Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στις 10 Σεπτεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Με την εκλογή προέδρου να ορίζεται στις 10 Σεπτεμβρίου (και σε περίπτωση που χρειαστούν επαναληπτικές στις 16 Σεπτεμβρίου) ολοκληρώνονται οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η ημερομηνία αποτέλεσε συμβιμβαστική πρόταση μεταξύ της μετάθεσης της εκλογής νέου/ας προέδρου και τον οδικό χάρτη που ψήφισε η Πολιτική Γραμματεία. Αρχικώς έγινε ψηφοφορία δια της ανατάσεως της χειρός, όμως, ζητήθηκε από δύο στελέχη ονομαστική ψηφοφορία, η οποία και πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το Reader, υπήρξε σαφής πλειοψηφία υπέρ της πρότασης της ΠΓ για αυτόν τον εκλογικό σχεδιασμό. 160 ψήφους έλαβε η πρώτη πρόταση της ΠΓ, 88 η δεύτερη που προέβλεπε εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και 2 ψήφισαν παρών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητα για την εκλογή προέδρου έχουν θέσει οι Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο νέος/α πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κληθεί την επόμενη μέρα της εκλογής του, εάν αυτή γίνει τη δεύτερη Κυριακή, να παραστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τοποθετήσεις πραγματοποιήσαν μεταξύ άλλων οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Μπίστης.

Η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου πρότεινε μεταξύ άλλων η υπόθεση του νέου ΣΥΡΙΖΑ να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας, όπως «και ο διάλογος που θα κάνουμε να συσπειρώσει όλους μας σε μια νέα Κοινωνική Συμφωνία».

Ο κ. Μπίστης μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Στέφανο Τζουμάκα να ξανασκεφτεί την υποψηφιότητά του, ενώ χαρακτήρισε τις άλλες τρεις υποψηφιότητες ως εξαιρετικές.

Η αποτίμηση των περισσότερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι πραγματοποιήθηκε μια ζωντανή διεργασία με αρκετή πολιτική συζήτηση για την επόμενη μέρα του κόμματος.

Πηγή: gazzeta.gr