Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σούδα: Φωτιά δίπλα στο Ναύσταθμο Κρήτης μεταφέρονται πολίτες με αρματαγωγό απειλούνται σπίτια

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, σε περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα, στο ύψος της Εθνικής οδού. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, από τα Χανιά και τις Βρύσες, βρίσκεται στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλούνται σπίτια.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκενώθηκε προληπτικά ο παιδικός σταθμός και το σχολείο του Ναυστάθμου. Το μέτωπο, που είναι μεγάλο βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Ναύσταθμου Κρήτης στη Σούδα.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό με τα οχήματα να εκτρέπονται προς Μαλάξα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια στιγμή εστάλη πριν από λίγο μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στον οικισμό Ναύσταθμο. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

ΠΗΓΗ: cretaone.gr