Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κύπελλο ΕΠΣΗ: Με “buzzer beater” Σαπλιαούρα την πρόκριση τα Δειλινά!

Με γκολ του Σαπλιαούρα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων την πρόκριση τα Δειλινά

Μεγάλη νίκη – πρόκριση στην τελευταία φάση της αναμέτρησης πανηγύρισαν τα Δειλινά κόντρα στον Κεραυνό για την 2η φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ επικρατώντας με σκορ 2-1!

Το παιχνίδι κυλούσε σχετικά ήρεμα μέχρι τα τελευταία λεπτά όταν ο Κεραυνός ισοφάρισες τα Δειλινά στο 90′ με πέναλτι και έβαλε “φωτιά” στο παιχνίδι και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθούμε στην παράταση ήρθε ο Σαπλιαούρας στο 90′ +4′ και έκανε το 2-1 χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του!

Το πρώτο μέρος δεν διεκδικούσε και ιδιαίτερες δάφνες ποιότητες με τις δύο ομάδες να μην γίνονται απειλητικές προς τους αντιπάλους τους και να αλληλοεξουδετερώνονται με την μοναδική καλή στιγμή να ανήκει στα Δειλινά στο 41′ όταν μετά από φάουλ του Ανδρεαδάκη, ο Σαπλιαούρας έπιασε μία κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα στο 0-0 και με ένα παίκτη λιγότερο η κάθε μία καθώς στο 44′ και οι δύο μονομάχοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά από αποβολές του Εμμανουήλ για τα Δειλινά και του Κοκαράκη για τον Κεραυνό.

Στην επανάληψη τα Δειλινά παρά τις αρκετές απουσίες που είχαν στην αναμέτρηση κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Ανδρεαδάκη να εκτελεί το φάουλ και τον Μυρωδιά με πλασέ να “ανοίγει” το σκορ στο 57′!

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν το 2-0 με τον Βαρούχα να κάνει την ατομική προσπάθεια και το τελείωμα με την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενους και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 64′ ήρθε το 2-0 για τα Δειλινά με σκόρερ τον Ζησιμόπουλο, όμως το τέρμα ακυρώθηκε με την μπάλα να έχει βρει στο χέρι του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.

Λίγο πριν την συμπλήρωση 80 λεπτών στο παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα στο 79′ τα Δειλινά είχαν μία ακόμη καλή στιγμή ώστε να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να “τελειώσουν” ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση, όμως ο Μυρωδιάς δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα έξω.

Στο 88′ ο Κεραυνός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία για να σκοράρει με ένα πολύ καλό μακρινό σουτ που επιχειρήθηκε αλλά ο Αμπράμοβ είπε όχι στους φιλοξενούμενους και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με νικητή τα Δειλινά ήρθε ο Καλλέργης στο 90′ και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1!

Μετά από κεφάλια του Καλογιαννάκη, η μπάλα χτύπησε σε παίκτη των Δειλινών και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για αυτή την υπόδειξη!

Την τελευταία λέξη στο παιχνίδι όμως την είπαν τα Δειλινά καθώς μετά από φάουλ του Ανδρεαδάκη και πάλι, ο Σαπλιαούρας αυτή την φορά έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και λυτρώνοντας τα Δειλινά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Συνθέσεις:

Δειλινά: Αμπράμοβ, Στοιχειός, Χριστοδουλάκης, Κουναλάκης, Ροβιθάκης (55′ Ζησιμόπουλος), Πασάς, Ψωμάς, Ανδρεαδάκης, Εμμανουήλ, Καλαφάτης (60′ Βαρούχας), Σιαπλαούρας

Κεραυνός: Κοκαράκης, Ανδρονάς, Κουμάκης, Κοκαράκης Γ., Μενεγάτος, Χριστοδουλάκης (55′ Δρακάκης), Καλογιαννάκης Φ., Καλογιαννάκης Σ. (55′ Καλλέργης), Κουγιός, Χατζηιωάννου (55′ Κωστάκης), Γιαννιδάκης (55′ Μαυρογιαννάκης)