Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Π. Δερμιτζάκης: «Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που ξεκίνησα, αλλά αναδείχθηκα στον ΠΟΑ»

Τι δήλωσε ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Παύλος Δερμιτζάκης, για την άνοδο της ομάδας του στην Super League.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στα βήματα που οδήγησαν τον Πανσερραϊκό στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Μίλησε για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του σε Εργοτέλη και ΠΟΑ, καθώς και για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν τονίζοντας πως πρόθεσή του είναι να διατηρήσει τη φετινή χημεία και να γίνουν στοχευμένες προσθήκες και όχι να αλλάξει όλο το ρόστερ.

Αναλυτικά, ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στον Μιχάλη Τσόχο για:

-το στόχο της ανόδου που δεν πέτυχε πέρσι με Βέροια: «Πέρσι είχαμε την παγκόσμια πρωτοτυπία μια ομάδα να είναι πρώτη σε ένα πρωτάθλημα 32 αγωνιστικών και να πρέπει να δίνει μπαράζ. Δυστυχώς με τέτοιες πρακτικές απομακρύνονται οι κανονικοί παράγοντες, αυτοί που έχουν όνομα, επώνυμο και ΑΦΜ».

-το πώς επέλεξε να πάει στον Πανσερραϊκό: «Έβλεπα τα τελευταία χρόνια ως αντίπαλος του Πανσερραϊκού πως είναι μια σοβαρή ομάδα, με μια διοίκηση που είχε επενδύσει. Παρότι πέρσι σώθηκε στο τέλος, συνέχισε να επενδύει και ήταν μια ομάδα που με ενέπνευσε. Ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα να πάω και δικαιώθηκα για την επιλογή μου, φαντάζομαι και η ίδια η ομάδα».

-την προπονητική του εξέλιξη: «Η ζωή μού τα έφερε τέλεια τα πράγματα στην προπονητική. Άρχισα στα 31 μου, στην ομάδα που σταμάτησα, στον Εργοτέλη. Δούλεψα σε όλες τις κατηγορίες και πετύχαμε πάρα πολλούς στόχους. Η ομάδα που με ανέδειξε ήταν ο Ατσαλένιος στο Ηράκλειο, όπου έμεινα πέντε χρόνια και είδα πώς πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες. Τα βήματα που έκανα ήταν ολόσωστα. Έφτασα στον ΠΑΟΚ στα 40, αλλά μετά από μια διαδρομή μετά από 10 χρόνια. Είχαμε να διαχειριστούμε δύο ταμπλό, στην Ευρώπη που πηγαίναμε τέλεια και του πρωταθλήματος που δεν πηγαίναμε τόσο καλά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι στο σωματείο που είμαι να με γεμίζει, να περνάω καλά στην καθημερινότητα και να έχουμε επιτυχίες».

-την άνοδο του Πανσερραϊκού: «Εύκολο δεν είναι τίποτα. Όμως από νωρίς δημιουργήσαμε μια φιλοσοφία συγκεκριμένη, είχαμε συγκεκριμένη τακτική και ο καθένας δούλεψε στο κομμάτι του όπως έπρεπε. Γι’ αυτό μπορέσαμε και κάναμε μια πολύ καλή πορεία. Δεν ήμασταν μόνο συνεπείς στο ραντεβού μας με την άνοδο, αλλά μπορούμε να πούμε πως φτάσαμε εκεί και πιο νωρίς. Η διοίκηση μάς παρείχε τα πάντα, παρότι ήμασταν σε καλή θέση και τον Ιανουάριο μού έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε παίκτες και όχι να δώσουμε όπως συμβαίνει συχνά. Ο κόσμος ήταν κοντά μας και όλοι αυτοί οι παράγοντες μάς έφεραν εδώ. Διψά για να δει την ομάδα στη Super League, θέλω να πιστεύω πως θα έρθει στο γήπεδο και πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα χειροκροτά την προσπάθεια».

-το ότι υπέγραψε πέρσι διετές συμβόλαιο: «Η διοίκηση μού έδειξε εμπιστοσύνη, αλλά κι εγώ τα προηγούμενα χρόνια είχα την ευτυχία να πάρω τέσσερα πρωταθλήματα με τις ομάδες που ήμουν. Για μένα το συμβόλαιο είναι ο λόγος σου, σημασία έχει να υπάρχει ταύτιση στους στόχους ανάμεσα στη διοίκηση και τον προπονητή».

-το αν μπορεί να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα που ανεβαίνει με λίγες αλλαγές στη μεγάλη κατηγορία: «Υπάρχει διαφορά από κατηγορία σε κατηγορία, λόγω των αποστάσεων που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι που ελέγχουν τις τύχες του ποδοσφαίρου. Τα έσοδα είναι εντελώς διαφορετικά, δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η βάση. Εγώ δεν είμαι των πολλών αλλαγών. Το να αλλάξεις 25 παίκτες είναι το μόνο εύκολο. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε τη χημεία μας και να προσθέσουμε τόσους όσοι χρειάζονται να έρθουν για να υποστηρίξουμε το στόχο μας, που δεν θα είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Υπάρχει μια ικανοποιητική βάση που θα πρέπει να εμπλουτίσουμε».

-το πρωτάθλημα της Super League: «Είναι σημαντικό ότι όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική. Όποια ομάδα κι αν το έπαιρνε από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό θα ήταν δίκαιο. Πιο ισορροπημένος ο Παναθηναϊκός, πιο επιθετικογενής η ΑΕΚ που την αντιμετωπίσαμε και ήταν πραγματικά μια πάρα πολύ καλή ομάδα με έναν προπονητή με άριστο ήθος. Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Θεωρώ πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα είναι πολύ καλύτεροι του χρόνου και μπορούμε να δούμε ένα ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα. Αυτό όμως έχει να κάνει με τα αγωνιστικό, γιατί εξωαγωνιστικά υπήρχε μια ανωμαλία. Εδώ μέχρι πριν λίγες μέρες δεν ξέραμε πού θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου».