Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πειραματίστηκε και αρκέστηκε στο ισόπαλο 2-2 με την Αλ Καντσία του Μίτσελ ο Ολυμπιακός

Με τον Μεντιλίμπαρ να κάνει μπόλικους πειραματισμούς, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και είδε την Αλ Καντσία της Σαουδικής Αραβίας να κάνει την ανατροπή, πριν ισοφαρίσει για το τελικό 2-2 στο 88′.

Στο μυαλό των κόουτς

Ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια τον νεαρό Μπότη, με τους Κοστίνια, Ορτέγκα ακραία μπακ και τους Ρέτσο, Άμπι δίδυμο στόπερ. Ντόη και Μουζακίτης βρέθηκαν στον άξονα, με τον Τσιλίνιο λίγο μπροστά τους, τον Μπιέλ σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, τον Μασούρα αριστερά και τον Κωστούλα στην κορυφή της επίθεσης. Εκτός με προβλήματα τραυματισμών έμειναν Στάμενιτς και Γκαρθία.
Από την άλλη, ο Μίτσελ παρέταξε την Αλ Καντσία με 4-3-3 και με την ενδεκάδα του να αποτελείται από Καστέλς, Λαγιάμι, Χακ, Αλσαμάτ, Χασούν, Χαζάζι, Αλκαχτάνι, Κινόνες, Καρίγιο και Ομπαμεγιανγκ.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει πολύ ψηλά προσπαθώντας να προκαλέσει το λάθος των αντιπάλων του, ενώ παράλληλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, διατηρώντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Ωστόσο, η Αλ Καντσία ήταν εκείνη που έφτιαξε την πρώτη τελική προσπάθεια, με τον Αλσαμάτ να σουτάρει από μακριά και με τον Μπότη να μπλοκάρει με άνεση, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 6’, όταν μετά σωστή πίεση και λάθος πάσα αμυντικού, Μασούρας και Κωστούλας συνεργάστηκαν αλλά δεν έβγαλαν τελική.
Στο 12’ η ομάδα του Μίτσελ απείλησε ξανά, μετά από ωραία σέντρα του Αλσαμάτ και τελείωμα του αμαρκάριστου στο δεύτερο δοκάρι, Κινόνες, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, άουτ. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε την πρώτη του τελική στο 16’, με τον Μουζακίτη να κάνει όμορφη προσπάθεια και πάσα για τον Μασούρα, ο οποίος συνέκλινε αλλά σούταρε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα (17’), οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ, με τον Ορτέγκα να κάνει υπέροχη προσπάθεια και σέντρα από τα δεξιά και με τον Τσικίνιο να σκοράρει με άψογη κεφαλιά.

Ανώτερος στο πρώτο μισάωρο ο Ολυμπιακός, στο 22’ απείλησε ξανά, με τον Μασούρα να βγαίνει ταχύτατα στην αντεπίθεση, περνώντας και τον Καστέλς, αλλά βλέποντας τον Αλσαμάτ να τον κόβει λίγο πριν σκοράρει με καίριο τάκλιν, ενώ στο 28’ Μπιέλ και Τσικίνιο συνεργάστηκαν στη μεγάλη περιοχή της Αλ Καντσία, με την μπάλα να καταλήγει στον Μασούρα, ο οποίος σούταρε εντός εστίας με τον Καστέλς να αποκρούει με το δεξί του πόδι.

Ωστόσο, οι Σαουδάραβες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 35’, όταν μετά από μια βαθιά μπαλιά ο Άμπι έκανε λάθος και έχασε την μπάλα από τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος πάσαρε στον Κινόνες που νίκησε τον Μπότη με ένα φανταστικό γυριστό! Μετά το γκολ τους, οι παίκτες της Αλ Καντσία πήραν… τα πάνω τους παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με τον Ολυμπιακό πάντως να είναι εκείνος που «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 45’, όταν ο Κωστούλας βρήκε με πάσα αντεπίθεσης τον Μασούρα, ο οποίος είδε την έξοδο που Καστέλς και προσπάθησε να τον «κρεμάσει» από μακριά, χωρίς επιτυχία.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Μεντιλίμπαρ να αντικαθιστά τον Μπότη με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και με την Αλ Καντσία να αιφνιδιάζει, παίρνοντας το προβάδισμα στο 47’, όταν μετά από υπέροχη μακρινή μπαλιά του Κινόνες, ο Ομπαμεγιάνγκ κινήθηκε στις πλάτες των Ορτέγκα και Άμπι, διαμορφώνοντας το 2-1 με άψογο τελείωμα.

Αργός ο ρυθμός του ματς στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να απειλήσει την εστία των αντιπάλων του μέχρι το 59’, όταν ο Μπιέλ «έσκαψε» υπέροχα την μπάλα για τον Τσικίνιο, εκείνος πέρασε από τον Καστέλς και πλάσαρε, αλλά είδε αμυντικό της Αλ Καντσία να απομακρύνει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 64’ ο Μεντιλίμπαρ αντικατέστησε Μαασούρα και Κωστούλα και Ζέλσον Μαρτίνς και Παπακανέλλο, με τον Πορτογάλο να κινείται σε θέση φορ και με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης, ξαναπαίρνοντας για περισσότερη ώρα την κατοχή. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης ο Ολυμπιακός. Στο 73′ ο Μπιέλ βρήκε χώρο αλλά σούταρε σε σώμα αμυντικού, ενώ στο 88′ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-2, με τον Τσικίνιο να βρίσκει με υπέροχο τακουνάκι τον Ροντινέι και με τον Βραζιλιάνο μπακ να κάνει το συρτό σουτ, που κατέληξε στα δίχτυα, αφού η μπάλα κόντραρε και στον Αλγκαμντί.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες να πάρει και τη νίκη στις καθυστερήσεις, αφού στο 90′ ο Μαρτίνς έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Καστέλς, ενώ στο 90’+2′ ο Μπιέλ έκανε καλό συρτό γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τσικίνιο σούταρε πολύ ψηλά άουτ στην κίνηση.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Μπότης (46’ Πασχαλάκης) – Κοστίνια (75’ Ροντινέι), Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα (75’ Αποστολόπουλος) – Μουζακίτης, Ντόι (90’ Μπακούλας) – Μασούρας (64’ Παπακανέλλος), Τσικίνιο, Μπιέλ – Κωστούλας (64’ Ζέλσον Μαρτίνς).

Πηγή: sport-fm.gr