Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Σεξουαλική παρενόχληση από πρώην της ΑΕΛ κατήγγειλε 25χρονη – Η έρευνα της ΕΠΟ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λάρισας μετά την καταγγελία 25χρονης κοπέλας εναντίον γνωστού ποδοσφαιριστή, για σεξουαλική παρενόχληση.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ την εφημερίδας “Ελευθερία”, η υπόθεση πήρε διαστάσεις, με την ΕΠΟ να ζητάει να χυθεί άπλετο φως, για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. Με επιστολή του το Ερευνητικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), ζήτησε τη συνδρομή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, προκειμένου να λάβει στοιχεία, καθώς και να ενημερωθεί για την ποινική εξέλιξη υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ΕΠΟ επανέρχεται με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης που είχε καταγγείλει η 25χρονη από τον 29χρονο ποδοσφαιριστή που είχε πάει ως δανεικός στην ΑΕΛ, από ομάδα της Μακεδονίας, για τη θέση του περιφερειακού επιθετικού.

Η καταγγελία έγινε τον Νοέμβριο του 2021, περίοδος όπου ο ποδοσφαιριστής είχε επιστρέψει στη μητρική ΠΑΕ, με την ΕΠΟ να κάνει γνωστή την έρευνά της στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, αστυνομικοί της οποίας προχώρησαν στη λήψη καταθέ

Η ΕΠΟ επανέρχεται στην υπόθεση κάνοντας γνωστό στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας ότι ερευνητής της Επιτροπής Δεοντολογίας με αφορμή πάντα τα δημοσιεύματα έχει ήδη εκκινήσει “αυτεπάγγελτη έρευνα για την πιθανή διάπραξη του αδικήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως αυτό τυποποιείται στο άρθρο 24 παρ. 2 του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ” κατά του ποδοσφαιριστή.

Η έρευνα της ΕΠΟ διεξάγεται παράλληλα με την ποινική έρευνα της υπόθεσης, η οποία ωστόσο έχει τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας από τον περασμένο Απρίλιο.

Η αναφορά της ΕΠΟ για “απρεπή και σεξουαλικά παρενοχλητική λεκτική στάση” του ποδοσφαιριστή έναντι της 25χρονης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Λάρισα, η οποία εξετάζοντας τα διαφαινόμενα αδικήματα της εξύβρισης και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της Λαρισαίας έθεσε τελικά την υπόθεση στο αρχείο.

Πηγή: thetoc