Ένα ακόμη παράδοξο του λάθους συστήματος των πλέϊ άουτ των 7 αναμετρήσεων είναι ότι αν οι ομάδες δεν μετέφεραν τους βαθμούς τους από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τότε βάσει των επιδόσεων τους στα ματς των πλέϊ άουτ άλλες ήταν οι δύο ομάδες που έπρεπε να αποχαιρετίσουν την Super League και όχι ο Λεβαδειακός με τον Ιωνικό.
Βάσει της ειδικής βαθμολογίας των πλέϊ άουτ ο ΟΦΗ τερμάτισε πρώτος με 15 πόντους με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες και μαζί με τον Λεβαδειακό που υποβιβάστηκε ως τελευταίος ήταν οι μοναδικές αήττητες ομάδες των πλέϊ άουτ.
Ναι καλά διαβάζετε ο Λεβαδειακός του Γ. Πετράκη υποβιβάστηκε ως τελευταίος με απολογισμό 6 ισοπαλίες και 1 νίκη , την ίδια ώρα που ο Παναιτωλικός που μπήκε ως 7ος δηλαδή πρώτος στην διαδικασία των πλέϊ άουτ πήρε μόλις ένα βαθμό σε 7 ματς με απολογισμό 6 ήττες και 1 μόλις ισοπαλία μένοντας χωρίς νίκη.
Αν αθροίσουμε τώρα τους βαθμούς που πήραν όλες οι ομάδες από τα πλέϊ άουτ και δεν συνυπολογίσουμε τους βαθμούς που μετέφεραν από την κανονική διάρκεια οι ομάδες που θα υποβιβάζονται σε αυτή την περίπτωση ήταν ο Παναιτωλικός που συγκέντρωσε όπως προαναφέραμε μόλις 1 πόντο, και ο Αστέρας Τρίπολης που πήρε μόλις 6.
Η βαθμολογία των πλέϊ άουτ χωρίς την μεταφορά των πόντων από την κανονική διάρκεια:
ΟΦΗ 15 β.. (4 νίκες, 3 ισοπαλίες)
Λαμία 12 β. (3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα)
ΠΑΣ Γιάννινα 11 β. (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες)
Ατρόμητος 9 β. (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες)
Λεβαδειακός 9 β. (1 νίκη, 6 ισοπαλίες)
Ιωνικός 9 (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες)
Αστέρας Τρίπολης 6 (1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες)
Παναιτωλικός 1 (1 ισοπαλία, 6 ήττες)