη ο Ανδρέας Παντζιαράς.

Ο 46χρονος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι του 2021 μετά από δύο χρόνια παρουσίας σε αυτή κατάφερε να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου και στα μπαράζ για την άνοδο στη Super League 2.

Από την Κρήτη πέρασε το καλοκαίρι του 2011 αναλαμβάνοντας τον Πλατανιά απο τον οποίο αποχώρησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011 για να πάει στον Τηλυκράτη Λευκάδας όπου έχει θητεύσει τρεις φορές σαν προπονητής.

Στο ρόστερ της ομάδας δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες με εμπειρία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες και ξεχωρίζουν σε αυτό είναι ο 31χρονος μέσος Κώστας Τεγούσης που έχει περάσει στο παρελθόν και από τα μέρη μας φορώντας τις φανέλες του ΑΟΧ/Κισσαμικού και του Ο.Φ.Ιεράπετρας, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Ζδράβος Ρίζος που έχει παίξει στην Α΄Εθνική με τον Πανθρακικό, και έχει αγωνιστεί και στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στο ρόστερ όμως εντοπίζουμε και ακόμη ένα παίκτη με “κρητικό” παρελθόν και πιο συγκεκριμένα τον 28χρονο αριστερό μπακ Αλέξανδρο Μπεκατώρο που για όσους δεν τον θυμούνται αγωνίστηκε τη σεζόν 2015-2016 στη Γ΄Εθνική με τον Ερμή Ζωνιανών, ενώ στη συνέχεια έπαιξε και στη Β΄Εθνική με Πανθρακικό, Α.Ε Καραϊσκάκη, Αχαρναϊκό και Ζάκυνθο.