Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λίβερπουλ: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Κλοπ, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα

Το παραμύθι εννιά μαγικών σεζόν ανάμεσα στον Γιούργκεν Κλοπ και τη Λίβερπουλ στο φινάλε της σεζόν θα φτάσει στο τέλος του, με τα πρώτα ονόματα των διαδόχων του να ακούγονται ήδη.

Παλιοί παίκτες των reds, φερέλπιδες νέοι προπονητές που μπορούν να συνεχίσουν το έργο του Γερμανού πατώντας πάνω στο μοντέλο παιχνιδιού που είναι θιασώτης, Gegenpressing, και ένας Έλληνας είναι ανάμεσα στη λίστα μέσα από την οποία θα επιλεγεί ο διάδοχος, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα.

Ο παλιός που “βγάζει μάτια” στη Γερμανία

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει τραβήξει φέτος πάνω του τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής κοινότητας, με τις επιδόσεις του στη Λεβερκούζεν να μην περνάνε απαρατήρητες. Οι “ασπιρίνες” είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, καθώς μετράει 15 νίκες και τρεις ισοπαλίες μετά από 18 αγωνιστικές στην Bundesliga.

Επιθετικό ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας το άμεσο στυλ παιχνιδιού των γερμανικών συλλόγων με τις δικές του ισπανικές επιρροές για την κατοχή της μπάλας και την ευστοχία μεταβιβάσεων.

Λίβερπουλ: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Κλοπ, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα
Ο Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της Λεβερκούζεν @2023 AP IMAGES/MARTIN MEISSNER

Ο 42χρονος τεχνικός που απειλεί να βάλει τέλος στη 10ετή παντοκρατορία της Μπάγερν Μονχου στην Bundesliga, θα αποτελέσει το μήλον της έριδος για πλήθος συλλόγων το προσεχές καλοκαίρι και μοιάζει ο ιδανικός αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο θρύλος που έγινε προπονητής

Ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, με τη φανέλα της οποίας έχει πραγματοποιήσει 710 συμμετοχές είναι ένα από τα ονόματα που έχουν γραφτεί πολλάκις κατά το παρελθόν για τη διάδοχη κατάσταση του Γιούργκεν Κλοπ. Ιδίως μετά το επιτυχές πέρασμα από τη Σκωτία για λογαριασμό της Ρέιντζερς, την οποία κατάφερε να οδηγήσει πάλι στην κορυφή.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς η μετάβαση στην Σαουδική Αραβία δεν λειτούργησε για τον Τζέραρντ. Κάθισε λιγότερο από έναν χρόνο στον πάγκο της Άστον Βίλα, την οποία πρόλαβε να κοουτσάρει για 40 παιχνίδια, με 13 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 19 ήττες.

Λίβερπουλ: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Κλοπ, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα
Ο Στίβεν Τζέραντ στον πάγκο της Άστον Βίλα σε παιχνίδι για την Premier League @2023 AP IMAGES/DAVE THOMPSON

Η χαμηλή απόδοση της ομάδας σε συνδυασμό με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα τον οδήγησαν στην απόλυση, με τη Σαουδική Αραβία να του ανοίγει την αγκαλιά της, αφού ήταν από τα πρώτα μεγάλα ονόματα προπονητών που μετακόμισαν στη Saudi Pro League.

Ο Τζέραρντ μετράει ήδη 25 αγώνες στον πάγκο της Αλ Ετιφάκ, με την οποία πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με ορίζοντα το 2027.

Αυτός που ο Πεπ θα ήθελε για διάδοχό του

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι αποτελεί το talk of the town της προπονητικής κοινότητας τα τελευταία δύο χρόνια, όταν ανέλαβε τις τύχες της Μπράιτον μετά την απόφαση του Γκρέιαμ Πότερ να μετακομίσει στην Τσέλσι, καταφέρνοντας στον πρώτο του χρόνο και χωρίς να έχει “χτίσει” ο ίδιος την ομάδα να την οδηγήσει στην έκτη θέση της Premier League.

Την καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα στην ιστορία των “Γλάρων”, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά στα 122 χρόνια ζωής του συλλόγου.

