Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Εντινγκά που έκλεισε ο Πόρος… άξιζε 5.5 εκατομμύρια ευρώ!

Η σπουδαιότητα της μεταγραφής του Ντέλβιν Εντινγκά για την ομάδα του Πόρου και το επίπεδο της Γ’ Εθνικής μπορεί να την αντιληφθεί κάποιος αν κοιτάξει στο παρελθόν του 34χρονου μέσου. 

Μεταγραφή «ΒΟΜΒΑ» στον Πόρο – Έκλεισε τον Διεθνή Εντινγκά!

Ο Εντινγκά έγινε γνωστός στην χώρα μας το 2014 όταν τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πλήρωσε 1 εκ. ευρώ στην Μονακό για τον δανεισμό του και λόγω των καλών εμφανίσεων θέλησε και την επόμενη σεζόν να τον δανειστεί. Αναφερόμαστε σε έναν παίκτη ο οποίος πέρα από τον Ολυμπιακό, έπαιξε στο Champions League με την φανέλα της Οσέρ την σεζόν 2010-11 έχοντας αντιπάλους Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης και Άγιαξ στην φάση των ομίλων, με τον ίδιο να παίζει πέντε ενενηντάλεπτα. 

Εξίσου σημαντικό για να αναλογιστούμε το μέγεθος της μεταγραφής είναι ότι το 2011-12 η χρηματιστηριακή του αξία άγγιζε τα 5.5 εκ. ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2012 η Μονακό έβγαλε 4 εκ. ευρώ από τα ταμεία της για να τον αγοράσει από την Οσέρ! Επιπλέον το 2016 η Ρωσική Λοκομοτίβ Μόσχας τον έκανε δικό της πληρώνοντας 2.5 εκ. ευρώ! 

Αν αντιληφθούμε για τα ποσά που μιλάμε και ότι πλέον αυτός ο παίκτης θα παίζει στον Πόρο και τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής… μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για μεγάλη προσωπική επιτυχία του προέδρου του Πόρου να φέρει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στην ομάδα του!