Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέμα Primesport: H άκρως ανταγωνιστική Super League 2 που διαμορφώνεται για τη νέα σεζόν

Το πιο δυνατό πρωτάθλημα της Super League 2 των τελευταίων ετών αναμένεται να γίνει την επόμενη αγωνιστική περίοδο με το παζλ των ομάδων που θα λάβουν μέρος τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα να δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και ανταγωνισμό. 

Το πρώτο ζητούμενο είναι ότι ο οι ομάδες θα μειωθούν και πάλι με αποτέλεσμα να είναι 20 ομάδες στο σύνολο και αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αν αυτές οι ομάδες χωριστούν για τελευταία χρονιά φέτος σε δύο ομίλους η γίνει ένα ενιαίο πρωτάθλημα 20 ομάδων που βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα είναι και πολυδάπανο. 

Το σίγουρο είναι ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Super League 2 θα θυμίζει κάτι από Super League 1 αφού πολλές ιστορικές ομάδες που έχουν παίξει για χρόνια και έχουν διακριθεί στην Α΄Εθνική θα βρίσκονται τη νέα σεζόν στο δεύτερο τι τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα αυξάνοντας κατακόρυφα το ενδιαφέρον και του φίλαθλου κόσμου και δίνοντας μια άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα. 

Από την φετινή σεζόν έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ιστορικές ομάδες όπως η Λάρισα, ο Ηρακλής, η Καλαμάτα, ο Ιωνικός, ο Διαγόρας, τα πολύ δυνατά τα τελευταία δύο χρόνια Χανιά , και η Νίκη Βόλου. 

Από τις ομάδες Β΄είναι δεδομένο ότι θα έχουμε μια απώλεια αυτή του Ολυμπιακού, ενώ είναι πολύ πιθανό να τον ακολουθήσει και ο Παναθηναϊκός Β΄στη Γ΄Εθνική, και οι δύο μόνες σίγουρες ομάδες Β΄για τη νέα σεζόν στη Super League 2 είναι αυτές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που πάντα έχουν μια δυναμική. 

Από την Super League έρχονται δύο ομάδες με μεγάλη δυναμική η καθεμιά για διαφορετικό λόγο. Ο μεν ΠΑΣ Γιάννινα γιατί κουβαλάει τεράστια ιστορία και εκπροσωπεί όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, και η Κηφισιά που μπορεί να έπεσε στην παρθενική της σεζόν στα “σαλόνια” της Super League αλλά διαθέτει μια πολύ ισχυρή διοίκηση που είναι δεδομένο ότι θα θελήσει να επαναφέρει άμεσα την ομάδα στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ακόμη όμως και στο κομμάτι των τεσσάρων πρωταθλητών που ανέβηκαν από την Γ΄Εθνική στη Super League 2 υπάρχουν δύο πολύ δυνατά ονόματα αυτό του ιστορικού Πανιωνίου που έρχεται με φόρα και με νέα ισχυρή διοίκηση για να διεκδικήσει την επάνοδο του εκεί που ανήκει μετά από κάποια χρόνια στη Γ΄Εθνική , αλλά και της εξίσου ιστορικής και δυνατής Καβάλας που δεν ανέβηκε για να κάνει τον κομπάρσο στη Super League 2. Ακόμη και η παρουσία του Παναργειακού του Γ. Βαζάκα δεν περνάει απαρατήρητη αλλά και της έκπληξης του νεοφώτιστου στην κατηγορία Εθνικού Νέου Κεραμιδίου του Βαγγέλη Μόρα. 

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα επί της ουσίας είναι μια θέση παραμονής στα Play Outs του Νοτίου και Βορείου Ομίλου όπου στο Νότιο η Παναχαϊκή με την μεγάλη δυναμική να είναι ο κόσμος της είναι αγκαλιά με το να την κατακτήσει, και στο Βόρειο Όμιλο όπου Αναγέννηση Καρδίτσας, Καμπανιακός, Κοζάνη ουσιαστικά κυνηγούν το τρίτο εισιτήριο παραμονής μετά τους ΠΑΟΚ Β΄και Ηρακλή που έχουν εξασφαλίσει τα άλλα δύο από αυτό τον όμιλο. 

Στο Νότιο Όμιλο υπάρχει και το Αιγάλεω που δεν είναι εξασφαλισμένο 100 % αλλά αν κερδίσει τον υποβιβασμένο Ολυμπιακό Β΄την Τετάρτη καπαρώνει άλλη μια θέση μετά τον Διαγόρα για τη νέα σεζόν στη Super League 2. 

Aναλυτικά οι 17 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2: 

Λάρισα 

ΠΑΟΚ Β΄

Χανιά 

Καλαμάτα 

ΑΕΚ Β΄

Ιωνικός 

Νίκη Βόλου 

Ηρακλής 

Μακεδονικός 

Διαγόρας 

Πανιώνιος 

Καβάλα 

Eθνικός Νέου Κεραμιδίου 

Παναργειακός 

ΠΑΣ Γιάννινα 

Κηφισιά 

Ηλιούπολη