Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Περογαμβράκης: “Δεν θέλω να κάνω κανένα κακό στην ομάδα που αγαπάω – Εγώ τα δεδουλευμένα ζητάω”

Ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης μίλησε στο anotherfootballday για την επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ η Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κάτι θα γίνει

Το σπίτι του για ένα χρέος της τάξεως των 100 χιλιάδων ευρώ αποκάλυψε ότι έχασε κατά την διάρκεια των εορτών ο Κώστας Καπετάνος, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρώην παίκτης του Άρη, που φόρεσε την φανέλα του από το 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 αποκάλυψε ότι οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης του χρωστούν περίπου 300 χιλιάδες ευρώ.

Ένας άλλος από τους 27 παίκτες, που αποτελούν την Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών, που έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, με την οποία ζητά να μην δοθεί αδειοδότηση στις ΠΑΕ Παναχαϊκή, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Άρη και σε έξι ομάδες της Super League 2 ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης μίλησε στο another football day για την κατάσταση που βιώνει.

Ο 35χρονος άλλοτε σέντερ φορ του ΟΦΗ, που φόρεσε την φανέλα του από το 2009 μέχρι το 2016, αλλά και την σεζόν 2017-18 πλέον αγωνίζεται ερασιτεχνικά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου ενώ πλέον εργάζεται σε μια εταιρία.

Παράλληλα ο ίδιος τονίζει μεταξύ άλλων πως «κανείς δεν θέλει να κάνει κακό στην ομάδα που ήταν. Απλά να βρούμε μια λύση, ώστε να δούμε πως θα γίνει να πάρουμε κάποια από τα χρήματα μας».

«Στην ουσία το ίδιο πρόβλημα έχουν γενικά, όλοι οι ποδοσφαιριστές. Από την στιγμή που κάνουμε αυτή την κίνηση, μέσω του δικηγόρου μας του κυρίου Παναγόπουλου, όλοι προσπαθούμε να πάρουμε τα λεφτά μας που υπάρχουν από τότε τα υπόλοιπα. Αυτή είναι η ουσία. Ο καθένας έχει το δικό του πρόβλημα περνάει τον δικό του Γολγοθά. Άλλος χάνει σπίτι, άλλος χωρίζει άλλο χρωστάει στην εφορία, άλλος έχει δάνεια, άλλος από εδώ άλλος από εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά στην αρχική του τοποθέτηση.

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι είδους πρόβλημα αντιμετωπίζει από αυτή την ιστορία απάντησε τα εξής: «Όλοι έχουν οικονομικά προβλήματα. Δεν είμαι μόνο εγώ. Όλοι έχουν οικονομικά προβλήματα. Ο καθένας έχει κάτι ξεχωριστό».

Ερωτηθείς για το αν η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο… για τον ίδιο και τους υπόλοιπους παίκτες που έκαναν την κίνηση αυτή είπε: «Τόσα χρόνια παλεύουμε. Τόσα χρόνια παλεύουμε για να πάρουμε τα χρήματα μας, τα δεδουλευμένα χρήματα. Από εκεί και πέρα, μακάρι να γίνει κάτι, γιατί όντως έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι δεν πάει άλλο. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Τώρα αν δεν το καταλαβαίνουν τι να πούμε. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε κάτι πρέπει να γίνει».

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πλέον. Σοβαρό. Πλέον αν δεν γίνει κάτι τώρα, δεν ξέρω δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να γίνει. Μιλάω με τα παιδιά και είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για όλους. Έχει τερματίσει».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν έχει δεχτεί απειλές, από όλη αυτή την ιστορία είπε: «Όχι. Όχι εγώ δεν έχω δεχτεί». Στην συνέχεια και σε ερώτηση που του έγινε για το αν πιστεύει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι παίκτες, θα δικαιωθούν από όλο αυτό ανέφερε τα εξής: «Άμα δεν το πιστεύαμε δεν θα το κυνηγούσαμε ακόμα. Θα είχαμε σταματήσει. Από την στιγμή όμως που το κυνηγάμε πάει να πει ότι το πιστεύουμε. Πάει να πει ότι το πιστεύουμε και ελπίζω ότι κάτι θα γίνει όντως. Δεν γίνεται να μας αφήσουν έτσι».

