Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μ. Χαχλιουτάκη: «Είμαι έτοιμη να συμβάλω στην ανάπτυξη και την ευημερία του Μαλεβιζίου και των κατοίκων του»

Η Μαρία Χαχλιουτάκη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Δημήτρη Πιτσικάκη, εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να είναι μέλος της «Συνεργασίας Ευθύνης» και ποιο το όραμα της για το Δήμο Μαλεβιζίου.

Με γνώσεις, αλλά και αγάπη για το Περιβάλλον η ίδια στοχεύει στο να γίνουν βήματα ώστε να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο, πράσινο και υγιές περιβάλλον για τους κατοίκους του Μαλεβιζίου και τις επόμενες γενιές, ενώ πρωταρχικό ρόλο για εκείνη διαδραματίζει ο αθλητισμός και η δημιουργία ανάλογων εγκαταστάσεων για τους νέους του τόπου της.

-Πώς αποφασίσατε να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Δημήτρη Πιτσικάκη «Συνεργασία Ευθύνης;»

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Συνεργασία Ευθύνης” και τον Δημήτρη Πιτσικάκη γιατί πιστεύω στις αξίες και τις πολιτικές προτάσεις της παράταξης. Η “Συνεργασία Ευθύνης” επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στο Μαλεβίζι και να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Επίσης, η παράταξη αντιπροσωπεύει τις αξίες που εγώ προσωπικά συμμερίζομαι, όπως η διαφάνεια, η συνεργασία, και η δέσμευση στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Πιστεύω ότι μέσω αυτής της συνεργασίας, μπορώ να συμβάλω στην ανάπτυξη και την ευημερία του Μαλεβιζίου και των κατοίκων του».

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες της παράταξης του Δημήτρη Πιτσικάκη οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα για εσάς;«Οι προτεραιότητες της παράταξης μας που αποτελούν και για έμενα προτεραιότητα ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, είναι ένας δήμος καθαρός με πρόγραμμα ανακύκλωσης , που περιλαμβάνει σχεδιασμό και ενέργειες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων , προώθηση της ανακύκλωσης κ.α .

Ο δεύτερος πυλώνας προτεραιότητας είναι ο εκσυγχρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων των βιολογικώς καθαρισμών και δημιουργία νέων .Τρίτος πυλώνας η ολοκλήρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού και πολεοδομικών μελετών , τέταρτη πυλώνας ο σχεδιασμός κυκλοφοριακών μελετών και η εύρεση λύσεων προσβασιμότητας στο κέντρο Γαζιού. Τέλος και πολύ σημαντικό κατά την άποψη μου είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού πολιτικής προστασίας».

-Οι σπουδές σας, η επαγγελματική σας δραστηριότητα αποδεικνύουν ότι είστε ένας άνθρωπος με περιβαλλοντική συνείδηση. Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να μιλάμε σήμερα για ένα πράσινο Μαλεβίζι;

«Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ναι, η περιβαλλοντική συνείδηση είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτικής μου δράσης. Στο πλαίσιο της παράταξης “Συνεργασία Ευθύνης,” έχουν γίνει συγκεκριμένα βήματα για την προώθηση ενός πιο πράσινου Μαλεβιζίου, όπως:

– Ανάπτυξη προγραμμάτων ανακύκλωσης και βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στον δήμο.

– Προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια και υποδομές.

– Προστασία και ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος του δήμου μας

– Καταγραφή με επιστημονικό τρόπο , προστασία και ανάδειξη οικοσυστημάτων και βιοποικιλότητας της περιοχής μας. Για παράδειγμα η ανάδειξη του οικοσυστήματος του Αλμυρού , το διαμάντι του Μαλεβιζιού που έχει μείνει εντελώς αναξιοποίητο».

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο, πράσινο και υγιές περιβάλλον για τους κατοίκους του Μαλεβιζίου και τις επόμενες γενιές.

-Το Μαλεβίζι είναι ένας πλούσιος τόπος που συνδυάζει το παραλιακό μέτωπο με το πλούσιο φυσικό τοπίο των ορεινών περιοχών. Ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει βιώσιμος και εναλλακτικός τουρισμός

«Για να δημιουργηθεί ένας βιώσιμος και εναλλακτικός τουρισμός στο Μαλεβίζι, μπορούν να ληφθούν διάφορες ενέργειες:

– Εκσυγχρονισμός , αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Παραλιακού μετώπου του Δήμου Μαλεβιζίου

– Υποστήριξη της αγροτικής κοινότητας και προώθηση του αγροτουρισμού, προσφέροντας εμπειρίες σε επισκέπτες όπως συμμετοχή στη γεωργική εργασία και παραδοσιακές γεύσεις.

– Εκπαίδευση των κατοίκων και των επισκεπτών σχετικά με τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού πλούτου.

– Δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πεζοδρόμων και τοπικών μέσων μεταφοράς που θα ενθαρρύνουν τους τουρίστες να εξερευνούν τον τόπο χωρίς τη χρήση αυτοκινήτων.

– Αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου με εκδηλώσεις, φεστιβάλ και εκθέσεις για να προσελκυσθούν ταυτόχρονα και τουρίστες με ενδιαφέρον για την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Αυτές είναι κάποιες ενέργειες μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν έναν τουρισμό που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, ενισχύει την τοπική οικονομία και προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες.

-Γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον αθλητισμό. Αποτελεί προτεραιότητα δική σας η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και η επένδυση στις αθλητικές δραστηριότητες, ώστε να μιλάμε για μια νέα γενιά αθλητών στο Μαλεβίζι;

«Η επένδυση στον αθλητισμό και τις αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν προτεραιότητα τόσο για εμένα όσο και για την «Συνεργασία Ευθύνη». Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δεν μόνο ενισχύει τη φυσική υγεία αλλά και προωθεί την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των νέων.

Μέσω της δημιουργίας σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και της υποστήριξης αθλητικών δραστηριοτήτων, θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς αθλητών στο Μαλεβίζι. Θέλουμε να προσφέρουμε στους νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν το ταλέντο τους και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που θα τους ενδυναμώσουν και θα τους εμπνεύσουν. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια υγιή, αθλητική κοινότητα που θα στηρίζεται στην αγάπη και το πάθος για τον αθλητισμό».