Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο «μισός» Νέιρα κατάφερε να μαγέψει ξανά τον κόσμο του ΟΦΗ!

Πως γίνεται ένας παίκτης να μεταμορφώνει μία ολόκληρη ομάδα με δυο απλές επαφές του με την μπάλα είναι δύσκολο να το αντιληφθεί ο ανθρώπινος νους και καμιά φορά το ανθρώπινο μάτι… και όμως γίναμε θεατές αυτού το βράδυ της Δευτέρας, όπου ο «μισός» Χουάν Νέιρα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό και να πετύχει ο ΟΦΗ την πρώτη του εντός έδρας νίκη για την σεζόν 2022-23 στην 13η αγωνιστική!

Δυο – τρεις επαφές του με την μπάλα ήταν αρκετές όπως αποδείχθηκε για να γίνει αυτό που περίμενε ο κόσμος της ομάδας εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα… να δει μία εντός έδρας νίκη, μίας ομάδας που μέχρι τώρα έχει προσφέρει μόνο αγωνιστική πικρία.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο αποκαρδιωτικό όπου έβλεπες μία ομάδα μεσοεπιθετικά να μην υπάρχει (και ας ακούγεται σκληρό) κόντρα σε ένα αντίπαλο που προηγήθηκε από το 1ο λεπτό με τον πιο «αστείο» και παράξενο τρόπο (αυτογκόλ Ντουρμισάι με γυριστή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ). Πάσες-πάσες-πάσες  – πίσω η μπάλα, πάσες-πάσες- βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας χωρίς αποτέλεσμα – πάσες-πάσες – σέντρες ανορθόδοξες μέσα στην περιοχή και δυο -τρεις ακίνδυνες τελικές προς την αντίπαλη εστία. 

Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος από πλευράς ΟΦΗ. Στην επανάληψη με μία πάσα στα πλάγια ο Λεβαδειακός έφτασε πολύ κοντά στο 0-2 όπου αν δεν έκανε το σωτήριο τάκλιν πάνω στην γραμμή ο Βούρος, η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ από εκείνο το σημείο άρχισε να αποκτά περισσότερο τσαμπουκά στο παιχνίδι του αλλά πάλι του έλειπε αυτή η πάσα που θα ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Το ματς «φώναζε» ότι χρειαζόταν αυτός ο παίκτης που θα έρθει από τον πάγκο για να αναστρέψει την κατάσταση και να ανατρέψει το σκορ. Φτάσαμε λοιπόν στο 74ο λεπτό που μπήκε ο Χουάν Νέιρα για να παίξει αυτό το ένα τέταρτο που σύστηνε ο ιατρικό επιτελείο της ομάδας, λόγω του ότι αγωνιστικά είναι ανέτοιμος έπειτα από τον τραυματισμό που προέρχεται. 

Αυτό το ένα τέταρτο και τα 7 λεπτά καθυστερήσεις ήταν αρκετά για τον «μάγο» του ΟΦΗ να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να γίνει ο «game changer» της ομάδας. Να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα και με το πάθος και την ηγετική του ικανότητα να μεταμορφώσει και την υπόλοιπη ομάδα από «ασχημόπαπο» τουλάχιστον σε απλή «πάπια»! 

Μία πάσα και ένα τελείωμα με κεφαλιά από τον Αργεντινό για να γίνει το 1-1 στο ίδιο λεπτό που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο (74′). Λίγο αργότερα (82ο λεπτό) ο ίδιος με μία μαγική κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπιφουμά απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο και εκείνος έδωσε έτοιμο γκολ στο Ντουρμισάι για να φτάσουμε στην ολική ανατροπή και το τελικό 2-1, που έδωσε το πρώτο εντός έδρας τρίποντο στους «ασπρόμαυρους».

Ο μισός Χουάν Νέιρα κατάφερε να κάνει τόσα… όσα δεν έχουμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας. Ακόμα και όταν ήταν καλά ο Τοράλ… πάλι φαινόταν να λείπει ο Νέιρα από το παιχνίδι του ΟΦΗ. 

Και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος βρίσκεται για πέμπτη σερί σεζόν στο Ηράκλειο, όπου η λέξη «ηγέτης» είναι σίγουρα αντιπροσωπευτική για αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους… Συμμετοχές με την φανέλα του ΟΦΗ 107 – ΓΚΟΛ: 25 ΑΣΣΙΣΤ: 11

Βλέποντας την χθεσινή του επιρροή στο ματς, σίγουρα γεννιέται το γνωστό ερώτημα, «αν;» ήταν καλά και έπαιζε στα προηγούμενα παιχνίδια, τι θα μπορούσε να είχε κερδίσει η ομάδα σε βαθμούς και «αν;» θα είχε έρθει η εντός έδρας νίκη νωρίτερα. Οι υποθέσεις όμως δεν έχουν κανένα νόημα από την στιγμή που το παρελθόν δεν γυρνάει πίσω και υπάρχει μόνο το τώρα και το μέλλον και σίγουρα αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τι άλλο «μαγικό» θα δουν τα μάτια μας από τα πόδια αυτού του παικταρά που φοράει τα «ασπρόμαυρα» από το 2018 έως και σήμερα!