Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κύπελλο Ελλάδας: Πάλεψε ο Γρανίτης αλλά έμεινε εκτός συνέχειας

Ο Γρανίτης πάλεψε κόντρα στον Αστέρα Καισαριανής στο ιστορικό, πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του στο Κύπελλο Ελλάδας, όμως οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε δέκα λεπτά και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση επικρατώντας των νταμπλούχων Χανίων με 4-1 στο γήπεδο του Γαλατά.

 

Ο Γρανίτης έδωσε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν, λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Κύπελλο Ελλάδας και παίζοντας με τον Αστέρα Καισαριανής στο γήπεδο του Γαλατά. Η ομάδα του Τάκη Διακάκη εξαργύρωσε την κατάκτηση του Κυπέλλου Χανίων με την συμμετοχή στην μεγάλη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας την Αθηναϊκή ομάδα.

Το παιχνίδι παράλληλα αποτέλεσε και μία καλή ευκαιρία για τους δύο προπονητές να τεστάρουν την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών τους, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δείχνοντας μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και έχοντας αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 9’, με τον Κορωνάκη να μπλοκάρι το σουτ του Ραχίμ.  Στο 16’ ο Ζέλο έκανε ένα ωραίο σουτ στο γάμα του Γρανίτη, ο Κορωνάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Γρανίτη να απειλήσει, αφού στο 17’ ο Δρακάκης αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το 1-0 μετά από ενέργεια του Κοτζαμιχάλη. Στο 20’ ο Αστέρας απείλησε εκ νέου με τον Ραχίμ, όμως στο 38’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 με τον Δρακάκη να μην καταφέρνει να παραβιάσει την εστία των αντιπάλων από πολύ καλή θέση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αστέρας Καισαριανής ανέβασε στροφές και έγινε πιο απειλητικός. Στο 46’ ο Ραχίμ έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 50’, ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το δοκάρι με προσπάθεια εντός περιοχής. Στο 57ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Αστέρα με τον Γεραγωτέλλη, λόγω χεριού.

Λίγο αργότερα ήρθε και το δεκάλεπτο που έκρινε την αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 66’ με την προβολή του Παληγεώργου μετά από κόρνερ, ενώ στο 72’ έγινε το 0-2 με την προβολή του Ζέλο μετά την ασίστ του Ραχίμ. Στο 75’ ο Αστέρας Καισαριανής ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση με τον Σαπαλίδη να κρεμάει τον Κορωνάκη με τον Ραχίμ να δίνει και αυτή την ασίστ.

Στο 79’ ο Γρανίτης μείωσε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δρακάκη. Το πέναλτι κέρδισε ο Παπαδάκης που ανετράπηκε από τον Μιχελή.

Το τελικό 1-4 υπέρ των φιλοξενούμενων έγινε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Σμυρνάκη να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή.

Γρανίτης – Αστέρας Καισαριανής 1-4

Κύπελλο Ελλάδας – Α’ φάση
Γήπεδο: Γαλατά
Σκόρερ: 80’ πεν. Δρακάκης – 66’ Παληγεώργος, 72’ Ζέλο, 75’ Σαπαλίδης, 90+5’ Σμυρνάκης
Διαιτητής: Σαμιωτάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μπλαβάκη – Μπιμπάκης (Ηρακλείου)

Γρανίτης (Τάκης Διακάκης): Κορωνάκης, Βασιλάκης, Στεφανίδης (75’ Νάστο), Κατσαρός, Παπακαστρήσιος, Κοτζαμιχάλης (75’ Ρουσάκης), Μαυρουδής (87’ Μεγαλακάκης), Χύσι, Αθανασιάδης, Παπαδάκης (83’ Τσούτσης), Δρακάκης (82’ Παπαδεράκης)

Αστέρας Καισαριανής (Γιώργος Τσαμόπουλος): Μιχελής, Χασιώτης, Λεβέντης, Μαραγκουδάκης, Μουσταφίδης (65’ Σμυρνάκης), Γεραγωτέλλης, Ζέλο (85’ Ψαραδέλης), Τζέλη (46’ Σταμούλης), Σαπαλίδης (90+2’ Χρυσανθόπουλος), Ραχίμ, Παληγεώργος (86’ Ρέντζης

πηγή sportscaster.gr