Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παράσταση διαμαρτυρίας από τα αποκλεισμένα σωματεία – Η δήλωση του προέδρου του Πήγασου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν σήμερα (Τετάρτη 16/11) στις 16:00 τα τέσσερα σωματεία του Ηρακλείου τα οποία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, τα οποία είναι ο Πήγασος, οι Κουνάβοι, η Θέρισσος και οι Νέοι Ηροδότου.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πήγασου Μακράκης Μπάμπης σε δήλωση του στο Primesport.gr, αντιπροσωπεία των τεσσάρων ομάδων θα βρεθεί στο γραφείο του Υφυπουργού και δεν θα αποχωρήσει εάν δεν πάρουν οριστική απάντηση για το εάν και πότε θα ανοίξει το μητρώο για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους. 

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως σωματεία με διαδρομή 20 και πλέον χρόνων δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν παρόλο που με την τελευταία παράταση κατέθεσαν έγκαιρα την αίτηση τους και είναι καθόλα νόμιμα καθώς έχουν την αθλητική αναγνώριση. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σωματεία τα οποία έχουν πληρώσει την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο της ΕΠΣΗ έχουν πληρώσει για τα δελτία των ποδοσφαιριστών, για τις καρδιολογικές και οτιδήποτε άλλο εξετάσεις, έχουν ματώσει για την ένδυση και για να έχουν ότι χρειάζεται για να αγωνιστούν αξιοπρεπώς σε ένα πρωτάθλημα… θα μείνουν εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Το γεγονός ότι εμείς και τα άλλα σωματεία καταθέσαμε έγκαιρα την αίτηση μας, μας κάνει να νιώθουμε έντονη την αδικία. Σήμερα δεν θα αποχωρήσουμε του Υφυπουργού αθλητισμού εάν δεν πάρουμε σαφή απάντηση για το τι μέλει γενέσθαι και το εάν και πότε θα ανοίξει το μητρώο. Σήμερα κρίνεται το μέλλον των τεσσάρων αυτών σωματείων τα οποία αντιπροσωπεύουν δυο μεγάλες γειτονιές του Ηρακλείου, την Νέα Αλικαρνασσό και την Θέρισσο αλλά και την «απομακρυσμένη» από όλους περιοχής της Βιάννου και Κουνάβους».