Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μανουκαράκης: «Νιώθω περήφανος γι’ αυτή την ομάδα»

Ο απολογισμός του προέδρου της ΡΕΑ 

Ο ΑΟ Ρ.Ε.Α. ολοκλήρωσε την παρθενική της χρονιά στην Women’s Football League ως η 3η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Μία σεζόν απόλυτα επιτυχημένη, ξεχωρίζοντας για την αγωνιστικότητα, το οικογενειακό κλίμα και την ποδοσφαιρική «ταυτότητα» που πλέον διαθέτει.

Ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας, εκείνος που είχε το όραμα και επέλεξε τα «υλικά» από την αρχή για τη στελέχωση του σωματείου σε όλα τα επίπεδα και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να προλάβει η ομάδα να αγωνιστεί στα «μεγάλα σαλόνια», ο πρόεδρος, Ηρακλής Μανουκαράκης, έκανε τον δικό του απολογισμό για τη φετινή σεζόν.

Μία χρονιά που το φινάλε της ήταν ιδανικό, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά ο απολογισμός του κ. Ηρακλή Μανουκαράκη:

«Με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην πρώτη χρονιά της ομάδας μας, Α.Ο. ΡΕΑ, θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω όλους και όλες που πίστεψαν και στήριξαν αυτό το εγχείρημα.
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, όταν τον Ιούλιο του 2022 που ουσιαστικά δεν υπήρχε ομάδα, ότι μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε αυτό που όλοι μας έλεγαν ότι δεν γίνεται και μάλιστα με τη ΡΕΑ μας να ολοκληρώνει τη χρονιά στην 3η θέση της Α’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου Γυναικών.
Καταφέραμε και φτιάξαμε ένα νέο σωματείο. Πήραμε αθλητική αναγνώριση, εγγραφήκαμε στο μητρώο, συγχωνεύσαμε το γυναικείο τμήμα του Αστέρα με το νέο σωματείο, πήραμε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου Γυναικών. Και όλα αυτά μέσα σε 2 μόνο καλοκαιρινούς μήνες και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της διοίκησης, των προπονητών, των αθλητριών και του δικηγόρου μας, κ. Κυραμαργιού Μιχάλη, τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την πίστη του στο όραμα μας και την σημαντική του συμβολή ώστε να προλάβουμε τις προθεσμίες και να τα κάνουμε όλα σωστά.
Παράλληλα με όλα τα παραπάνω σχεδιάζαμε και το ρόστερ της ομάδας, όπου οι προπονητές κ. Κυριακόπουλος Νίκος και κ. Πλατής Αντώνης αφιέρωσαν και θυσίασαν άπειρες ώρες όλο το καλοκαίρι, έχοντας να αντιμετωπίσουν με επιμονή και υπομονή τόσα εμπόδια. Εμπόδια όπως η λανθασμένη διάδοση πληροφοριών από κάποιους σε αθλήτριες που υπήρχαν στην περσυνή ομάδα ή ήταν μεταγραφικοί στόχοι, λέγοντας ότι η ομάδα δεν θα τα καταφέρει να αγωνιστεί στην Α’ Εθνική κατηγορία κτλ. Όμως, αυτό διαψεύστηκε με πράξεις και έτσι άρχισε νέα… ράδιο αρβύλα, πως η ομάδα θα στηριχθεί σε μεταγραφές μόνο και δεν θα ασχολείται με τα δικά της κορίτσια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια νεαρά Ρεθυμνιωτάκια που είχαν τις προδιαγραφές να εξελιχθούν, δυστυχώς να πιστέψουν τις φήμες και να ζητήσουν να φύγουν από την ομάδα και ουσιαστικά να χάσουν την ευκαιρία να εξελιχθούν. Φήμη που πάλι διαψεύστηκε με τον καλύτερο τρόπο (αλλά δυστυχώς τα κορίτσια έχασαν την ευκαιρία), δημιουργώντας