Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Τζόλης χάρισε το «διπλό» στην Εθνική Ελπίδων κόντρα στην Ανδόρα και τώρα… Κροατία

Το γκολ του Χρήστου Τζόλη ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Εθνική Ελπίδων την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του EURO U21 του 2025 κόντρα στην Ανδόρα (1-0) και τώρα ακολουθούν τα δύσκολα ματς με Κροατία και Πορτογαλία.

Το… πάθημα με τη Λευκορωσία έγινε μάθημα για την Εθνική Ελπίδων και κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Ανδόρας (1-0) χάρη στο τέρμα του Χρήστου Τζόλη, παίρνοντας την πρώτη νίκη στα προκριματικά του EURO U21 του 2025.

Η Ανδόρα προσπάθησε να χτυπήσει την Ελλάδα στις αντεπιθέσεις από τα πρώτα λεπτά ωστόσο η χώρα μας κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία στην άμυνα της και να ψάξει τις ευκαιρίες στην επίθεση.

Η σφικτή άμυνα των γηπεδούχων δεν άφηνε εύκολα την πρόσβαση των επιθετικών στην περιοχή ωστόσο στο 24ο λεπτό, ο Κρυπαράκος εκμεταλλεύτηκε το ωραίο γύρισμα του Τζόλη αλλά το πλασέ του πήγε άουτ.

Ακόμα καλύτερη ευκαιρία ήταν η ωραία προσπάθεια του Κίτσου, καθώς ο ακραίος μπακ του Βόλου πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή αλλά το δυνατό του σουτ σταμάτησε στον πορτιέρε της Ανδόρας. Στο 34ο λεπτό ο νεαρός τερματοφύλακας χρειάστηκε ξανά να σώσει την ομάδα του όταν ο Σουρλής έκανε το σουτ αλλά ο αντίπαλος του κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ.

Εν τέλει το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ, όμως η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Παρότι η Ανδόρα συνέχισε να απειλεί με αντεπιθέσεις, η ωραία κυκλοφορία της μπάλας άφησε τον Σουρλή μόνο του έξω από την περιοχή, εκείνος έδωσε στον Τζόλη, ο οποίος έφερε την μπάλα στο δεξί και ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 49ο λεπτό.

Ο άνθρωπος που… σέρβιρε στον Τζόλη, προσπάθησε να γίνει και σκόρερ στο 56ο λεπτό, καθώς ο χαφ του Αστέρα Τρίπολης είχε κενό πεδίο έξω από την περιοχή αλλά το σουτ πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο και εν τέλει έφυγε με το διπλό (0-1), το οποίο την στέλνει στη δεύτερη θέση του ομίλου με 4 βαθμούς. Βέβαια ακολουθούν τα δύο πολύ δύσκολα ματς με Κροατία και Πορτογαλία.

Ελλάδα: Τζολάκης, Κίτσος, Κωνσταντόπουλος, Χρυσόπουλος, Τσοπούρογλου (46′ Κουρφαλίδης), Σουρλής (86′ Δαρέλας), Μεταξάς, Κρυπαράκος, Τζόλης (90+2′ Παναγιώτου), Κούτσιας (66′ Μπελεβώνης), Νίνο (46′ Νιάρχος).

Πρόγραμμα:

Λευκορωσία – Πορτογαλία 0-5
Ανδόρα – Ελλάδα 0-1
Ν. Φερόε – Κροατία 2-4

Βαθμολογία:

1. Πορτογαλία 6β. (2 ματς)
2. Ελλάδα 4β. (2 ματς)
3. Ν. Φερόε 4β. (3 ματς)
4. Ανδόρα 3β. (5 ματς)
5. Λευκορωσία 3β. (5 ματς)
6. Κροατία 3β. (1 ματς)

Επόμενη αγωνιστική (13/10)

Ελλάδα – Κροατία
Πορτογαλία – Λευκορωσία

πηγή gazzeta.gr