Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ρεθυμνιώτικο ντέρμπι με το… καλημέρα στην Γ’ Εθνική – Η προϊστορία των αγώνων Ερμής – Επισκοπή

Με το… καλημέρα ντέρμπι για Ερμή Ζωνιανών και Επισκοπή!

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όπου ουσιαστικά οι ομάδες θα παίξουν την 2η αγωνιστική (η 1η αναβλήθηκε λόγω της φονικής πλημμύρας που έπληξε την βόρεια Ελλάδα). Έτσι έχουμε Ρεθυμνιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ερμή Ζωνιανών και Επισκοπή, δυο δυνατές ομάδες του νομού που τα τελευταία χρόνια έχουν γράψει την δική τους ιστορία στις Εθνικές κατηγορίες. 

Ο Ερμής Ζωνιανών επέστρεψε φέτος στην Γ’ Εθνική έπειτα από απουσία πέντε χρόνων καθώς υποβιβάστηκε την σεζόν 2017-18. Από την άλλη πλευρά η Επισκοπή τα τελευταία χρόνια είχε εγκατασταθεί στην Super League 2 αλλά η περσινή σεζόν δεν πήγε όπως επιθυμούσαν και δεν κατάφεραν να κρατηθούν στην κατηγορία. 

Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά στην Γ’ Εθνική την περίοδο 2015-16 όπου τα δυο παιχνίδια τους είχαν λήξει ισόπαλα με σκορ 1-1 (και τα δυο). 

Το 2017-18 μονομάχησαν για τον τίτλο του Κυπελλούχου Ρεθύμνου, με τον Ερμή Ζωνιανών να κατακτάει τη νίκη με 1-0 και την κούπα, ενώ λίγους μήνες αργότερα η Επισκοπή κατέκτησε το Super Cup κερδίζοντας με 2-1 τον Ερμή.