Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΑΝΟΜ – Δαμάστα: Θα υπερισχύσει η δίψα για διάκριση ή το ένστικτο της «επιβίωσης»;

Μία ιδιαίτερη… δυάδα αγώνων έρχεται ανάμεσα στον ΠΑΝΟΜ και τη Δαμάστα.

ΠΑΝΟΜ και Δαμάστα θα συναντηθούν στο γήπεδο των Μαλίων, δύο φορές μέσα σε τέσσερις ημέρες, με τα δεδομένα για αυτές τις αναμετρήσεις να έχουν αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα τους για το πρωτάθλημα.

Με την ήττα του απέναντι στον Ανθεστίωνα, ο ΠΑΝΟΜ παρέμεινε στους 29 βαθμούς και μπορεί για την ώρα να είναι ασφαλής, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, όντας στο +6 από την διακεκαυμένη ζώνη. 

Την ίδια ώρα, σε δεινή θέση βρίσκεται μετά τη βαριά ήττα από τον Εργοτέλη η Δαμάστα, η οποία είδε Ανθεστίωνα και Μοίρες να την προσπερνούν στον βαθμολογικό πίνακα και είναι μόλις τρεις πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο ομάδες να συναντηθούν μέσα σε λίγες ημέρες απανωτά δύο φορές, αρχικά για την Ε’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ την Τετάρτη και εν συνεχεία την Κυριακή για το πρωτάθλημα.

Απευθείας γεννάται το ερώτημα; Θα παλέψουν μέχρις εσχάτων για τη νίκη-πρόκριση και τη διάκριση μέσα από το θεσμό του Κυπέλλου στον αγώνα της Τετάρτης ή θα κρατήσουν όσες δυνάμεις μπορούν για να τα δώσουν όλα στη μάχη του πρωταθλήματος την Κυριακή και στην προσπάθεια που κάνουν για να διατηρήσουν την θέση τους στην κατηγορία;

Πάντως, σε δηλώσεις που παραχώρησαν οι δύο προπονητές των ομάδων, Σταμάτης Μαματζάκης και Δημήτρης Κόκκινος στο Primesport.gr, αμφότεροι τόνισαν πως ενδιαφέρει τις ομάδες τους, η διάκριση μέσα από τον θεσμό του Κυπέλλου. Με τη μόνη διαφορά όμως ότι όλα αυτά ειπώθηκαν πριν τα παιχνίδια με Ανθεστίωνα και Εργοτέλη το Σάββατο.

Μένει να δούμε κατά πόσο θα ισχύσει αυτό στην πράξη το απόγευμα της Τετάρτης…