Για το αν έχει κάνει κάποια κρούση στον ΟΦΗ, για το θέμα αυτό ο παλιός επιθετικός του Ομίλου ανέφερε: «Είχε γίνει μια πολύ μικρή συζήτηση, αλλά έμεινε εκεί. Μέχρι εκεί». Συνεχίζοντας ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει μεταξύ άλλων: «Αν είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχεις δει πόσες φορές έχουν πληρωθεί οι ξένοι… Γιατί να γίνεται αυτό; Εμείς δηλαδή τι είμαστε; Τόσα χρόνια μας έχει ρωτήσει εμάς πως περνάμε και τι κάνουμε και πως τα βγάζουμε πέρα. Κανείς»

Ερωτηθείς για το πως τα βγάζει ο ίδιος πέρα απάντησε: «Εγώ μετά που σταμάτησα το ποδόσφαιρο επαγγελματικά είμαι σε μια εταιρία. Δόξα τω Θεό το παλεύω όσο μπορώ». Για το αν έχει επικοινωνία με τους άλλους παίκτες ανέφερε: «Με αρκετά παιδιά που έχω μιλήσει εντάξει όλοι έχουν κάποιες δουλειές. Προσπαθούν να τα βγάλουν και αυτοί πέρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες. Πάρα πολλές δυσκολίες».

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει τα εξής: «Να ξέρεις ότι αν πάρουμε αυτά τα χρήματα αλλάζει πολύ η ζωή τους τελείως. Μιλάμε τώρα για αρκετά χρήματα, δεν μιλάμε για 3-4.000 ευρώ. Μιλάμε για αρκετά χρήματα. Μπορεί κάποιος να αλλάξει την ζωή του με αυτά τα χρήματα ή να είχε επενδύσει πάνω σε αυτό και τώρα μια στιγμή να έχει καταστραφεί… Όλο αυτό το πράγμα που γίνεται».

Για το αν θεωρεί ότι οι ομάδες που υπηρέτησαν τους συμπεριφέρθηκαν άδικα… ο ίδιος τοποθετήθηκε λέγοντας: «Όχι δεν το θεωρώ αυτό. Καταρχήν δεν φταίνε οι ομάδες εκεί πέρα. Φταίνε τα πρόσωπα που υπήρχαν τότε. Αυτό πιστεύω εγώ. Το άλλο που θέλω να σου πω είναι ότι δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στις ομάδες. Κανείς δεν θέλει να κάνει κακό στην ομάδα που ήταν. Απλά να βρούμε μια λύση, ώστε να δούμε πως θα γίνει να πάρουμε κάποια από τα χρήματα μας. Τουλάχιστον αυτά που δικαιούμαστε αυτά που έχουμε δουλέψει. Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μια τέτοια λύση. Αυτός είναι ο σκοπός. Ούτε θέλουμε να κάνουμε κακό στην ομάδα, ούτε τίποτα. Κανείς δεν θέλει να κάνει κακό στην ομάδα».

Σε ερώτηση που του έγινε για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση που θα κάνουν μετά το έγγραφο που εστάλη στην ΕΠΟ απάντησε λέγοντας: «Περιμένουμε τον δικηγόρο μας, να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και πως θα το κάνουμε». Για το αν μετά την αυτοκτονία του Τσουμάνη ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι είναι σε μια κατάσταση να αποτρέψουν κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί απάντησε: «Εννοείται. Εννοείται».

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ελπίζω να γίνει κάτι. Μακάρι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το αν ο ΠΣΑΠΠ έχει ασχοληθεί με την περίπτωση τους και έκανε κάτι, για να τους βοηθήσει… ο Περογαμβράκης είπε: «Απ΄ότι έχεις δει ότι κάνουμε το κάνουμε μόνοι μας. Δεν έχω δει καμία βοήθεια από τον ΠΣΑΠΠ, όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτό το κομμάτι».

Σε συνέχεια των παραπάνω ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει τα εξής: «Υπάρχει μια απογοήτευση τρελή. Ενώ μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση βλέπεις σαν να μην θέλουν. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Εγώ ξέρω ότι εμείς παίζαμε τόσα χρόνια. Χάσαμε τόσα χρήματα. Παλεύουμε για να είμαστε καλά στην ζωή μας, ο καθένας ξεχωριστά όπως μπορεί. Βλέπεις μια αδιαφορία. Τόσα χρόνια το προσπαθούμε… Ενώ αν είμαστε ας πούμε από το εξωτερικό παίκτες, θα ήταν όλα καλά, θα είχαμε πληρωθεί τώρα θα ήταν όλα τέλεια. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτή η συμπεριφορά. Εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του, ο ίδιος έκλεισε λέγοντας: «Όπως σου ξαναείπα δεν θέλω να κάνω κανένα κακό στην ομάδα. Την αγαπάω μεγάλωσα εκεί πέρα. Εγώ τα δεδουλευμένα ζητάω. Αυτό τίποτα άλλο. Μακάρι να με πάρουν να κάνουμε μια συζήτηση κάτι».

Πηγή: anotherfootballday.wordpress.com