Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πληροφορίες για τρεις αγνοούμενους στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τρεις αγνοουμένους στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τρία άτομα τα οποία ενδέχεται να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οικείοι τους, τους αναζητούν καθώς δεν έχουν δώσει σημείο ζωής.

 


Παράλληλα, σύμφωνα με το creta24.gr, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία.

Συγκεκριμένα, πλημμυρικά φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς του Δήμου Μαλεβιζιου.

Η Αγία Πελαγία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας οχήματα στην θάλασσα. Εντυπωσιακές έιναι οι εικόνες από τα ορμητικά νερά που έχουν παρασύρει αυτοκίνητα στην περιοχή.



Έντονη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, αλλά και μηχανημάτων της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο όγκο νερών στις δυο περιοχές. Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα, όπου αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου.

 



Περιορισμό μετακινήσεων ζητά επιτακτικά ο Δήμος Μαλεβιζίου
Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: skai.gr