Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αντωνιάδης: “Να μείνει ο βασικός κορμός στον ΟΦΗ , και να ενισχυθεί με καλούς Έλληνες και ξένους” (Αudio)

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Cretafans Radio” και στην εκπομπή “Ofi Fans” ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΟΦΗ Νίκος Αντωνιάδης στην οποία μίλησε τόσο για την επιτυχία της άμεσης επανόδου στη Volley League όσο κυρίως και για τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη ημέρα στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του τεχνικού του ΟΦΗ στις ερωτήσεις που δέχθηκε: 

Για το ποια είναι η επόμενη ημέρα για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ και το γεγονός ότι ο Γ. Δανδάλης ζήτησε συμπαίκτες για τη νέα σεζόν στη Volley League: 

Θεωρώ ότι πήραμε το μάθημα μας από την σεζόν που πέσαμε. Δεν γίνεται όμως συνέχεια να ξανανεβαίνεις άμεσα. Τη νέα χρονιά πρέπει να γίνει μια ισχυρή ομάδα που δεν θα παλεύει για την σωτηρία. Για αυτό και ο πρόεδρος έκανε άνοιγμα για συμπαίκτες στο οικονομικό κομμάτι για να τον βοηθήσουν. Χρειάζονται αρκετά χρήματα για να μπορέσει να καθιερωθεί η ομάδα στη Volley League.” 

Για την ατμόσφαιρα στο τελευταίο ματς με τον Πανιώνιο και αν περίμενε τέτοια συμπαράσταση:

“Όχι εγώ έπαθα πλάκα με τον κόσμο όχι μόνο με τους οργανωμένους αλλά και με τον απλό κόσμο που ήρθε γονείς και παιδιά. Μας δώσανε ώθηση και δεν ξέρω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν θα ήταν άδειο το γήπεδο. Ήμασταν στα όρια μας σαν ομάδα και είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πρέπει να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να αγαπήσει το βόλεϊ. Το ποδόσφαιρο και το μπασκετ είναι πιο ψηλά αλλά και το βόλεϊ έχει ενδιαφέρον όταν βλέπεις τέτοια ματς όπως αυτά με τον Πανιώνιο”. 

Για το ότι συνυπήρξαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων και στα τρία ματς χωρίς να συμβεί το παραμικρό:Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί οι φίλαθλοι μας δεν απευθύνθηκαν καθόλου σε αυτούς του Πανιωνίου και το αντίθετο. Καθένας φώναζε για την ομάδα του.” 

Για το ότι υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσει και ο Πανιώνιος τη νέα σεζόν στη Volley League μέσω αναδιάρθρωσης: 

“Πρέπει οι ομάδες να είναι 12 στη Volley League. Δεν ξέρω γιατί κρατάνε κλειστή την Λίγκα γιατί θα μπορούσαν να μπουν και να παίξουν άλλοι 30 Έλληνες στη Volley League. Ο ίδιος ο  ΠΑΣΑΠ κόλλησε το θέμα ενώ η Ομοσπονδία και η Λίγκα το θέλανε να γίνει για να αυξήσουν τα μπάτζετ τους. Ο ΠΑΣΑΠ φοβάται ότι αν γίνει αυτό θα φέρουν 5 ξένους οι ομάδες αντί για 4. Ναι μπορεί να συμβεί αυτό αλλά θα μπουν και άλλοι 30 Έλληνες παίκτες στη Volley League συν και άλλες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε όλες τις ομάδες” 

Για το αν θα βρίσκεται ο ίδιος και του χρόνου στο τιμόνι της ομάδας: “Ακόμα δεν έχουμε συζητήσει επίσημα. Ότι αποφασίσει ο πρόεδρος ο Γιάννης Δανδάλης. Δεν έχω κάνει μια συζήτηση ακόμη ούτε καν με τον ΟΦΗ κάναμε πρόχειρα κάποιες συζητήσεις. Ότι αποφασίσει ο πρόεδρος ότι είναι καλύτερο για τον ΟΦΗ εγώ θα ακολουθήσω.” 

