Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μάνος: «Μπορεί εξάδα ο ΟΦΗ, στην Α’ Εθνική να βρίσκεται ο Εργοτέλης»

Ο Δημήτρης Μάνος μίλησε στο another football day για την εκτός έδρας νίκη των Χανίων επί της Καλαμάτας (2-0), τον Νότιο όμιλο της SL2 και τον στόχο των «κυανόλευκων», τον ΟΦΗ αλλά και το πρωτάθλημα της Super League.

Επιστροφή στις νίκες για τα Χανιά, που επικράτησαν με 2-0  εκτός  έδρας της Καλαμάτας στο ντέρμπι για την 4η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Super League 2, ένα αποτέλεσμα που φέρνει τους Κρητικούς ισόβαθμους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με την ομάδα της Πελοποννήσου.

Ο Δημήτρης Μάνος σκόρερ του δεύτερου τέρματος, με το οποίο οι «κυανόλευκοι» σφράγισαν τη νίκη τους και παράλληλα έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί της «Μαύρης Θύελλας» μίλησε στο another football day για το αποτέλεσμα αυτό, τον στόχο των Χανιωτών, τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Super League καθώς επίσης τον ΟΦΗ, τον Άρη, τον Ολυμπιακό και το πέρασμα του από την Τουρκία και την Μπαντίρμασπορ.

Για την εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Καλαμάτας: «Ήταν μια πολύ καλή νίκη, διότι συνδυάζεις ότι κερδίζεις έναν από τους ανταγωνιστές για την άνοδο και εκτός έδρας κιόλας. Παίρνει ψυχολογία η ομάδα πάνω απ΄όλα και παρόλο, που δεν παίξαμε το παιχνίδι που ήθελε ο προπονητής μας καταφέραμε και κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς που ήταν πολύ σημαντικό».

Για την σημασία που έχει νίκη αυτή για τα Χανιά ενόψει της συνέχειας: «Κάθε αντίπαλος είναι κάτι διαφορετικό. Σίγουρα αυτός ο αντίπαλος είχε έναν βαθμό δυσκολίας και σίγουρα επειδή ήταν και εκτός έδρας. Δίνει ψυχολογία πάρα πολύ στην ομάδα, να κερδίζεις ομάδες που θα ανταγωνιστείς για το πρωτάθλημα. Για εμένα τα πρωταθλήματα κερδίζονται στο να κερδίζεις τις υπόλοιπες ομάδες, που δεν είναι πιο κακές ομάδες, αλλά με πιο μικρή δυναμικότητα».

Για το ότι η πρώτη του συμμετοχή συνοδεύτηκε από το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του: «Είναι σημαντικό για τους επιθετικούς. Το ξέρουν όλοι αυτό, ότι τα γκολ είναι η ψυχολογία του επιθετικού και όταν συνδυάζεται με τους τρεις βαθμούς, αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία. Είμαι χαρούμενος, για μετά από έναν μεγάλο τραυματισμό που είχα κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, πετυχαίνοντας και το γκολ. Ο στόχος όμως είναι οι τρεις βαθμοί, για να πετύχουμε τον στόχο που έχει η ομάδα. Όποιος και να πετυχαίνει τα γκολ, εγώ θα είμαι χαρούμενος και όλοι μαζί να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το αν η ομάδα μπορεί σιγά – σιγά να πιάσει τα στάνταρ της στο πρωτάθλημα και να ξεχωρίσει: «Θα πιάσει τα στάνταρ η ομάδα, γιατί έχει ένα πλάνο ο προπονητής. Κάποια στιγμή, θα γίνει κι αυτό. Στα προηγούμενα παιχνίδια πιάσαμε τα στάνταρ με τον ΟΦΗ στο Κύπελλο και με τον Τηλυκράτη, σε μεγάλο βαθμό. Ειδικά με τον ΟΦΗ πιάσαμε το 100%. Απλά εκεί δεν βοηθούσε ο αγωνιστικός χώρος, για να παίξεις ποδόσφαιρο και το ήξερε και η ομάδα της Καλαμάτας αυτό και το σχολίασαν κιόλας και οι καιρικές συνθήκες που είχε ζέστη… Πήγε δηλαδή σε άλλο κομμάτι ο αγώνας»

