Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΑΟΚ – ΠΟΑ 0-1: Με υπογραφή Νύκταρη ο τίτλος του υπερπρωταθλητή πήγε στο Ατσαλένιο!

Με το γκολ του Νύκταρη από το 7ο λεπτό, ο ΠΟΑ κατέκτησε τον τίτλο του υπερπρωταθλητή Ηρακλείου, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στον τελικό του Super Cup με 1-0 στο γήπεδο του Ασημίου.

Στο γκολ κρίθηκε ο τελικός του Super Cup στο Ασήμι, με τον ΠΟΑ να εκμεταλλεύεται την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Καϊμακαμούδη να πασάρει στον σωστό χρόνο στον Νύκταρη και εκείνος με γκολ στο ντεμπούτο του να δώσει τον τίτλο στην ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου, τον τέταρτο συνολικά στην ιστορία της στον θεσμό. 

Ο ΠΑΟΚ του Βασίλη Πλεσίτη, έδειξε πολύ καλά στοιχεία για την εποχή, ωστόσο του έλειψε η χημεία στο επιθετικό τρίτο, σε ένα παιχνίδι που ντεμπούταραν με την φανέλα του δέκα ποδοσφαιριστές, που ήρθαν στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο.

Το παιχνίδι:

Η πρώτη προσπάθεια στο παιχνίδι ανήκε στον ΠΑΟΚ, με τον Καφούση στο 6′, να εκμεταλλεύεται το διώξιμο του Ζέλιου και να σουτάρει από καλό σημείο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει συρτά δίπλα από το δοκάρι του Αμπατζή. Στην επόμενη κιόλας φάση του ματς ο ΠΟΑ προηγήθηκε. Ο Δαμιανάκης έκανε βαθιά μπαλιά. ο Καϊμακαμούδης έβαλε στην πλάτη τον προσωπικό του αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή, πάσαρε στον Νύκταρη ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο με την ομάδα του Ατσαλένιου στο 7ο λεπτό, γράφοντας το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει απειλητικός από στημένες μπάλες, με τον Κουράκη να αναγκάζει σε απόκρουση με διπλή προσπάθεια τον Αμπατζή στο 9′, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Κρουσώνα πέρυσι, έστειλε τη μπάλα άουτ με νέα εκτέλεση φάουλ.

Στο 32′ ο Μπέης έφερε τη μπάλα στο αριστερό, σούταρε από μακρινή απόσταση, όμως ο Κορνηλάκης μπλόκαρε εύκολα. Στο 35′ ωραία σέντρα από τον Μαυροειδή από αριστερά, ο Τζουβάρας κέρδισε την εναέρια μάχη από τον Ζέλιο, όμως η κεφαλιά του έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αμπατζή.

Στο 45′ σημειώθηκε η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, με τον Μέμμο να ξεφεύγει από τα μαρκαρίσματα και να κάνει το πλασέ, το οποίο ωστόσο δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Κορνηλάκης.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κύλησαν με τις δύο ομάδες να απειλούν από απόσταση και τον Κώστα Φραντζέσκο να πραγματοποιεί τρεις διορθωτικές κινήσεις, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ψαρρά αντί του Ζέλιου στο ημίχρονο, ενώ στο 54′ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στο παιχνίδι τους Γιακουμάκη και Σφυρογιαννάκη, αντί των Μέμμου και Κερμενίδη.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε πολύ ευνοϊκό σημείο, ωστόσο η εκτέλεση του Κουράκη κατέληξε στο τείχος και στη συνέχεια οι αμυντικού του ΠΟΑ, απομάκρυναν στο 64′.

Στο 79′ ο Καϊμακαμούδης έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα του ΠΟΑ και ουσιαστικά να “καθαρίσει” τον τελικό, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κορνηλάκη από θέση τετ-α-τετ.

Στο 90+2′ ο Γιακουμάκης απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσει» τον τελικό ωστόσο δεν πήρε την σωστή απόφαση απέναντι στον Κορνηλάκη, κάτι που δεν κόστισε στην ομάδα του, η οποία μετά το τελευταίο σφύριγμα του Βισκαδούρου, κατέκτησε τον 4ο τίτλο Super Cup στην ιστορία της.

ΠΟΑ: Αμπατζής, Δαμιανάκης, Λουμπάκης, Νάτος, Ζέλιος (46′ Ψαρράς), Νύκταρης (88′ Κασσωτάκης), Κερμενίδης (54′ Σφυρογιαννάκης), Ικεότσα, Μέμος (54′ Γιακουμάκης), Μπέης (39′ λ.τ Βοργιάς), Καϊμακαμούδης.

ΠΑΟΚ: Κορνηλάκης, Σηφάκης, Σαριδάκης, Μαυροειδής, Μανουσάκης, Στρατάκης (88′ Βαρδής), Σημαιάκης, Καφούσης (59′ Κοκολογιάννης), Παπαδιός, Τζουβάρας (76′ Λυδάκης), Κουράκης.