Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νικολιδάκης: “Ο κ. Αυγενάκης υποτιμά την κατηγορία – Οι τελευταίες του δηλώσεις δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα”

Ο πρόεδρος της Επισκοπής Μιχάλης Νικολιδάκης μίλησε στο another football day για τα δεδομένα που επικρατούν στην Super League 2 μετά την επ΄αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας και τα δεδομένα για τα έσοδα από το στοίχημα, ενώ σχολίασε έντονα τις τις τελευταίες δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κάνοντας λόγο για ψέμματα

Ο Μιχάλης Νικολιδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:

Η Super League 2 αποφάσισε στο τελευταίο της Δ.Σ. την επ΄αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση αυτή;

«Οι τελευταίες δηλώσεις του κυρίου Αυγενάκη, δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα. Εμείς λοιπόν κάναμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο η Λίγκα μας, για να κουβεντιάσουμε αυτά που έχει πει ο κύριος Αυγενάκης, στον πρόεδρο μας στον κύριο Λεουτσάκο. Ήταν ξεκάθαρο ας πούμε πως θα αλλάξει την ΚΥΑ. Θα μας δώσει 70.000 σε κάθε ομάδα. Εμείς έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση, με τους όρους αυτούς. Αυτό είναι τόσο ξεκάθαρο, παρόλα αυτά που λέει ο κύριος Αυγενακης, ότι δεν υπήρχαν νούμερα στο τραπέζι. Υπήρχαν νούμερα στο τραπέζι. Ήταν σαφές, θα αλλάξει την ΚΥΑ θα μας δώσει 70.000 και αυτό ήταν το τελικό. Δεν υπήρχαν παζάρια. Άρα εμείς, η απόφαση που πήραμε ήταν σύμφωνα, με αυτό που είπε ο κύριος Αυγενάκης, στον κύριο Λεουτσάκο. Τα νούμερα αυτά, τα ήξερε και η Super League 1. Ήταν στο ίδιο τραπέζι και η Basket League και η Volley League. Άρα λοιπόν, σε αυτό ψεύδεται. Το λέω κατηγορηματικά, με όλη την σοβαρότητα της θέσης και του ονόματος μου. Λέει ψέματα… Τώρα λέει πως δεν του είχαμε πει νούμερα και είχαμε πει σε 48 ώρες να ξανακουβεντιάσουμε. Και αυτό ψέματα είναι. Δεν είναι δυνατόν να τα λέει αυτά τα ψεύδη σε δηλώσεις του…».

Η Super League 2 με την απόφαση που πήρε επί της ουσίας αντιδρά στην αδικία αυτή εις βάρος της;

«Κατά κοινή ομολογία, αυτό που έγινε ήταν άδικο. Τα λεφτά τα δικά μας είναι επίσημα και δεν μας τα κάνει χάρη κανείς. Μπαίνουν οι ομάδες μας στο Στοίχημα, άρα είναι ένα νόμιμο έσοδο, που το έχει κάνει ο ίδιος ο κύριος Αυγενάκης. Άρα λοιπόν το ποσό που δικαιούται η Λίγκα μας ήταν αυτό, που ήταν ξεκάθαρο. Άρα, δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα να το μειώσει γιατί λέει πράγματα που δεν ισχύουν για εμένα. Όχι για εμένα, για όλους στην Λίγκα. Άρα λοιπόν πρέπει να τηρήσει το ποσοστό, που μας έχει βάλει στο νέο αθλητικό νόμο. Το ποσοστό της Super League 2, από την στιγμή που το λέει ο νέος αθλητικός νόμος, αυτό ζητάμε κι εμείς. Οι ομάδες μας μπαίνουν στο Στοίχημα, αυτό είναι».

Στην ανακοίνωση της η Super League 2 έκανε λόγο, για προσφυγή στα δικαστήρια για να προασπίσει τα συμφέροντα της. Πιστεύετε ότι αυτή η κίνηση, θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τις ομάδες;

«Αυτό είναι η επόμενη κίνηση, που θα κάνει η Λίγκα μας και όλες οι ομάδες της κατηγορίας μαζί. Θα κινηθούμε νομικά κι εμείς, γιατί απ΄ότι βλέπουμε και στη θέση του κυρίου Αυγενάκη, δεν θέλαμε να φτάσουμε στο σημείο αυτό, αλλά τώρα θα φτάσουμε. Σύμφωνα με τους νομικούς μας θα φτάσουμε σε καταγγελίες».