πρότυπη ακαδημία κοριτσιών με άνω των αναμενόμενων συμμετοχές κοριτσιών διάφορων ηλικιών στο Ρέθυμνο (που δεν υπήρχε δυστυχώς τόσα χρόνια), Μάλιστα, είχαμε την τιμή να επιλεχθούμε από την UEFA για το πρόγραμμα PLAYMAKERS και παράλληλα μέσα σε λίγους μήνες να δούμε να ανθίζει το πρόγραμμα μας αυτό, συμμετέχοντας και αγωνιζόμενη στην μεγάλη ομάδα η πρώτη αθλήτρια που βγήκε από τις ακαδημίες μας Ειρήνη Μεργέμογλου. Παράλληλα, υπήρχε σημαντική βελτίωση και όλων των άλλων αθλητριών μας που ήταν στη μεγάλη ομάδα με αποκορύφωμα την τιμητική κλήση της 15χρονης τερματοφύλακα μας, Μανουκαράκης Ειρήνης, στους επίσημους Ευρωπαϊκούς αγώνες στην Ιταλία με την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Νεανίδων (U19), ενώ ηλικιακά ανήκει στην ομάδα των Κορασίδων (U16).
Εμπόδια που μας έκαναν πιο δυνατούς και θα ήθελα να ευχαριστήσω και αυτούς που μας τα έβαλαν, γιατί μας πείσμωσαν και μας έκαναν πολύ καλύτερους.
Μέσα στα προβλήματα μας και στην προετοιμασία του καλοκαιριού ζητήσαμε στήριξη από την τοπική κοινωνία να γίνουν χορηγοί ή μέλη μας, με την ανταπόκριση να είναι συγκινητική. Το “ευχαριστώ” δεν είναι αρκετό σε αυτούς τους ανθρώπους που μας στήριξαν στα πρώτα μας δύσκολα βήματα. Δεν θα αναφερθώ με λεπτομέρειες στους χορηγούς μας γιατί θα κουράσω με όλα αυτά που τους αξίζει να γράψω, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει ξεχωριστή αναφορά από το τμήμα μάρκετινγκ της ομάδας μας.
Με αρχές την ηθική, την ευγένεια, τον σεβασμό, την τεχνοκρατική εργατικότητα μας καταφέραμε πολλά μέσα σε αυτό το αγωνιστικό έτος. Είχαμε μέρες είτε εύκολες, είτε δύσκολες, αλλά καταφέραμε να τις κάνουμε ευχάριστες και εποικοδομητικές εμπειρίες, αντιμετωπίζοντας τα πάντα με πνεύμα αγάπης που έχει μία καλά πειθαρχημένη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Θεωρώ ότι κερδίσαμε τον σεβασμό των αντιπάλων μας, προσφέραμε στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στην εξέλιξη του στο Ρέθυμνο, προβάλαμε τον τόπο μας, το ΡΕΘΥΜΝΟ μας και μπήκαμε στο κάδρο των ΕΛΙΤ του γυναικείου ποδοσφαίρου, κατακτώντας από την πρώτη μας χρονιά την 3η θέση στην Ελλάδα για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου Γυναικών.
Είχαμε τη στήριξη φίλων εντός και εκτός έδρας που αγαπούν την ομάδα, που ήρθαν με βροχή, ήρθαν με ήλιο, διήνυσαν χιλιόμετρα στα εκτός και στα εντός ήρθαν να δουν ένα ωραίο θέαμα που προσφέραμε αγωνιστικά, αλλά με δυσανάλογες κακές συνθήκες φιλοξενίας στην κερκίδα της Σοχώρας. Αναγκαστήκαμε ακόμα και εκεί στους φιλάθλους μας να κάνουμε παρεμβάσεις γιατί είσοδο είχαμε ελεύθερη αλλά συμπεριφορά όχι. Η ομάδα έχει αρχές όπου σέβεται τις αθλήτριες της, τους προπονητές της, τη διοίκηση της και φιλοξενεί και σέβεται τους αντίπαλους φιλάθλους και ομάδες. Η κερκίδας μας θα πρέπει να φιλοξενεί φίλους της ομάδας που με σεβασμό και ηθική, να πανηγυρίζουν και να τραγουδούν για την ομάδα τους χωρίς πράξεις βίας και να δημιουργούν μία κατάλληλη κερκίδα που θα μπορεί να υποδεχθεί και μικρά παιδιά με τους γονείς τους.