Για την απόφαση του να πάει στα Χανιά, αλλά και για την επιστροφή του στην Κρήτη: «Όπως είπα είχα έναν τραυματισμό που ήθελε χρόνο, για να επανέλθω. Βρισκόμουν στην Τουρκία και δεν συμφωνούσα με την ομάδα εκεί να μείνω, διότι ήμουν τραυματίας και δεν ήθελε η ομάδα να μείνω εκεί. Μου είπε αν μπορώ να βρω κάποια ομάδα, για να λύσουμε το συμβόλαιο. Διάλεξα τα Χανιά, γιατί όπως είπα είχε ένα πλάνο, μου έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Σαν ομάδα και σαν σύλλογος, θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και ενσωματώθηκα εγώ εκεί για να κάνω ένα μεγάλο come back και να το συνδυάσω και με την άνοδο που το θέλω πάρα πολύ».

Για το πρωτάθλημα της Super League 2 και τον Νότιο όμιλο…: «Πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολος όμιλος, από τον Βόρειο όμιλο. Έχει καλές ομάδες, όπως η Καλαμάτα, ο Ιωνικός. Παρόλο που πήραμε ένα εύκολο αποτέλεσμα εκεί μέσα, θα δέσει σαν ομάδα ο Ιωνικός, θα είναι πιο δύσκολο το δεύτερο παιχνίδι πιστεύω. Έχει καλές ομάδες. Όλες οι ομάδες στον Νότιο όμιλο δείχνουν ότι είναι τίμιες πάρα πολύ».

Για το αν αυτές οι δύο νίκες που έχει κάνει η ομάδα εκτός έδρας κόντρα σε Καλαμάτα και Ιωνικό σημαίνουν κάτι…: «Όταν βλέπω το πρωτάθλημα έτσι και βλέπω 5-6 ομάδες που είναι ένα επίπεδο πιο πάνω, από τις υπόλοιπες ομάδες και μερικές ομάδες έχουν παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει στην Α΄Εθνική και το ξέρουν αυτό, σίγουρα το να κερδίζεις και να παίρνεις βαθμούς σε δύο έδρες που θα πρωταγωνιστήσουν και αυτές για να πάρουν το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό. Δεν το συζητώ. Το θέμα είναι όμως, όπως είπα να κοιτάς όλα τα ματς το ίδιο και τον πρωταθλητή τον κάνει όταν κερδίζει χαμηλού επιπέδου ομάδες, όχι κακές ομάδες. Δεν υπάρχουν κακές ομάδες, όλοι παλεύουν και όλοι έχουν έναν στόχο. Απλά όταν κερδίζεις πιο χαμηλού επιπέδου ομάδες βάζεις τις βάσεις για να γίνεις πρωταθλητής».

Για το αν η ήττα από τον Διαγόρα πείσμωσε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του: «Σίγουρα μας πείσμωσε ήταν μια κακή στιγμή, που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο αυτό και ειδικά όταν δέχεσαι δύο γκολ, μέσα περίπου δέκα λεπτά είναι πολύ δύσκολο μετά. Πρέπει να έχεις πολλές ψυχικές δυνάμεις, για να γυρίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι και αν είσαι και εκτός έδρας, δεν είσαι στην έδρα σου, να έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου. Εμείς το έχουμε αυτό το πείσμα, απλά εκείνη την ημέρα πήγαν όλα λάθος. Δεν ήμουν εκεί για να δω τον αγώνα πως πήγε και τι έγινε γιατί έλειπα δεν ήμουν στην αποστολή, αλλά απ΄ότι μου είπαν τα παιδιά ήταν μια κακή εικόνα, που καμιά φορά λένε πως καλύτερα που έρχεται στην αρχή, για να μας χτυπήσει το καμπανάκι να ενεργοποιηθούμε πιο γρήγορα. Είναι μια κακή στιγμή, την αφήνουμε πίσω. Πεισμώνεις εκεί και λες στην επόμενη αγωνιστική, με όποιον και να παίξω θα δείξω αυτό που πρέπει να δούνε όλοι. Ότι είμαστε μια ομάδα που θα διεκδικήσουμε».

Για το πρωτάθλημα της Super League και την μάχη του τίτλου: «Πιστεύω ότι όπως και πέρυσι, θα γίνει μεγάλη διεκδίκηση για το πρωτάθλημα. Έχουμε δει ότι και ο Ολυμπιακός φέτος έχει δυναμώσει πιο πολύ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα καλύτερος για εμένα. Πιστεύω θα γίνει μεγάλη μάχη και η ΑΕΚ εννοείται και ο Άρης».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα της Super League είναι πιο ενδιαφέρον και καλύτερο από αυτά των προηγούμενων ετών: «Εντάξει το περυσινό ήταν μαγικό. Ήταν ένα από τα καλύτερα που έχω συναντήσει που έχω δει. Αλλά το φετινό θα είναι εξίσου το ίδιο πιστεύω και λίγο καλύτερο, δηλαδή θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα. Θα είναι μέχρι το τέλος πιστεύω στον πόντο».

