Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ξύπνησαν» αναμνήσεις του Ζαρού των μεγάλων επιτυχιών στο ντέρμπι τίτλου

Δύο  φίλοι συναντήθηκαν μετά από καιρό στον Ζαρό για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Ανάληψη, όντες σε διαφορετικό στρατόπεδο.

Γιώργος Σταματάκης (γνωστός και ως «Φαρμακάς») και Αντώνης Καλογεράκης έσμιξαν μετά από πολλά χρόνια στο γήπεδο του Ζαρού, με τους δύο τους να έχουν γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία του μεσαρίτικου συλλόγου.

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Ζαρού, πίστεψε στον Αντώνη Καλογεράκη και του έδωσε τα “κλειδιά” των αποδυτηρίων τη σεζόν 2011/12, όταν η ομάδα είχε προβιβαστεί στο Περιφερειακό, ενώ έκανε το ίδιο, ένα χρόνο μετά όταν ο Ζαρός είχε γευτεί το “πικρό” ποτήρι του υποβιβασμού. Κόντρα στα προγνωστικά, ο Γιώργος Σταματάκης διατήρησε τον Αντώνη Καλογεράκη στον πάγκο των “πρασίνων” και εκείνος τον δικαίωσε, χαρίζοντας του το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας.

Από τότε, ανάμεσα στη σχέση των δύο αντρών υπάρχει αλληλοεκτίμηση, σεβασμός και αγάπη, κάτι που φάνηκε αμέσως όταν ειδωθήκανε στο γήπεδο που μεγαλούργησαν αμφότεροι, ο καθένας από το δικό του πόστο.

Αυτή τη φορά βέβαια, ήταν σε διαφορετικό στρατόπεδο, από τη μία ο Γιώργος Σταματάκης σε εκείνο του αγαπημένου του Ζαρού, τον οποίο υποστηρίζει μέχρι και σήμερα, κι από την άλλη ο Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος έχοντας αποσυρθεί από την προπονητική, προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Ανάληψης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δύο ποδοσφαιριστές του Ζαρού τότε, ήταν ο σημερινός προπονητής της ομάδας, Φάνης Χαλκιαδάκης καθώς και ο Γιώργος Κλαπάκης, που όπως γράψαμε το μεσημέρι της Δευτέρας αποφάσισε να βάλει τέλος σε μία διαδρομή 17 χρόνων στα γήπεδα του Ηρακλείου.