Αγωνιστικά τι να πω για αυτή την ομάδα; Οι αρχιτέκτονες και εργασιομανείς προπονητές, οι υπέροχες κοριτσάρες μου κάθε μέρα με έκαναν και πιο περήφανο και μου επιβεβαίωναν ότι άξιζε τον κόπο το ρίσκο που πήρα, τις θυσίες και την οικονομική μου υπέρβαση για να υλοποιήσουμε αυτό το project.
Ένα εγχείρημα που φέτος έκανε το πρώτο βήμα και το μέλλον το οραματιζόμαστε πολύ ελπιδοφόρο, στηρίζοντας στις παρακάτω ενότητες: α) Σταθερότητα, με τη μεγάλη μας ομάδα να εκπροσωπεί το Ρέθυμνο μας στην ανώτερη κατηγορία, στην Α’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου Γυναικών, β) Ανάπτυξη του πρότυπου προγράμματος υποδομών στην Κρήτη ώστε να φέρουμε όσο μπορούμε περισσότερα κορίτσια στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο, οι οποίες θα είναι οι αυριανές αθλήτριες της ομάδας μας, των ομάδων στις περιοχές που θα σπουδάζουν ή μεταγραφούν, οι αθλήτριες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μας, γ) Εξέλιξη του κοινωνικού μας προγράμματος , όπου θέλουμε να παντρέψουμε τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά. Γιατί η ΡΕΑ δεν πρέπει να είναι μια απλά αθλητική ομάδα. Τη ΡΕΑ την οραματιζόμαστε ώστε να είναι μια δεξαμενή αθλητισμού, εθελοντισμού, διαπαιδαγώγησης και κοινωνικής προσφοράς.
Ένα project που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια συλλογικά από όλους που αγαπούν και θα αγαπήσουν αυτή την ομάδα, είτε με την εθελοντική τους εργασία, είτε διοικητικά, είτε ως επαγγελματίες συνεργάτες, είτε ως χορηγοί και χρηματοδότες, είτε ως μέλη, είτε ως υπεύθυνοι θεσμικοί παράγοντες του τόπου μας που θα στηρίξουν τις προσπάθειες μας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, πριν από 3 μέρες τελείωσε η σεζόν και συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε απόλυτα όλο το τεχνικό επιτελείο μας όπου έχουμε ξεκινήσει ήδη να χτίζουμε την επόμενη χρονιά. Κάνουμε τις διορθωτικές μας κινήσεις στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας και αναδιοργανώνουμε το πρότυπο τμήμα υποδομών μας (ακαδημίες) ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της ανάπτυξης που θέλουμε με περισσότερα κορίτσια και παράλληλα να δημιουργήσουμε αγωνιστική αναπτυξιακή ομάδα Β’ όπου θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου Γυναικών.
Διοικητικά το επόμενο διάστημα θα γίνει παρουσίαση του project μας, ώστε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε ανθρώπους που ταιριάζουμε στις απόψεις και έχουμε κοινό συλλογικό όραμα και θέλουν να ενταχθούν στην παΡΕΑ μας.
ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Μία επιτυχία που ήρθε από μια ΟΜΑΔΑ συνεργατών που είχαμε κοινό όραμα, κοινή τρέλα και πείσμα για επιτυχία. Μία ομάδα ανθρώπων που δούλευε συλλογικά και την λέξη ΕΓΩ την χρησιμοποιούσαμε μόνο στο ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ και σε όλες τις άλλες φράσεις λέγαμε ΕΜΕΙΣ.
Μπήκαν οι βάσεις και σηκώνουμε μανίκια για δουλειά ώστε να χτίσουμε το μέλλον. Με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των θεσμών το μέλλον είναι πολύ ελπιδοφόρο και αυτή η παΡΕΑ θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.
Σας ευχαριστώ όλους για ό,τι προσφέρατε μέχρι τώρα σε αυτό το όραμα».