Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πορτογαλία: Τέλος ο Σάντος και τυπικά

Ο κύκλος έκλεισε και ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, αποτελεί παρελθόν για τον πάγκο της χώρας.

Οκτώ χρόνια, δύο τρόπαια, σπουδαίες πορείες και σπουδαία ρεκόρ. Ο κύκλος του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας έκλεισε, αφού ανακοινώθηκε κι επίσημα το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών, ύστερα από τα όσα συνέβησαν στο Μουντιάλ 2022.

Ο 68χρονος προπονητής αφήνει τους Ίβηρες αφού τους οδήγησε στα μοναδικά τρόπαια της ιστορίας τους, το Euro 2016 και το Nations League 2018-2019. Αναλαμβάνοντας το καλοκαίρι του 2014, είναι ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο της χώρας (109), τις περισσότερες νίκες (67), τις περισσότερες ισοπαλίες (23), τις περισσότερες ήττες (19) και το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό νικών (61,47%).

Η πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ είναι η τρίτη καλύτερη στην ιστορία της χώρας, όμως τόσο ο αποκλεισμός από το Μαρόκο, όσο και το επεισόδιο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο οδήγησαν την ομοσπονδία σε αναζήτηση διάδοχης κατάστασης, έπειτα από μία οκταετία.

Ο Σάντος είχε συμβόλαιο μέχρι και το πέρας του Euro 2024, όμως όταν λύθηκαν κάποια λογιστικά προβλήματα που είχαν προκύψει πριν από το Μουντιάλ, αποφασίστηκε η λύση του.

Η διάδοχη κατάσταση δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, με ονόματα όπως του Ζοζέ Μουρίνιο να αποτελεί την προτεραιότητα της ομοσπονδίας, έστω και με παράλληλη εργασία στη Ρόμα.

ΠΗΓΗ: sport24.gr