Για το αν πιστεύει ότι κάποια ομάδα από τις 4 μεγάλες έχει προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου ή όχι: «Δεν ξέρω γιατί, όπως έχω πει και πέρυσι είδαμε έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Είδαμε μια δυνατή ΑΕΚ. Δεν είδαμε έναν τόσο καλό Ολυμπιακό, παρόλο που δεν το συζητώ ότι είναι βαριά η φανέλα, όπως και να το κάνουμε γιατί αγωνίστηκα και για την ομάδα του Ολυμπιακού. Απλά φέτος βλέπω ότι έχει δέσει πιο πολύ σαν ομάδα και θα κάνει κάτι πολύ καλό φέτος ο Ολυμπιακός, δηλαδή θα πρωταγωνιστήσει πιστεύω».

Για τον ΟΦΗ τον οποίο τα Χανιά αντιμετώπισαν στο Κύπελλο: «Ομάδα Α΄Εθνικής, δεν το συζητώ. Εμείς δώσαμε το 100%. Μπορούσαμε να κλέψουμε κάτι από εκείνο το παιχνίδι και δεν το λέω να το πω να κλέψουμε γιατί αυτοί ήταν μπροστά στο σκορ συνέχεια. Αν δηλαδή περνούσαμε μπροστά στο σκορ, ίσως και να είχαμε ελπίδες να πάρουμε το παιχνίδι. Απλά ήταν λίγο δύσκολο, γιατί όπως καταλαβαίνετε έχει έναν καλό κορμό ο ΟΦΗ, εδώ και 2-3 χρόνια. Με καλούς παίκτες, δηλαδή όποιους παίκτες παίρνει βλέπω ότι ενσωματώνονται πολύ γρήγορα στην ομάδα και βοηθάνε όλοι και έχει πολλές επιλογές. Πολλούς έμπειρους παίκτες, οπότε ήταν δύσκολο για εμάς να προκριθούμε. Παρόλο που το παλέψαμε και δώσαμε το 100% και παίξαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι δεν καταφέραμε να το πετύχουμε. Στο τέλος του παιχνιδιού ήμασταν μέσα μας ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι ότι δώσαμε το 100% και απλά δεν τα καταφέραμε».

Για την πορεία του ΟΦΗ στην Super League: «Πιστεύω ότι φέτος, θα κάνει το κάτι παραπάνω. Έτσι όπως βλέπω την ομάδα, θα κάνει το κάτι παραπάνω δηλαδή μπορεί να πιέσει και για εξάδα».

Για το ποιές ομάδες βλέπει ως φαβορί ανόδου από την Super League 2 στην Super League: «Από τον Βόρειο όμιλο βλέπω ότι θα παλέψουν ο Λεβαδειακός, που είναι για εμένα το μεγαλύτερο φαβορί, η Αναγέννηση Καρδίτσας και Λάρισα. Αν και θα ήθελα Αναγέννηση Καρδίτσας, γιατί παίζει και ο κουμπάρος μου εκεί ο Κοζορώνης».

Για το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό…: «Εγώ είχα πάει από Β΄Εθνική τότε. Είχαμε ανέβει με τον ΟΦΗ. Μόλις μου έγινε πρόταση από τον Ολυμπιακό, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Πήγα εκεί. Συνάντησα έναν φοβερό προπονητή για εμένα. Τότε ήταν φοβερός. Μου έδωσε τις ευκαιρίες που ήθελε ο ίδιος. Τώρα από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος ή αν έκανα κάτι σωστό. Εγώ όταν έμπαινα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό. Καμιά μπορεί να μην παίρνεις τόσο και τον χρόνο που πρέπει αλλά είναι σεβαστό. Πρέπει να δουλεύεις. Το κρίνει ο προπονητής αυτό. Τώρα αν είμαι αδικημένος ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω. Εγώ έδιναν το 100% των δυνατοτήτων μου και από εκεί και πέρα ήταν στο χέρι του προπονητή. Μεγάλος σύλλογος, με μεγάλα συμβόλαια, πολλοί παίκτες οπότε μεγάλος ανταγωνισμός».

