Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οριστικά στο ΓΣΠ της Λευκωσίας ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στις 20 Μαϊου

Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και μετά από πρόταση του προέδρου Τάκη Μπαλτάκου, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος Novibet θα γίνει στις20 Μαΐου στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Όλα τα μέλη της επιτροπής, 16 τον αριθμό, συμφώνησαν με την πρόταση που κατατέθηκε και έτσι ο δεύτερος τίτλος της χρονιάς θα κριθεί το Σάββατο, παραμονή των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, αλλά το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε κυπριακό έδαφος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος Βόλου, ύψωσε απαγορευτικό για την διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό υπό το φόβο επεισοδίων. Άλλο γήπεδο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που να πληροί τις προϋποθέσεις δεν φαίνεται να υπήρχε και έτσι καταλήξαμε στην λύσητης Λευκωσίας. Συν τοις άλλοις, μετά τον ορισμό των εκλογών στις 21 Μαΐου, θα ήταν αδύνατο να διεξαχθεί ο τελικός επί ελληνικού εδάφους την παραμονή τους (20/5). Επί ελληνικού εδάφους θα ήταν αδύνατο λόγω εκλογών να γίνει ο τελικός νωρίτερα από τις 27 Μαΐου κι ενώ οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν αποδεσμεύσει τους παίκτες τους για διακοπές το συντομότερο δυνατό, αφού ακολουθούν τα καλοκαιρινά προκριματικά για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σημειωτέον πως τη Μεγάλη Εβδομάδα θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού. Τη Μεγάλη Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 3-0 της Opap Arena, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία μετά τη νίκη του με 5-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Πηγή: sport-fm.gr