Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρεμιέρα σήμερα για την Εθνική U19 και τον Γ. Αποστολάκη

Με στόχο να μπει με το δεξί και να πάρει τη νίκη η Εθνική U19 της Ελλάδας ξεκινάει σήμερα στις 7 μ.μ (EΡΤ 1) το ταξίδι της στην τελική φάση του Euro 2023 με αντίπαλο την Νορβηγία με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Μια Εθνική στην οποία βρίσκεται και ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ Γιάννης Αποστολάκης που κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην αποστολή και απομένει να δούμε αν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος τον επιλέξει είτε στο βασικό σχήμα είτε σαν αλλαγή στο σημερινό ματς.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης. Τα παιχνίδια που θα δώσει μετά το σημερινό με τη Νορβηγία είναι αυτά απέναντι σε Ισπανία (7/7, 19:00) και Ισλανδία (10/7, 22:00). Με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά του τουρνουά, όπου θα κοντραριστούν για το εισιτήριο του μεγάλου τελικού.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής Νέων για το Euro Κ-19: Δημήτρης Μοναστηρλής, Νικόλαος-Νέστορας Μπότης, Δημήτρης Κεραμίτσης, Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Νικόλαος Δεληγιάννης, Αλέξιος Καλογερόπουλος, Αθανάσιος Προδρομίτης, Αλέξιος Γκολφίνος, Ζήσης Τσίκος, Ευάγγελος Νικολάου, Χρήστος Σταυρόπουλος, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Δημήτρης Κωττάς, Γιώργος Κυριόπουλος, Κωνσταντίνος Γκούμας, Νικόλαος Σπυράκος, Γιάννης Αποστολάκης, Στέφανος Τζίμας, Λάμπρος Σμυρλής, Γιάννης Γκιτέρσος.

Η Εθνική θα αγωνιστεί στη διοργάνωση χωρίς το… βαρύ της πυροβολικό, τον Γιώργο Κούτσια, ο οποίος δεν πήρε την άδεια από τη Σικάγο Φάιερ για να βρεθεί στην αποστολή αφού η ομάδα των ΗΠΑ έχει υποχρεώσεις κανονικά που τρέχουν στο MLS.

Η «γαλανόλευκη» έχει φτάσει δύο φορές ως τον τελικό της διοργάνωσης, αλλά έχει ηττηθεί από την Ισπανία με 1-0 και στις δύο (2007,2012). Παράλληλα, έχει τερματίσει μία φορά τρίτη, δύο τέταρτη και άλλη μία στην πέμπτη θέση! Στη διοργάνωση του 2007, ο Σωτήρης Νίνης είχε πάρει το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή, ενώ στο ίδιο τουρνουά ο Κώστας Μήτρογλου ήταν μεταξύ των πρώτων σκόρερ με 3 γκολ.

Για να φτάσει η Ελλάδα στα τελικά του Euro u19 πέρασε από τον 5ο όμιλο και επέστρεψε στη διοργάνωση μετά από οκτώ χρόνια (σσ. 2015). Την ίδια ώρα, η Νορβηγία προκρίθηκε από το 1ο γκρουπ και αγωνίζεται ξανά στο τουρνουά μετά από τέσσερα έτη (σσ. 2019).