Για το έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας του ΟΦΗ για τη νέα σεζόν στη Volley League:Έχει ξεκινήσει αυτό το κομμάτι γιατί ξέρετε οι Έλληνες παίκτες έχουν κλείσει σε άλλες ομάδες οι περισσότεροι επειδή εμείς αργήσαμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα, ήδη οι υπόλοιπες ομάδες φτιάχτουν το ρόστερ τους. Είναι δύσκολο να έρθουν Έλληνες στον ΟΦΗ που θα πρέπει να μετακομίσουν από την Αθήνα η την Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο γιατί πρέπει να τους δώσεις τα διπλάσια χρήματα. Πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα για τη νέα σεζόν και το πρόβλημα δεν είναι να πάρεις ξένους αλλά καλούς Έλληνες παίκτες. Εγώ πιστεύω ότι με περισσότερους ξένους θα ανεβεί και η ποιότητα στο πρωτάθλημα”. 

Για το αν μπορεί να στηριχτεί ο ΟΦΗ αμιγώς με δικά του παιδιά στη Volley League και έντονο το κρητικό στοιχείο: “Σε δικά του παιδιά αποκλειστικά όχι. Αλλά σαν βοηθητικές λύσεις να υπάρχουν στην ομάδα εννοείται. Πρέπει να δουλέψουμε και από πίσω για να ενισχυθεί το κομμάτι των αγοριών στην ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ. Στα κορίτσια σε αυτό το θέμα τα πάμε πολύ καλύτερα το πρόβλημα είναι στα αγόρια. Πρέπει να φτιάξουμε τα παιδοεφηβικά μας τμήματα. Στα κορίτσια το βόλεϊ είναι το νούμερο ένα άθλημα στην Ελλάδα στα αγόρια είναι τρίτο στη σειρά και ιδίως στη νησιωτική χώρα τους απορροφά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Στην Ορεστιάδα για παράδειγμα που κατάγομε όλα τα παιδιά τα απορροφά το βόλεί  και όχι το ποδόσφαιρο και το μπασκετ για αυτό και βγαίνουν τόσοι πολλοί αθλητές από εκείνη την περιοχή της Ελλάδας. Η Μητρόπολη του βόλεϊ ήταν ο Έβρος”. 

Για το αν υπάρχει σκέψη του χρόνου ο ΟΦΗ να χρησιμοποιήσει το Κλειστό του Λίντο αντί του ΒΑΚ λόγω χωρητικότητας:Φέτος ο κ. Δανδάλης είχε προγραμματίσει κάποια παιχνίδια να διεξαχθούν στο Κλειστό του Λίντο. Δεν έγινε τελικά όμως αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η χωρητικότητα στο Κλειστό του ΒΑΚ αλλά το ότι είναι λίγο μακριά από το κέντρο. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να έρθει με τα πόδια με το παιδί του για παράδειγμα. Το κοιτάει όμως αυτό ο πρόεδρος και πιστεύω ότι κάτι θα γίνει. Στο Κλειστό του Λίντο είναι πιο εύκολη η πρόσβαση.” 

Για τον σχεδιασμό του ΟΦΗ τη νέα χρονιά και ποιος είναι ο προσανατολισμός στη δομή του ρόστερ τη νέα σεζόν: “H σκέψη μας είναι να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από Έλληνες παίκτες. Να μείνουνε όσα παιδιά θέλουν και μπορούν να παραμείνουν από την φετινή ομάδα .Στόχος μας είναι να πάρουμε δύο πολύ καλούς ξένους , να μείνει ένας βασικός κορμός και να συμπληρωθεί με 2-3 καλούς Έλληνες για να μπορέσουμε να σταθούμε επάξια στη Volley League. O ΟΦΗ σαν ομάδα σηκώνει να έχει και ποδόσφαιρο και μπάσκετ και βόλεϊ στις μεγάλες κατηγορίες, αρκεί να βοηθήσει ο κόσμος. Πέρυσι στην Volley League παίζαμε με τον Ολυμπιακό και είχε 45 άτομα μέσα στο Κλειστό τα μετρούσα ένα ένα. Ήταν τραγική εικόνα λέγαμε που παίζαμε εντός η εκτός. Ήρθα αυτό στα ματς με τον Πανιώνιο και μας τα έφερε όλα τούμπα.”

Για την εμπειρία του Γεντί Κουλέ και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στην ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ στο ματς με το Βόλο: Ήταν πολύ ωραίες στιγμές. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και την ΠΑΕ και τον κόσμο για το χειροκρότημα. Κάθε επιτυχία είναι ομαδική.” 

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ στην εκπομπή “Ofi Fans” του “Cretafans Radio”: