Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Αιολικός ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ίδρυση ΠΑΕ, ζήτησε στήριξη ο Αντωνάκας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Λέσβου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Αιολικού με σκοπό τη μετατροπή του σωματείου σε ΠΑΕ.

Παρά τη σχετικά μικρή συμμετοχή δεδομένου της σημασίας της ιστορικής αυτής συνέλευσης, υπήρξε οριακή απαρτία 50% +1 των μελών, με αποτέλεσμα να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και να εγκριθεί η σύσταση της ΠΑΕ.

Παρόντες πέρα από την διοίκηση της ομάδας, ήταν μέλη του ΣΦΑΜ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Παντελέων Βερρής και μέλη του ΔΣ, οι παλιοί πρόεδροι της ομάδας Σταύρος Γριππιώτης και Γιάννης Φλωρίδης, ο υποψήφιος στις εθνικές εκλογές Γιώργος Πετρέλλης αλλά και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο οποίος μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό αποχώρησε λόγω δημοτικού συμβουλίου.
Πρόεδρος της συνέλευσης ορίστηκε ο ο Γενικός διευθυντής  της Rush Greece Βαλάντης Μπλέτσας, ο οποίος συντόνισε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ψήφιση της μετατροπής σε ΠΑΕ βάσει του νέου καταστατικού που ισχύει από τον Φεβρουάριο. 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Τζιμ Αντωνάκας, ανέφερε ότι το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας είναι συνολικά (μαζί με την εγγυητική) 500.000€. Το πλάνο των ανθρώπων του Αιολικού είναι να εκδοθούν 5.000 μετοχές των 100 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο αγοραστής θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 111,11€ για να παραμείνουν καθαρά τα 100 ευρώ στην ΠΑΕ, καθώς  ο ερασιτέχνης κατέχει δικαιωματικά το 10%.
Αυτό που έκανε ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ο Τζιμ Αντωνάκας είναι ότι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία με αρνητικό παράγοντα και το στενό χρονικό περιθώριο μέχρι τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, 24 Ιουλίου για τη SL2 και 20 Ιουλίου για τη Γ Εθνική, η ομάδα κινδυνεύει να αγωνιστεί στην Α ΕΠΣ Λέσβου. Χαρακτηριστικά ανέφερε, “δεν μπορώ να πάρω περισσότερο ρίσκο από τη στιγμή που όλα αυτά που μου έχουν υποσχεθεί δεν έχουν γίνει. Θέλω να έχω κάποιες εγγυήσεις για να προχωρήσω.”
Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι παρευρισκόμενοι, εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις πάνω σε αυτό το κομμάτι και κυρίως για τον τρόπο συλλογής μέρους των χρημάτων, ωστόσο υπήρξε πρόταση και συμφωνήθηκε εν μέρει να συσταθεί μια επιτροπή που θα αναλάβει με συντονισμένες κινήσεις να απευθυνθούν σε άτομα τα οποία θα μπορέσουν να ενισχύσουν οικονομικά το σωματείο.
Ακολούθως, ψηφίστηκε πενταμελής προσωρινή επιτροπή, η οποία θα προχωρήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι να ολοκληρωθεί επίσημα η διαδικασία της σύστασης της ΠΑΕ και στη συνέχεια θα γίνει ξανά σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης για το μετοχικό κεφάλαιο. Πρόεδρος στην προσωρινή διοίκηση είναι ο Τζιμ Αντωνάκας, αντιπρόεδρος ο Βαλάντης Μπλέτσας, γραμματέας η Ηρώ Πιτσιλαδή, ταμίας ο Βασίλης Σανιδάς και μέλος ο Βαγγέλης Παπαντώνης.
Τέλος, πριν την έναρξη της συνέλευσης τιμήθηκαν από τον Τζιμ Αντωνάκα για τη προσφορά τους ο Σταύρος Γριππιώτης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Παντελέων Βερρής και ο Κώστας Παπτσάς εκ μέρους του ΣΦΑΜ.