Για τον Άρη και αν μπορεί να μπει σφήνα στους διεκδικητές του τίτλου: «Ήμουν εκεί δύο χρόνια, πέρασα πάρα πολύ καλά. Ήταν από τα καλύτερα μου ποδοσφαιρικά χρόνια. Την αγάπησα πάρα πολύ την ομάδα εκεί. Βασικά έχει χάσει την σπιρτάδα μέσα στην έδρα της. Πιο παλιά βλέπαμε ότι πήγαιναν όλες οι ομάδες και ήξεραν ότι έχουν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκεί μέσα. Έχει χάσει αυτή την σπιρτάδα για εμένα ο Άρης μέσα στην έδρα του. Αν βελτιώσει αυτό και γίνει πιο πολύ έδρα και παίρνει πιο πολλά ματς μέσα στην έδρα του πιστεύω πως μπορεί να χτυπήσει την εξάδα».

Για την Βέροια και τον Εργοτέλη που βρίσκονται στη Γ΄Εθνική και στο τοπικό του Ηρακλείου: «Είναι σύλλογοι, που για εμένα πρέπει να βρίσκονται στην Α΄Εθνική, αλλά τώρα το τι έχει γίνει εκεί πολλές φορές δεν έχουμε και πολύ, πολύ οργάνωση για να μπει ένας επενδυτής σε μια ομάδα. Να πάρει μια ομάδα να την έχει στην Β΄Εθνική και θα σου πει γιατί να βάλω λεφτά, αφού δεν έχουμε έσοδα. Δηλαδή και για τους επενδυτές είναι δύσκολο. Στην Τουρκία που ήμουν έπαιρναν τα τηλεοπτικά οι ομάδες της Β΄Εθνικής από το TRT, από την πρώτη κατηγορία και για αυτό και έβαζαν λεφτά για να ανεβάσουν τις ομάδες. Οπότε είναι δύσκολο τώρα αυτές οι ομάδες να σηκώσουν κεφάλι πάλι. Πρέπει να τις πάρει κάποιος, που να είναι έμπιστος και να βάλει λεφτά».

Για το αν το πρωτάθλημα της Super League 2 μπορεί να γίνει ξανά ανταγωνιστικό και να αποκτήσει ενδιαφέρον: «Θα γίνει αυτό, κάποια στιγμή θα γίνει. Πιστεύω να γίνει το θέμα είναι να κοιτάξουν πιο πολύ τις ομάδες, να τις βοηθάνε. Δηλαδή να υπάρχουν από κάπου έσοδα, για να υπάρχει και ροή στην Β΄Εθνική. Αν δεν υπάρχουν έσοδα καταλαβαίνετε κάποια στιγμή ότι η κάνουλα θα κλείσει. Δεν γίνεται να περπατάνε οι ομάδες χωρίς έσοδα».

Για το αν τα Χανιά έχουν τα εχέγγυα να αγωνιστούν στην Super League: «Εννοείται. Εννοείται αυτό. Είμαστε πολύ οργανωμένα εδώ. Εγώ ήρθα και είδα μια οργανωμένη ομάδα. Όλοι πολύ κοντά στην ομάδα. Το προσωπικό, προπονητές όλοι δουλεύουν στα μέγιστα. Ότι χρειάζεται η ομάδα το παρέχει. Για την Β΄ Εθνική είναι πολυτέλεια».

Για το αν το πέρασμα του από την Τουρκία τον βοήθησε: «Να πω την αλήθεια συνάντησα ένα δύσκολο πρωτάθλημα εκεί. Πολύ καλές ομάδες, οργανωμένες όλες οι ομάδες. Φοβερά στάδια, φοβερά γήπεδα. Είναι πολλές ομάδες, που πρωταγωνιστούσαν κάποτε στην Α΄Εθνική Τουρκίας και τώρα βρίσκονται στην Β΄Εθνική. Ομάδες όπως η Γκεντσερμπιρλιγκί, η Αλτάι με στάδια φοβερά και πολύ καλές ομάδες, διότι έχουν έσοδα όπως είπα και μπορούν και αγοράζουν παίκτες. Υπάρχουν χρήματα αγοράζουν παίκτες καλούς, οπότε και το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό. Εγώ πάντως εκεί αισθάνθηκα ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Πηγή: anotherfootballday.wordpress.com/