Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νικηφόρο ντεμπούτο για τον Στ. Κοζανίδη στον πάγκο της Ρ.Ε.Α κόντρα στην ΑΕΚ (1-0)

Ιδανικά ξεκίνησε το 2024 για τη Ρ.Ε.Α., κερδίζοντας με 1-0 την ΑΕΚ στο γήπεδο της Σοχώρας για την 10η αγωνιστική της Α΄Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών. 
 
Η ομάδα του Στ. Κοζανίδη που απο την μεριά του έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο του Ρεθυμνιώτικου συλλόγου παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες κατάφερε να ανταποκριθεί στο έπακρο απέναντι σε μία εξαιρετικά ποιοτική ομάδα όπως η ΑΕΚ.
 
Στο ντεμπούτο του, ο Στέλιος Κοζανίδης, είδε τις παίκτριες του να εκτελούν άψογα το πλάνο, παίζοντας με πάθος και με συγκέντρωση, κατακτώντας μία πολύ σπουδαία νίκη που τις ανεβάζει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, καθώς «έπιασε» τον «Δικέφαλο» στους 17 βαθμούς.
 
Μοναδική σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η αρχηγός, Ελευθερία Δαφέρμου, στο 14ο λεπτό, μετά από ασίστ της Μαρκουτσά. Γενικότερα το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με την Ρ.ΕΑ. να απειλεί μονάχα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η οποία δεν κατέγραψε καμία αξιόλογη προσπάθεια στην εστία της Μανουκαράκη.
 
Μάλιστα, η Ματέους έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο β’ μέρος, όταν στο τετ α τετ που βρέθηκε πλάσαρε πάνω στην Κοτσαμπέλη.
 
Αυτή ήταν η 5η νίκη της ΡΕΑ σε 10 αναμετρήσεις, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα από την ΑΕΛ.
 
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
 
7’ Η Μαρκουτσά εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, με την Κοτσαμπέλη να μπλοκάρει.
ΓΚΟΛ! 14’ Η Μαρκουτσά μέσα στην αντίπαλη περιοχή πάσαρε στη Δαφέρμου, η οποία με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.
41’ Η Μαρκουτσά εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, με τη Βορριά να βρίσκεται μέσα στη μοκρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά η οποία πέρασε άουτ, διαμαρτυρόμενη για σπρώξιμο και πέναλτι.
53’ Η Μαρκουτσά προσπάθησε να εκτελέσει απευθείας το κόρνερ από αριστερά, με την Κοτσαμπέλη να απομακρύνει δύσκολα.
54’ Από δεξιά αυτή τη φορά η Δαφέρμου εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ με την μπάλα νεαπερνάει ελάχιστα άουτ.
82’ Μακρινό σουτ από την Μπασούρη με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.
85’ Η Δαφέρμου έβγαλε στον κενό χώρο στη Ματέους η οποία έφτασε απέναντι από την τερματοφύλακα, πλάσαρε αλλά την απέκρουσε η Κοτσαμπέλη και στην επαναφορά η Μπασούρη δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.
86’ Η Μαρκουτσά εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί παραθυράκι της εστίας.
 
ΡΕΑ (Σ. Κοζανίδης): Μανουκαράκη, Κοτσάκι, Βορριά, Σολίς, Παντερή (95’ Δημισκίδου), Μαρκουτσά, Τσικουδάκη (58’ Μπασούρη), Μπράμε, Ματέους, Δαφέρμου, Χατζηγιαννίδου.
 
ΑΕΚ (Νίκος Κωτσοβός): Κοτσιμπέλη, Λόπες (77’ Ντζάνη), Πινέδα (65’ Νίκα), Ίβιτς (65’ Μπριάνα), Κόλλια, Μπαρτζακλή, Παυλοπούλου, Τζουτζουράκη (77’ Ξυλούρη), Τριβυζάκη, Τσελέντη, Στεφάτου (86’ Ροπόκη).