Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ρόναλντ Γκόμεζ… ο Κοσταρικανός που μάγεψε τον κόσμο του ΟΦΗ!

Ο Ρόναλντ Γκόμεζ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές «καψούρες»… που φόρεσαν την φανέλα του ΟΦΗ!

Όσοι νεότεροι δεν τον πρόλαβαν και έχουν δει βιντεάκια του στο youtube σίγουρα θα ευχόντουσαν να τον είχαν ζήσει, με αυτά που έκανε στο χορτάρι φορώντας την φανέλα του ΟΦΗ.

Ο Ρόναλντ Γκόμεζ ήρθε στο Ηράκλειο επί εποχής Γκέραρντ το 1999 με την προηγούμενη ομάδα του να είναι η Μιουνισιπάλ από την Γουατεμάλα, ενώ είχε σύντομο πέρασμα από την Ισπανία παίζοντας σε Χέρκουλες και Σπόρτινγκ Χιχόν.

Με τους Κρητικούς αγωνίστηκε μία γεμάτη τριετία με 105 εμφανίσεις και 48 γκολ. Αλλά τι γκολ…

Το ένα καλύτερο από το άλλο.

Το αριστερό του πόδι έστελνε την μπάλα όπου ο ίδιος ήθελε. Η σωματική του διάπλαση και άριστη τεχνική του ήταν τα μεγαλύτερα προσόντα που διέθετε. 

Ο Γκόμεζ μάλιστα το 2002 έπαιξε στο Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας με την Εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα (ως ακόμα παίκτης του ΟΦΗ). 

Αντιμετωπίζοντας τότε στην φάση των ομίλων την Βραζιλία των Ριβάλντο, Ρονάλντο (Φαινόμενο), Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος και Καφού, γνωρίζοντας την ήττα με 5-2, με τον ίδιο τον Γκόμεζ να σκοράρει σε εκείνο το ματς.

Το 2003 άφησε το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ για να αγωνιστεί στο Κουβέιτ με την φανέλα της Γκάντσια . Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Ιραπουάτο του Μεξικό. Το 2004 επέστρεψε στην πατρίδα του (Κόστα Ρίκα) για να παίξει στην Σαπρίσσα. 

Το 2007 φόρεσε την φανέλα του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο όπου κατέκτησε και πρωτάθλημα (19 συμμ. 4 γκολ). Μετά επέστρεψε ξανά στην Σαπρίσσα ενώ έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Σάντος Ντε Γκουαπίλες.