Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κύπελλο Ελλάδας: Bγαινουν σήμερα και τα άλλα δύο εισιτήρια για την ημιτελική φάση

Μετά την χθεσινή ημέρα και τις αναμετρήσεις των Πανσερραϊκού με την ΑΕΚ και του Άρη με τον Ολυμπιακό, η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη με δύο αναμετρήσεις. Αυτή της Λαμίας με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Τεράστιο φαβορί η Λαμία

Ξεκινάμε από το πρώτο χρονικά, αυτό της Λαμίας με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου (17:30 Cosmote Sports 2). Μια αναμέτρηση που έχει ένα τεράστιο φαβορί που δεν είναι άλλο από τους γηπεδούχους. Και να μη έχει άλλωστε, από την στιγμή που η Λαμία επικράτησε με 2-1 μέσα στις Σέρρες, ενώ τις ομάδες τις χωρίζουν 2 κατηγορίες.

Στα αγωνιστικά για την Λαμία, ο Σάββας Παντελίδης θεωρεί πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για ροτέισον και έτσι στην αποστολή έχει συμπεριλάβει αρκετά νέα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα οι εκλεκτοί είναι οι: Γκαραβέλης, Νικοπολίδης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανδάρης, Γκοράνοφ, Μαρτίνεθ, Πάβλοβετς, Λαμπρόπουλος, Σλίβκα, Σιμόν, Τσιλούλης, Στάνκο, Ασκόφσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Μανούσος, Ντε Βιντσέντι, Βέργος, Κοντονίκος, Τσούκαλος.

Μεγάλο προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, για την υπέρβαση ο Παναθηναϊκός

Τελευταίο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας είναι αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ (19:30 Cosmote Sports 1). Η τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν το δύο στα δύο, επικρατώντας στη Τούμπα για το Κύπελλο με 2-0 και τη Λεωφόρο για το Πρωτάθλημα με 3-0.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, εκτός από το ψυχολογικό προβάδισμα με τις συνεχόμενες νίκες σε λίγες μέρες, έχει και την αγωνιστική μετά το αρχικό 2-0. Από την πλευρά του το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο και να παλέψει για την πρόκριση, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι.

Στα αγωνιστικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε γνωστή την αποστολή για την ρεβάνς με τον Κλέινχεϊσλερ να κάνει ντεμπούτο σ’ αυτή, αλλά όχι και τον Ντανιέλ Μαντσίνι. Στην διάθεση του Σέρβου θα είναι και ο Δημήτρης Κουρμπέλης που εξέτισε την τιμωρία του στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όχι όμως και οι δυο βασικοί κεντρικοί, αφού ο Σένκεφελντ είναι τιμωρημένος, μετά την αποβολή που αντίκρισε στο ματς της Κυριακής στην Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ ο Μάγκνουσον δεν ξεπέρασε ακόμα τον τραυματισμό του. Εκτός έμεινε ακόμη ο Καμπετσής ενώ σ’ εκείνη συμπεριλήφθηκε ο νεαρός Κυριόπουλος.

Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Κυριόπουλος.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ο Ράφα Σοάρες προπονήθηκε κανονικά και είναι στα διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη ρεβάνς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον μεγάλο αγώνα αποτελείται από τους: Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Αουγκούστο, Ρικάρντο, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ, Α.Ζίβκοβιτς, Τάισον, Τζίμας, Ολιβέιρα, Τόμας.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου

Πρώτοι αγώνες

Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία 1-2

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 3-0

Ολυμπιακός – Άρης 1-0

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

Οι ρεβάνς

Τετάρτη

Άρης – Ολυμπιακός 0-1

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3

Πέμπτη

Λαμία – Απόλλων Παραλιμνίου

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Τα ημιτελικά

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός vs Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία

Πηγή: filathlos