Η διαφωνία η δικιά σας, αλλά και των υπολοίπων ομάδων έχει να κάνει με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων;

«Ναι σίγουρα. Το ποσοστό που μας είπε προφορικά να το δεχτούμε δεν το δεχτήκαμε. Είναι πάρα πολύ μικρό ποσό 70.000 ευρώ, για μια κατηγορία, που εμείς περιμένουμε 260.000, σύμφωνα με το ποσοστό του Στοιχήματος. Άρα λοιπόν, δεν υπήρχε μια απλή μείωση και θετική… Υπήρχε μια ξεκάθαρη γραμμή, σαν Υπουργείο Αθλητισμού, σας Υφυπουργός Αθλητισμού. Δεν έχει να κάνει με τον κύριο Σταϊκούρα. Ο κύριος Σταϊκούρας έδωσε τα λεφτά στον κύριο Αυγενάκη και τα μοίρασε αυτός, όπως ήθελε αυτό είναι ξεκάθαρο. Γιατί σε δηλώσεις του λέει ότι δεν είναι αυτός ο εμπλεκόμενος, αλλά είναι αυτός ο εμπλεκόμενος».

Πως βλέπετε πλέον την επόμενη μέρα μετά απ΄όλα αυτά;

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκινήσει άμεσα. Εμείς είμαστε συμπαγείς σαν ομάδες. Όλες οι ομάδες λέμε ότι άμα δεν αποδεχτεί ο κύριος Αυγενάκης, τους όρους που εμείς έχουμε βάλει και να τηρηθεί η ΚΥΑ… Ούτε να πάρουμε λεφτά παραπάνω, ούτε να ζητήσουμε κάτι που δεν το δικαιούμαστε. Δεν το βλέπω και εγώ θετικά, γιατί ο κύριος Αυγενάκης, με δηλώσεις σε καθημερινή βάση υποτιμά την κατηγορία και υποτιμά και εμάς, προσωπικά τους προέδρους που βάζουμε χρήματα, που ζούμε και αναπνέουμε για το ποδόσφαιρο, γιατί μας αρέσει το αγαπάμε. Είναι ο τόπος των ομάδων και είναι ο τόπος που λειτουργούνε όπως λειτουργούνε με τον δικό τους χαρακτήρα και πετάει λάσπη και λέει κάτι δηλώσεις για στοιχηματζήδες, για ομάδες παράξενες, αν έχει στοιχεία το ξαναλέω άλλη μια φορά να τους βγάλει στη σέντρα. Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Αν ο κύριος Αυγενάκης δεν κάνει πίσω, δεν ξέρω ποιος θα αντέξει αλλά πιστεύω να πάμε σε πιο υψηλά κλιμάκια, για να δοθεί μια λύση, αφού δεν μπορεί να μας δώσει ο Υφυπουργός μας, που είναι υπεύθυνος για τον αθλητισμό στην Ελλάδα, να το κάνουν κάποιοι άλλοι».

Σε περίπτωση που ο Υφυπουργός Αθλητισμού επιμείνει στην στάση του, ποια θα είναι η αντίδραση σας;

«Εμείς περιμένουμε. Ο όρος μας είναι αυτός. Το πρωτάθλημα είναι σε διακοπή. Δεν θέλουμε να μας χαρίσει. Να μας δώσει το νόμιμο μας έσοδο, που έχουμε. Αυτό που λέει η ΚΥΑ, το 17%. Αυτό και ζητάμε το ταβάνι της κατηγορίας, που είναι τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Όπως λοιπόν η Super League 1 πήρε το ταβάνι της τα 21 εκατομμύρια και καλά έκαναν οι άνθρωποι ζητάμε κι εμείς το ταβάνι μας. Δεν είναι το ποσό πάρα πολύ μεγάλο σε κάθε ομάδα».

Πηγή: liganews.gr