Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0: Τον πρώτο λόγο ο «Δικέφαλος»

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Ο «Δικέφαλος» με γκολ του Μπράντον Τόμας και του Τάισον στο ντεμπούτο του, νίκησε 2-0 το «τριφύλλι» και τώρα ακολουθούν δύο μάχες στη Λεωφόρο. Δοκάρι ο Παναθηναϊκός με τον Τσέριν, φοβερός Λοντίγκιν στο φινάλε.

Σχηματισμοί

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάστρε, αριστερό ο Ράφα Σοάρες και στόπερ οι Ίνγκασον, Κουλιεράκης. Στα χαφ οι Αουγκούστο, Ντάντας, στα άκρα ξεκίνησαν οι Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ και ο Κωνσταντέλιας πίσω από τον φορ Μπράντον.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον Λοντίγκιν στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Βαγιαννίδης, αριστερά ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας. Στα χαφ ήταν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Μπερνάρ και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

 

Δοκάρι ο Τσέριν

Το ματς ήταν ουσιαστικά μία τακτική από τους δύο προπονητές. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και στο 5’ σουτ του Ντάντας κόντραρε στον Σένκεφελντ. Στο 10′ το διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς από το όριο της περιοχής δεν βρήκε στόχο.

Στο 21’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-1. Σέντρα του Παλάσιος από δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε και στρώθηκε στον Τσέριν, ο οποίος με αριστερό σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 27’ απείλησε ξανά ο Παναθηναϊκός. Σε γύρισμα στην περιοχή, ο Κουρμπέλης προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά στη μικρή περιοχή κι έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Κουλιεράκη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Βίντσιτς, είπε να συνεχιστεί το ματς.

Μετά το 30’ πήρε ξανά τον έλεγχο ο ΠΑΟΚ. Στο 35’ σουτ του Τόμας δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 44’ σε γύρισμα του Ζίβκοβιτς από αριστερά, επαφή του Κωνσταντέλια κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Λάθος ο Βαγιαννίδης, γκολ ο Τόμας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε τους δύο έμπειρους Μπερνάρ και Κουρμπέλη. Στο 47’ ο Ζίβκοβιτς σούταρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Στο 49’ ο Νάρεϊ δεν βρήκε σωστά τη μπάλα και στο 52’ έγινε το 1-0. Ο Βαγιαννίδης πιέστηκε στον χώρο του κέντρου, γύρισε αδύναμα προς τα πίσω, αλλά ουσιαστικά έδωσε… ασίστ στον Μπράντον Τόμας, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0.

Ντεμπούτο Τάισον και 2-0!

Στο 60’ σουτ του Τσέριν κόντραρε, ενώ στο 70’μακρινό σουτ του Ρούμπεν, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο 72’ έγινε το 2-0. Ο Κωνσταντέλιας έδωσε στον Ολιβέιρα, αυτός πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Τάισον κι ο Βραζιλιάνος στη δεύτερη επαφή του στο ματς, εκτέλεσε άψογα με δεξί πλασέ στην αριστερή γωνία για το 2-0.

Ευκαιρίες στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός έψαξε το 2-1 και στο 86′ ο Καμπετσής βγήκε από τα δεξιά, γύρισε στον Βέρμπιτς, που δεν βρήκε καλά τη μπάλα, ο Πούχατς πάσαρε στον Τσέριν, αλλά έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να εκτελέσει.

Στο 90′ σουτ του Σβαμπ από μακριά, έδιωξε ο Λοντίγκιν και στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 3-0. Σε μπαλιά του Σβαμπ, ο Τάισον με το στήθος πήγε να νικήσει τον Λοντίγκιν, που απέκρουσε εντυπωσιακά και στην εξέλιξη σουτ του Ζίβκοβιτς έφυγε ελάχιστα άουτ!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες (78’ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (69’ Σβαμπ), Ντάντας, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84’ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (69’ Τάισον), Μπράντον (69’ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (81’ Κώτσιρας)), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Πέρεθ, Κουρμπέλης (46’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Παλάσιος (81’ Καμπετσής), Μπερνάρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.