Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Να βρει την δύναμη μέσα από τις αδυναμίες του ή… απλά να ενισχυθεί μεταγραφικά!

Ίσως την φετινή σεζόν να έχουμε βαρεθεί να το αναφέρουμε αλλά για ακόμα ένα παιχνίδι όπου ο ΟΦΗ ήταν σχετικά καλός, φάνηκαν οι αδυναμίες που έχει. 

Ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1 με 0-1 από τον Ατρόμητο, σε ένα παιχνίδι όπου κάλλιστα θα μπορούσε η Κρητική ομάδα να είχε φύγει από το γήπεδο με ένα σκορ 2-0, 3-0 απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος δεν δημιούργησε καμία κλασική ευκαιρία και απλά έκανε ένα σουτ, που έτυχε να καταλήξει στα δίχτυα. Δεν θα σταθούμε στην τύχη όμως αλλά στην ικανότητα. 

Ναι μεν, όπως ανέφερε και ο Βάλντας Νταμπράουσκας οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν 21 τελικές προσπάθειες και οι Περιστεριώτες μόλις 3, με κατοχή μπάλας 75%-25% ωστόσο οι περισσότερες τελικές εκτός του δοκαριού του Ντίκο και 1-2 καλά σουτ που απέκρουσε ο Γιαννιώτης, οι εκτελέσεις δεν ήταν καλές και οι περισσότερες ήταν από μακρινή απόσταση. 

Τίθεται λοιπόν θέμα ικανότητας ορισμένων παικτών αλλά παράλληλα και έλλειψης παικτών στις σωστές θέσεις. Για παράδειγμα αυτό που φαίνεται από την αρχή της χρονιάς είναι ότι ο ΟΦΗ δεν διαθέτει έναν δημιουργικό μέσο. Ο Ντιουσέ είναι παίκτης box-to-box ωστόσο δεν μπορεί να φτιάξει παιχνίδι, είναι απλά σαν να καλύπτει αμυντικά τον Μεγιάδο ή για να το διευκρινίσουμε σαν να κάνει την ίδια δουλειά με τον Αργεντινό αμυντικό χαφ. 

Εξτρέμ ο ΟΦΗ δεν είχε χθες, με τον Λιθουανό κόουτς να χρησιμοποιεί ουσιαστικά τον Μαρινάκη στα αριστερά σε ρόλο μπακ – χαφ, όπου επιθετικά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και μάλιστα με ανάποδο πόδι, ενώ από τα δεξιά υπήρχε ο Λάρσον ο οποίος δεν ήταν σε καλή μέρα και από ένα σημείο και έπειτα έδειχνε να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του. Ο Μπιφουμά ο οποίος είναι εξτρέμ χρησιμοποιήθηκε στην αρχή του αγώνα σε θέση φορ πλάι στον Ντίκο, ωστόσο έδειχνε να είναι χαμένος στον αγωνιστικό χώρο, με τον προπονητή της ομάδας να τον κάνει αλλαγή στην επανάληψη και να περνάει στο ματς τον Γκερέρο. 

Σίγουρα υπήρχαν για ακόμα ένα παιχνίδι απουσίες καθώς δεν αγωνίστηκε τελευταία στιγμή ο Τοράρινσον ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, ο τιμωρημένος Μπαλογιάννης, ο Τσιλιανίδης ο οποίος από την αρχή της σεζόν είναι τραυματίας, ο Τζου που είναι τραυματίας, ενώ ο Νέιρα δεν είναι ακόμα έτοιμος για να ξεκινήσει σε παιχνίδι και μπήκε στο ματς ως αλλαγή.

Ξεκάθαρα λοιπόν η Κρητική ομάδα δείχνει να χρειάζεται φρεσκάρισμα στο ρόστερ της με τουλάχιστον 1-2 παίκτες στα «φτερά» της επίθεσης, σίγουρα χρειάζεται ένας σέντερ φορ που να έχει το εύκολο γκολ, ένας δημιουργικός μέσος και ίσως ένας παίκτης στα μπακ. 

Οι ημέρες περνάνε και πλησιάζουμε στην έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, όπου όπως φαίνεται οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι προσεκτικές και δεν θα υπάρξει ενίσχυση μόνο και μόνο για να γίνουν μεταγραφές. Αυτό τουλάχιστον έχουμε καταλάβει αυτή τη στιγμή, όπου κουμάντο κάνει ο Βάλντας Νταμπράουσκας σε αυτό το κομμάτι.

Η σεζόν με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου και το ξεκίνημα του 2ου δείχνει ότι είναι αρκετά δύσκολη, όλες οι ομάδες βαθμολογικά είναι κοντά και θα γίνει μάχη για την σωτηρία, με τον «καθρέπτη» που είναι το χορτάρι να μαρτυράει την αλήθεια για τις αδυναμίες της ομάδας, σχεδόν σε όλα τα ματς που έχουμε δει φέτος τον ΟΦΗ. 

Η Βαθμολογία σίγουρα δεν λέει ψέματα με τον ΟΦΗ να έχει συγκεντρώσει μόλις 10 βαθμούς σε 14 αγώνες, έχοντας πετύχει 2 νίκες (1 εκτός έδρας νίκη με Βόλο με 0-1 και εντός έδρας 2-1 τον Λεβαδειακό), διαθέτοντας στατιστικά την τρίτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με 10 τέρματα και την τέταρτη χειρότερη άμυνα με 22 γκολ παθητικό. Ο ΟΦΗ πρέπει μέσα από την αδυναμία του να βρει δύναμη ή… πολύ απλά να ενισχυθεί σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου με παίκτες που θα «boost-άρουν» τους υπόλοιπους και θα φέρουν λύση στα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας.