Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Ο ΑΟΑΝ στην κατηγορία που οφείλει να ανήκει”

H επιστολή του Πρωτοπρεσβύτερου-Εκπαιδευτικού και φιλάθλου του ΑΟΑΝ, πάτερ Γεώργιου Τζάβλα στο Primesport.gr.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Αγαπητοί μου, μέσα από τις στήλες της φιλόξενης ιστοσελίδας “Primesport.gr” θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην αγαπημένη μας ομάδα του ΑΟΑΝ, που κατέκτησε τον στόχο της, κάτω αντίξοες συνθήκες, να παραμείνει στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής. Σπουδαίο εγχείρημα.

Παρακολουθούσα, όπως και ο φίλαθλος κόσμος, με αγωνία αυτήν την προσπάθεια του και προσευχόμουν πρωτίστως για την υγεία των ποδοσφαιριστών μας και ακολούθως για την απόδοσή τους και τα θετικά αποτελέσματα που καλούνταν να φέρουν, κάτω απο τις οδηγίες του εξαιρετικού μας προπονητή Μανώλη Σκυβάλου και όλου του προπονητικού επιτελείου.
Άξιοι και παναξιοι!!!!!

Η ομάδα μας ανταποκρίθηκε στις αυξημένες απαιτήσεις της δύσκολης κατηγορίας της Γ’ Εθνικής, με τη στήριξη ενός Συμβουλίου, που απαρτίζεται από αξία μέλη και που έχουν βάλει ισχυρά θεμέλια, πάνω στα οποία κτίζεται ένας Όμιλος που παράγει πολύμορφο αθλητικό έργο, ακολουθώντας σύγχρονες αθλητικές προδιαγραφές, οι οποίες μας παραπέμπουν σε πρότυπα μεγάλων Συλλόγων, μεγάλων Ομάδων.

Τις παρακολουθώ, διακριτικά, από κοντά κι έχω άμεση αντίληψη. Καμαρώνουμε ήδη τα αποτελέσματά τους. Αναδεικνύονται αθλητές- ποδοσφαιριστές που ήδη πλαισιώνουν το ρόστερ της ομάδας μας που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία και πολλοί άλλοι που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών. Α

υτό ήταν και προσωπικό μου όραμα, από τότε που συμμετείχα στα διοικητικά της ομαδας. Ποδοσφαιρικός Όμιλος με παράγοντες που γνωρίζουν το μοντέλο της οργάνωσης Ακαδημιών, επιλέγοντας προπονητές που έχουν αντίληψη του σύγχρονου ποδοσφαίρου, ως προς τη μορφή και τη δομή των παιδαγωγικών, ψυχολογικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών προδιαγραφών.

Στόχος που μπορεί να μην έχει επιτευχθεί στο απόλυτο, βρίσκεται όμως στη σωστή διαδρομή και πορεία. Καλούμαστε όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια των υπευθύνων που έχουν αναλάβει αυτό το έργο. Είναι τόσο σημαντικό που ο χώρος αυτής της στήλης και φιλοξενεί τις σκέψεις μου, δεν μου επιτρέπει να αναλύσω τη μέγιστη σημασία του.

Πιστεύω ακράδαντα στη σημασία για τη δόμηση χαρακτήρα και προσωπικότητας των Νέων στο τρίπτυχο πίστη, τέχνη, άθληση. Αξίες που αποτελούν εχέγγυα για την ανάπτυξη και καλλιέργεια υγειών χαρακτήρων. Χρειαζόμαστε δομές με υποδομές κατάλληλες που θα υποδέχονται τα παιδια μας και θα τους παρέχονται οι δυνατότητες να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, να χαίρονται για τη δημιουργικότητα και τις επιτυχίες τους, ωσότου μα μην έχουν ανάγκη από άλλες προκλήσεις και προσκλήσεις, που μπορεί θα έχουν εφήμερο νόημα ζωής, πολλές φορές απροσδιορίστου αποτελέσματος και κινδύνων.

Φίλοι μου, όλους εσάς που έχετε αναλάβει την ευθύνη να σηκώσετε το βάρος του εγχειρήματος της οργάνωσης και της διοίκησης του Ομίλου, υποκλίνομαι στο έργο που επιτελείτε.

Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα του φιλάθλου κόσμου και των φίλων του ΑΟΑΝ θέλω σας διαβεβαιώνω για την ανακούφιση και τη χαρα τους ως προς την παραμονή της Ομάδας μας στην Εθνική Κατηγορία. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή και έκδαση, όπως καθομολογείται, θα έβαζε την Ομάδα σε περιπέτειες.

Να συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα μικρότερης κατηγορίας, που δυστυχώς ασθενεί και βρίσκεται στο «γύψο», και με τις όποιες συνέπειες θα επέφερε αυτή η μετάβαση στο μέλλον του Ομίλου.

Αγαπητοί μου και αξιότιμοι διοικούντες, παρακολουθώ με ανύστακτο ενδιαφέρον το δύσκολο έργο σας και επαινώ τις προσπάθειες σας και τους κόπους που καταβάλετε, προκειμένου να εξοικονομήσετε οικονομικούς πόρους για την υλοποίησή του, αλλά και χρόνο από την επαγγελματική σας δραστηριότητα και διάθεση ψυχική και σωματική για να το φέρετε εις πέρας. Γνωρίζω, από την εμπειρία μου, ότι όταν οι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν, στερεύουν κάνετε «ρεφενέ» για τη συμπλήρωσή τους. Όσοι δεν έχουν συμμετάσχει σε ανάλογες προσπάθειες, ίσως να τους διαφεύγει.

Ως πολίτης, παλαιός αθλητής, ποδοσφαιριστής και παράγοντας αυτού σωματείου, ο ελάχιστος των ελαχιστοτέρων, σας ευχαριστώ έναν έναν προσωπικά και σας συγχαίρω διοικητικούς παράγοντες, προπονητικό team, ποδοσφαιριστές, βοηθητικό προσωπικό, εθελοντές και όσους άλλους, που ίσως μου διαφεύγουν. Συγχαίρω και ευχαριστώ , ταπεινά, όσους βοηθούν και ενισχύουν με τις δυνάμεις τους οικονομικά, εθελοντικά, οργανωτικά, διοικητικά το δύσκολο εγχείρημα της διατήρησης του Αθλητικού μας Οργανισμού σε υψηλό επίπεδο.

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας για να συνεχίσετε την προσπάθεια αυτή, όσο επιθυμείτε και αντέχετε να βρίσκεστε στο πηδάλιο της αγαπημένης μας Ομάδας, τον ΑΟΑΝ.
Να είστε υγιείς και χαρούμενοι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ξεκουραστείτε για λίγο ωσότου να ανεφοδιαστείτε με δυνάμεις και αντοχές, προκειμένου να οργανώσετε και να σχεδιάσετε την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.”

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.
Εγκαρδίως
Πρωτ/ρος π’ Γεώργιος Τζάβλας
Εκπαιδευτικός –
Συστημικός Οικογενειακός Σύμβουλος