Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Αλεσάντρο Ίσις μιλάει για τον Χιλιανό ποδοσφαιριστή που φέρνει ο Ολυμπιακός

Ο Χιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κι άλλοτε παίκτης – προπονητής του ΟΦΗ, σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του συμπατριώτη του αριστερού μπακ που ετοιμάζεται να στρίψει το τιμόνι προς Ελλάδα μεριά για λογαριασμό της πειραϊκής ομάδας

Το κόκκινο χαλί της υποδοχής ετοιμάζονται να στρώσουν στον Ολυμπιακό για τον Γκαμπριέλ Σουάζο.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον διεθνή Χιλιανό αριστερό μπακ που έμεινε ελεύθερος από την Κόλο Κόλο κι αναμένουν από ώρα σε ώρα την υπογραφή του συμβολαίου ούτως ώστε να «κλειδώσει» η άφιξή του στην Ελλάδα.

Το SDNΑ επικοινώνησε στο Σαντιάγο της Χιλής με έναν παλιό γνώριμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και συμπατριώτη του Σουάζο.

 

Ο Αλεσάντρο Ίσις, άλλοτε ποδοσφαιριστής και προπονητής του ΟΦΗ, σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του Χιλιανού ποδοσφαιριστή που είναι έτοιμος να στρίψει το τιμόνι προς Ελλάδα μεριά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

«Ο Σουάζο πήγε πολύ καλά τη φετινή σεζόν τόσο με την Κόλο Κόλο, όσο και με την Εθνική ομάδα της Χιλής. Θα πρόκειται για μεταγραφική επιτυχία του Ολυμπιακού έτσι και καταφέρει να τον προσθέσει στο ρόστερ του.

Η θέση που αγωνίζεται είναι αριστερός μπακ ωστόσο μπορεί να παίξει κι ως αμυντικός μέσος…» τόνισε αρχικά ο Αλεσάντρο Ίσις για τον 25χρονο ποδοσφαιρική και πρόσθεσε:

«Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος και η ταχύτητα δεν είναι το μεγάλο του προσόν. Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση κι είναι εξίσου καλός, τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Συγχρόνως έχοντας παίξει μόνο στην Κόλο Κόλο και σε καμία άλλη ομάδα έχει νοοτροπία νικητή».

– Για το πόσο εύκολο θα είναι να προσαρμοστεί στα ελληνική δεδομένα αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός Χιλής:
«Όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές έτσι και ο Σουάζο θα χρειαστεί το χρόνο του για να καταφέρει να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον και να αποδώσει σύμφωνα με την αξία του. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να του δώσει πίστωση χρόνου».

– Για την αποχώρησή του από την Κόλο Κόλο και το ενδιαφέρον κι άλλων ευρωπαϊκών ομάδων πλην του Ολυμπιακού για την απόκτησή του:
«Ο Σουάζο φεύγει από την Κόλο Κόλο γιατί ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες και θα του προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάξει το όνομά του στην Ευρώπη και γιατί όχι, μελλοντικά να αγωνιστεί σε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα απ΄το ελληνικό».

Πηγή: sdna.gr