Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Γιούχτας γιορτάζει!

Το ιστορικό σωματείο συμπλήρωσε 67 χρόνια ζωής!

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για το Γιούχτα, που έχει γενέθλια. Ήταν 25 Ιουλίου του 1957 όταν γεννήθηκε η ιδέα του αρχανιώτικου συλλόγου, ο οποίος έχει γράψει τη δική του σημαντική ιστορία του κρητικού ποδοσφαίρου.

Το σχετικό μήνυμα: «25 Ιουλίου 1957 – 25 Ιουλίου 2024 , 67 χρόνια ΓΙΟΥΧΤΑΣ

Πέρασαν 67 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που οι αείμνηστοι γιατροί Κολομβοτσάκης, Μαρκομιχελάκης και Πλουμίδης  ενστερνιζόμενοι το κοινό αίσθημα των Αρχανιωτών της εποχής εκείνης καθώς και τον διακαή τους πόθο για την δημιουργία μιας ομάδας και ενός γηπέδου, και με ιδιαίτερους κόπους και αγώνες , ίδρυσαν την ομάδα των ΑΡΧΑΝΩΝ με την ονομασία ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ Ο ΓΙΟΥΧΤΑΣ.

Ομάδα ωστόσο χωρίς γήπεδο δεν μπορούσε να σταθεί και κυρίως οι Αρχάνες δεν «επιτρεπόταν από την ιστορία» να μην έχουν ένα γήπεδο , με αποτέλεσμα να έρθει ο Αρχανιώτης γιατρός Μιχαήλ Μαρκομιχελάκης του Ιωάννη στις 13-12-1960  και να δωρίσει μια έκταση 8.119τμ στην θέση Κάμπος ή Τριορούκουνο , με σκοπό την ανέγερση και κατασκευή γηπέδου. Στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΔΑ της ημέρας των εγκαινίων του γηπέδου (1962) είχε δημοσιευθεί τότε απόσπασμα του ευχαριστήριου λόγου που εκφώνησε ο αντιπρόεδρος του ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑ Νικόλαος Κολομβοτσάκης : “….. Η θεία πρόνοια που κάποτε στην πρωτέυουσα έστειλε ένα Αβέρωφ δια να δωρίσει το σταδιον στας Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη πολύ αργότερα ένα Καυτατζόγλου για να δημιουργήσει το Καυτατζόγλειον στάδιον, έστειλε και εις υμάς τον φίλαθλον και χωριανόν Ιατρόν της, κ. Μιχ. Μαρκομιχελάκη για να προσφέρη με μεγάλη απλοχεριά τον στίβον τούτον. Με τη δωρεά ταύτη , ο ΓΙΟΥΧΤΑΣ μπαίνει εις την τάξιν των ολίγων εν Ελλάδι γηπεδούχων σωματείων….. “

 Η ομάδα μας που αισίως κλείνει την 6η δεκαετία της ζωής της , έχει διαπρέψει σε όποιο πρωτάθλημα και αν έχει αγωνισθεί , με στόχο και αποκλειστικό της μέλημα το ευ αγωνίζεσθαι και την ανάπτυξη του αθλητισμού και δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές και τα παιδιά  και φέτος θα αποδείξει ότι η θέση που της αρμόζει είναι στα ψιλά σαλόνια .

 Οι άνθρωποι που πέρασαν από την ομάδα μας , σε όποια θέση και αν απασχολήθηκαν είχαν και έχουν μοναδικό στόχο την εμπέδωση και την διάδοση αυτών των ιδεωδών . Οι διακρίσεις μας πολλές, τα κύπελλα το ίδιο, τα πρωταθλήματα εξίσου πολλά , όμως κανείς μας δεν ξεχνά και δεν πρόκειται να ξεχάσει την ιστορία και τα ιδανικά του ΓΙΟΥΧΤΑ.

Τιμούμε και δοξάζουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους , τους αφανείς και πρωταγωνιστές των εξελίξεων, τους παίκτες μας (παλαίμαχους και νυν) , όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται και με τα υπόλοιπα αθλήματα του ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑ που και αυτά τα τμήματα (Μπάσκετ, Βόλεϊ, κλπ) μας έχουν δώσει επι σειρά ετών χαρές και νίκες και πρωτιές.

Τιμούμε όλους τους ανθρώπους που αποτέλεσαν τις κατά καιρούς Διοικήσεις του ΓΙΟΥΧΤΑ , οι οποίοι έδωσαν και δίδουν τον ίδιο τους τον εαυτό για την ομάδα. 

Τιμούμε και δεσμευόμαστε απέναντι στον κάθε έναν ξεχωριστό φίλαθλο του ΓΙΟΥΧΤΑ και λέμε πως ο ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΜΑΣ με την δουλειά των ανθρώπων του, την στήριξη της Διοίκησης και όλων όσων βοηθούν ποικιλοτρόπως την ομάδα μας , δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΠΟΤΕ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΟΥΧΤΑ».