Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μανώλης Σαϊτάκης: “Λυπηθείτε τους αθλητές που κλαίνε”

Την 23η Δεκεμβριου ως καταληκτική ημερομηνία έβαλε σαν όριο ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΑ και νυν παράγοντας της ομάδας Μανώλης Σαϊτάκης  προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να μην διαλύσει οριστικά ο ΟΦΑ που λόγω της ιστορίας με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων στο οποίο δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί ακόμα δεν μπορεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ΕΠΣΗ παρά το ότι οι αθλητές της ομάδας προπονούνται κανονικά όλους αυτούς τους μήνες 

Αναλυτικά στην ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Μανώλης Σαϊτάκης αναφέρει:

“Με μεγάλη μου λύπη και οργή φτάνω σήμερα στο σημείο να πω κάποια πράγματα μέσω Facebook για αυτό που συμβαίνει και για αυτό που πρόκειται να συμβεί από τώρα και έπειτα για την περιοχή του Αρκαλοχωριου και συγκεκριμένα στον ποδοσφαιρικό σύλλογο του τόπου μου Ο.Φ.Αρκαλοχωριου.

Ο Ο.Φ.Α είναι μια ιστορική ομάδα με έτος ίδρυσης το 1960 και από τότε την έχουν εκπροσωπήσει μεγάλες προσωπικότητες του Αρκαλοχωριου και της ευρύτερης περιοχής. Από τότε και μέχρι σήμερα όσοι πέρασαν από αυτή την ομάδα και έχω μιλήσει μαζί τους, πάντα έχουν να μου λένε ότι έχουν περάσει χαρές, λύπες, στεναχώριες, τραυματισμούς, φασαρίες και ένα σωρό ιστορίες που μένουν βαθιά χαραγμένες μέσα τους και σε κάθε ευκαιρία θέλουν να λένε τι έχουν περάσει στον Ο.Φ.Α, με αγάπη και υπερηφάνεια πάντα!

Πάμε στην ουσία: Μετά από μια πορεία 15 χρόνων περίπου που είχα στα διοικητικά του σωματείου Ο.Φ.Α έως το καλοκαιρι του 2021 είπα να αποχωρήσω για προσωπικούς λόγους. Τα παιδιά που συνέχισαν στο συμβούλιο τη νέα σεζον 2021-22 έκαναν μια πολύ δυνατή ομάδα στην Α1 ΕΠΣΗμε όνειρα για κάτι παραπάνω από αυτό που είχαμε συνηθίσει. Τα όνειρα κράτησαν μόνο 45 μέρες (Μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ) και ο λόγος ο θανατηφόρος σεισμός της 27 Σεπτεμβρίου 2021. Η περιοχή, ο τόπος μας σε πανικό.. Άνθρωπος σκοτώθηκε.. Τραυματίες πολλοί.. Σπίτια διέλυσαν.. Επιχειρήσεις καταστράφηκαν..ι Πολύς κόσμος άφησε πίσω του ότι είχε και έφυγε να βρει αλλού στέγη και δουλειά.. Αλλά οι άνθρωποι που διοικούσαν την ομάδα έμειναν εκεί και κατάφεραν με νύχια και με δόντια να μείνει η ομάδα ζωντανή παρόλα τα προβλήματα που είχαν όλοι τους και να μην διάλυση.. έτσι έγινε και μπράβο τους από εμένα! Μετά από αυτή τη δύσκολη χρονιά που η ομάδα μας κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία της Α1 ΕΠΣΗ και να είναι στα οικονομικά της χωρίς χρέη, ζητάει το συμβούλιο γενική συνέλευση για απολογισμό και για το μέλλον της ομάδας, όπως γίνεται πάντα.. Γίνεται η πρώτη συνέλευση δεν πατάει Άνθρωπος παρά μόνο το συμβούλιο. Γίνεται η δεύτερη συνέλευση έρχεται το συμβούλιο και ένας ακόμα Άνθρωπος. Βγάζουν ανακοίνωσή για ακόμα μια φορά ότι η ομάδα είναι στο χείλος του γκρεμού και ότι αν δεν βρεθεί κάποια λύση η ομάδα μπορεί να πάει για διάλυση.. ήρθαν 4 άτομα τελικά και το συμβούλιο.

Μετά και απο αυτό απογοήτευση και κούραση για το συμβούλιο και η απόφαση τους ότι η ομάδα δεν κατεβαίνει να παίξει μπάλα φέτος. δεν μπορούσα να το χωνέψω αυτό.. κάτι πρέπει να γίνει να δώσουμε πάλι ζωή στο Αρκαλοχώρι και στον ποδοσφαιρικό αθλητισμό. Έτσι και έγινε.. Αποφασίσαμε (με δικιά μου πρωτοβουλία μην χρεωθεί κάνεις άλλος οτι ρίξανε την ομαδα) να κατεβάσουμε την ομάδα στην Β κατηγορία της επση ώστε έτσι να μπορέσουμε με τα δικά μας υπάρχοντα παιδιά, της Ακαδημίας που μπαίνουν πρώτη φορά σε ανδρική ομάδα, παιδιά που έπαιζαν σε άλλες ομάδες γύρισαν πίσω, παιδιά που είχαν να παίξουν μπάλα πάνω από 3 χρονια ξανα ασχοληθηκαν, και όλοι τους να είναι από το αρκαλοχώρι! Η ομάδα κατάφερε όλοι αυτοί που ανέφερα να είναι 30 παιδιά από το αρκαλοχώρι και να κάνουν μέχρι και σήμερα 4 μήνες προπόνηση. Όλο αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα να εχουν προπονητή Γ εθνικής, Φροντιστή, Καθαρίστρια, Από ρουχισμό και αθλητικό εξοπλισμό να μην τους λείπει τίποτα και ολα αυτά στην Β κατηγορία θέλει πολύ κόπο, μεράκι και πολύ αγάπη για το τόπο και την ομάδα μας! Προσπαθούμε όπως μπορούμε να κρατήσουμε το αρκαλοχώρι και το σύλλογο όρθιο σε όλους τους τομείς αλλά δυστυχώς βρήκαμε πολλά εμπόδια και όλο αυτό που προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μας αναγκάζουν να βάλουμε ημερομηνία λήξης και να είναι αυτή στης 23 Δεκεμβρίου 2022. Μέχρι της 23 Δεκεμβρίου θα κάνουμε τις προπόνησης μας κανονικά σαν ομάδα και θα περιμένουμε μήπως φιλοτιμηθεί και βοηθήσει κάποιος από:

Την ΓΕΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Την ΕΠΟ, Την ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ Την ΕΠΣΗ Και άλλους φορείς, Να γίνει κάτι και η ομάδα μας ( και πολλές άλλες στο νόμο Ηρακλείου και της υπόλοιπης Ελλάδας) καταφέρει και παίξει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ και δεν διαλύσει.. Λυπηθείτε τους αθλητές που κλαίνε και μαζί με αυτους και εμείς.. Δεν είμαστε κλέφτες. . Δεν είμαστε απατεώνες.. Δεν είμαστε παράνομοι όπως μας λέτε εσείς.. Ψάξτε αλλού για αυτούς και μην μας βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Είμαστε άνθρωποι με κούτελο καθαρό. . Άνθρωποι που θέλουμε να προσφέρουμε και να βοηθάμε αυτούς που θέλουν βοήθεια είμαστε. . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!”