Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οκτώ παιδιά και ένας φύλακας νεκροί σε δημοτικό σχολείο μετά από την επίθεση 14χρονου

Ο 14χρονος εισήλθε στο σχολείο στις 8:40 και αρχικά πυροβόλησε και σκότωσε τον φύλακα ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στα παιδιά με αποτέλεσμα να σκοτώσει τουλάχιστον οκτώ.

Σε μακελειό εξελίσσεται η επίθεση 14χρονου με όπλο σε Δημοτικό Σχολείο στην πρωτεύουσα της Σερβίας, με οκτώ παιδιά και έναν ενήλικα να είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός. Ο έφηβος επιτέθηκε στα παιδιά του σχολείου «Vladislav Ribnikar», στο Βελιγράδι, με το όπλο του πατέρα του.

Ο 14χρονος εισήλθε στο σχολείο στις 8:40 και αρχικά πυροβόλησε και σκότωσε τον φύλακα ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στα παιδιά με αποτέλεσμα να σκοτώσει οκτώ. Από την επίθεση έχει τραυματιστεί και μία δασκάλα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Σερβία: Αυστηροί οι νόμοι για την οπλοκατοχή
Οι επιθέσεις είναι ένα σχετικό σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο, τα δυτικά Βαλκάνια βρίθουν από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές της δεκαετίας του 90.

Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς ιδιοκτήτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

Πηγή: reader.gr