Λίβερπουλ: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Κλοπ, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα
Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στον πάγκο της Μπράιτον σε αγώνα για την Premier League @2023 AP IMAGES/KIN CHEUNG

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μεγάλος υποστηρικτής των ικανοτήτων του Ντε Τζέρμπι, όπως επίσης και ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον οποίο έχουν περισσότερα κοινά όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, από ότι με τον Καταλανό τεχνικό.

Του αρέσει να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο υψηλής έντασης, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και πιέζοντας τον αντίπαλο στο δικό του 1/3 για την άμεση ανάκτηση της κατοχής της μπάλας.

Μοιάζει -βάσει προφίλ- εκ των ιδανικότερων να αντικαταστήσει τον Γερμανό στο φινάλε της σεζόν και δείχνει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην προπονητική του καριέρα.

Αυτός που ψάχνει την επανεκκίνηση

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι μια από τις ιδιότυπες περιπτώσεις στον χώρο της προπονητικής, καθώς σε ηλικία μόλις 31 ετών κατάφερε να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του γερμανικού ποδοσφαίρου, πρωταγωνιστώντας με τη Λειψία για δύο χρόνια (2019-2021).

Η μετάβαση φυσιολογική, με την Μπάγερν Μονάχου να “τρέχει” να τον υπογράψει το καλοκαίρι του 2021, δίνοντάς του τα ηνία του μεγαλύτερου οργανισμού στην Bundesliga, με τον Νάγκελσμαν, ωστόσο, να μην καταφέρνει να δικαιώσει τις προσδοκίες και να αντέξει την πίεση, παρά τους τρεις τίτλους σε λιγότερες από δύο σεζόν, αφού προς το τέλος της δεύτερης απολύθηκε από τους Βαυαρούς.

Λίβερπουλ: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Κλοπ, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα
Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην παρουσίασή του ως νέος προπονητής της εθνικής Γερμανίας @2023 AP IMAGES/MICHAEL PROBST

Πλέον, κάθεται στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, μετά το ανεπιτυχές πέρασμα του Χάνσι Φλικ, την οποία προετοιμάζει εν όψει του Euro 2024, με τη χώρα του να είναι οικοδέσποινα.

Οι χαμηλές “πτήσεις” επί εποχής του και η μόλις μια ήττα σε τέσσερα παιχνίδια έχουν δημιουργήσει “φωνές” εντός της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Γερμανίας, με το κλίμα να μην είναι το καλύτερο για τον 36χρονο προπονητή και τον ίδιο να μην αποκλείεται μετά το τέλος του Euro να εξετάσει την επιστροφή του σε πάγκο συλλόγου και σε έναν οργανισμό που θα πιστέψει το όραμά του.

Αυτός που σπάει σπάει τα ρεκόρ

Θα έχει ο Κώστας Τσιμίκας ελληνική παρέα στη Λίβερπουλ; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει η ίδια η διοίκηση της Λίβερπουλ το επόμενο διάστημα, με τον Άγγελο Ποστέκογλου να μοιάζει η πιο δύσκολη από τις πέντε περιπτώσεις.

Ο πρώην τεχνικός της Σέλτικ μετακόμισε το καλοκαίρι του 2023 στην Τότεναμ, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2027 και τον ιδιοκτήτη των “σπιρουνιών”, Ντάνιελ Λεβί, να φημίζεται για τις σκληρές διαπραγματευτικές του τακτικές.

Λίβερπουλ: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Κλοπ, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα
Ο Άγγελος Ποστέκογλου μετά τον αγώνα της Τότεναμ με την Μπράιτον για την Premier League @2023 AP IMAGES/IAN WALTON

Τρία βραβεία καλύτερου προπονητή του μήνα στην Premier League στους τρεις πρώτους μήνες παρουσίας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μετράει ο Ποστέκογλου, αποδεικνύοντας ότι το επιθετικό ποδόσφαιρο που αντιπροσωπεύει μπορεί να αποδώσει καρπούς και χωρίς τον Χάρι Κέιν.

Ο 58χρονος προπονητής έχει την Τότεναμ στην 5η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος στο -8 από την κορυφή μετά από 21 αγωνιστικές, είναι δηλωμένος οπαδός της Λίβερπουλ και μια περίπτωση που θα παίξει δυνατά για τη διάδοχη κατάσταση του Γιούργκεν Κλοπ.

 

Πηγή: sport24