Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Πλήρωσε” τις ολιγωρίες του ο Αλμυρός, 2-2 με τον Εθνικό!

Ο Αλμυρός δεν αξιοποίησε το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του και αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Εθνικό στο ντέρμπι των πρωτοπόρων του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής με σκορ 2-2.

Η ομάδα του Μανώλη Σουτζή τα έκανε όλα τέλεια στο πρώτο μέρος, είχε σε φανταστική ημέρα τον Ρέγες που πέτυχε και τα δύο της γκολ στην αναμέτρηση, ωστόσο η έλλειψη συγκέντρωσης και τα λάθη στην άμυνα, ήταν αυτά που της στοίχισαν και επέτρεψαν στον Εθνικό να επιστρέψει από το 2-0 του πρώτου μέρους και να διαμορφώσει το τελικό 2-2 στο Γάζι.

Το παιχνίδι:

Στο 4′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση, δυσκόλεψε τον Κουμπούλα που ωστόσο απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 9′ 9 ευκαιρία με Ντινιωτακη για τον Εθνικό, όπου από διαγωνια θέση σούταρε, με την μπάλα κοντράρει σε κόρνερ.

Στο 16′ ο Αλμυρός πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Από μπαλιά του Αγαπακη ο Ρέγιες βγήκε από δεξιά ταχύτητα και από τα όρια της περιοχής έπιασε κουτεπιέ, περνώντας την μπάλα με δύναμη πάνω από τον τερματοφύλακα ώστε να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα.

Ο Εθνικός ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο προκειμένου να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο το σουτ του Τσιάβου, όσο και η διπλή ευκαιρία με Χρούστινετς – Μακρυγιάννη βρήκαν σε ετοιμότητα τον Χανιωτάκη.

Ο τερματοφύλακας του Αλμυρού απέκρουσε και το πολύ ωραίο πλασέ του Πολύζου, με τον Αλμυρό να επιστρέφει στις ευκαιρίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα δεύτερο γκολ με σκόρερ και πάλι τον Ρέγες.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός του Αλμυρού, με μία φανταστική ενέργεια και σουτ με το αριστερό, έστειλε στο “Γ” της εστίας του Κουμπούλα τη μπάλα για το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα οι παίκτες του Εθνικού δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το λάθος του Χανιωτάκη, με το Τσιάβο από δύσκολη διαγώνια θέση να μην εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του πορτιέρο των γηπεδούχων, αφού το κοντρόλ του δεν τον βοήθησε.

Στο 43′ ο Αλμυρός προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Παπαδομιχελάκης μετά από χτύπημα στο χέρι, ζήτησε να αποχωρήσει από το παιχνίδι και ο Ξενοκτιστάκης πήρε τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον Αλμυρό, με τον Χαντί να σουτάρει από μακρινή απόσταση και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στα πρώτου λεπτά του δευτέρου μέρους επικράτησε μεγάλη ένταση, με τους παίκτες του Εθνικού να διαμαρτύρονται έντονα και να ζητάνε μετ’ επιτάσεως την κόκκινη κάρτα σε βάρος του Γιαλούση, με τον διαιτητή Κυριακίδη να μοιράζει κίτρινες κάρτες.

Στο 61′ η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι, με τον Μακρυγιάννη να εκτελεί κόρνερ και τον Ζωγραφάκη που κινήθηκε στο πίσω δοκάρι να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά για το 2-1. Το γκολ αυτό έδωσε το μομέντουμ στην ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ, που απείλησε εκ νέου την εστία του Χανιωτάκη με τον Μακρυγιάννη να αστοχεί από καλή θέση.

Στην ουσία ο Εθνικός με αυτή την ευκαιρία προειδοποίησε για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια, καθώς εκμεταλλευόμενος μία ακόμη στιγμή έλλειψης συγκέντρωσης στην άμυνα του Αλμυρού, ισοφάρισε σε 2-2, με τον Χρούστινετς στο 74′ να αξιοποιεί την νέα υπέροχη εκτέλεση κόρνερ του Μακρυγιάννη.

Στο 84′ η σέντρα σουτ του Κυριαζή από δεξιά με το αριστερό, η μπάλα πήρε τροχιά προς το “Γ” της εστίας του Χανιωτάκη ο οποίος έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο 87′ το καλό σουτ του Νικολακάκη έφυγε άουτ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, με τους Αλμυρό και Εθνικό να μοιράζονται από έναν βαθμό για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

 

Αλμυρός (Σουτζής): Χανιωτάκης, Αγαπάκης, Παπαδομιχελάκης, Γιαλούσης, Κοιλιάρας, Πατινιώτης, Λεόν, Κοντογιάννης (80′ Καργιωτάκης), Χαντί (80′ Βακράκος), Πακιουφάκης (72′ Νικολακάκης), Ρέγες

Εθνικός (Χαντές): Κουμπουλα, Παπαγγελής, Ζωγραφάκης, Θεοδώρου, Χρούστινετς, Μαλάι, Ντινιωτάκης, Πολύζος, Γεωργούσης (79′ Πλουμάτος) , Μακρυγιάννης, Τσιάβος (46′ Σεκούμπα)