Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΦΗ: Η έλευση Μελ αλλάζει πλήρως τον μεταγραφικό σχεδιασμό

Σε 13 ημέρες αλλάζουμε χρόνο αλλά συνάμα αρχίζει και επίσημα και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου για τις ομάδες στην Ελλάδα και ο ΟΦΗ καλείται να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς για να καλύψει τα “χτυπητά” κενά που υπάρχουν στο ρόστερ. 

Ο Νταμπράουσκας έφυγε ο Μελ ήρθε και το μεταγραφικό πλάνο του ΟΦΗ βάσει και της αλλαγής του συστήματος σε 4-3-3 η 4-1-4-1 είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει και το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας για τον Ιανουάριο.

Ο Μελ θέλει η κρητική ομάδα να παίζει με εξτρέμ αλλά καθαρόαιμο εξτρέμ αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι μόνο ο Μοσκέρα που και για αυτόν ακούγονται σειρήνες από Κολομβία μεριά ότι μπορεί να αποχωρίσει. Αν συμβεί αυτό ο ΟΦΗ δεδομένα θα χρειαστεί όχι 2 αλλά 3 εξτρέμ αφού θα μείνει σε αυτή την περίπτωση χωρίς winger κάτι που χρεώνεται αποκλειστικά στην επιλογή του Νταμπράουσκας να αφήσει γυμνή την ομάδα στα άκρα της επίθεσης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει άλλο σύστημα.

Δύο η τρεις εξτρέμ λοιπόν ανάλογα τι θα γίνει και με τον Μοσκέρα , ένας επιπλέον σέντερ φορ που θα δώσει ποσοτικό και ποιοτικό βάθος στην κορυφή της επίθεσης και ίσως και ένας παίκτης που θα μπορεί να παίξει στη θέση 8 όπου εκεί υπάρχουν ο Γκαγιέγος και κατά περίσταση ο Μπάκιτς που πιο πολύ είναι δεκάρι όμως όπως και οι Νέιρα και Τοράλ που δεν μπορούν να παίξουν εύκολα σε αυτή τη θέση.

Επίσης αν ο Αμπάντα καθιερωθεί στα εξτρέμ που είναι πολύ πιθανό δεν αποκλείεται να αποκτηθεί και ένας αριστερός μπακ που θα πλαισιώσει τον Τοράρινσον εκτός και αν δοθεί η ευκαιρία στον 17χρονο διεθνή με την Εθνική Νέων Σημαντηράκη που περιμένει υπομονετικά την δική του ευκαιρία.

Πέρυσι τον Ιανουάριο θυμίζω ότι ο ΟΦΗ προχώρησε σε 5 μεταγραφικές κινήσεις και δεν αποκλείεται να γίνει κάτι ανάλογο και φέτος αν και η μη προσέλευση των φιλάθλων και η σημαντική υστέρηση εσόδων είναι ένας παράγοντας που αναμένεται να επηρεάσει όλες τις ομάδες στις χειμερινές μεταγραφικές προσθήκες που θέλουν να κάνουν.

Το δεδομένο είναι ότι σε αυτές τις περίπου δύο εβδομάδες που απομένουν πριν από την επίσημη έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ο ΟΦΗ καλείται να τρέξει γρήγορα για να καλύψει τις ανάγκες του έτσι ώστε να υποστηρίξει και το νέο στυλ παιχνιδιού που θέλει να περάσει ο Πέπε Μελ στην ομάδα.