Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο Ηράκλειο η Εθνική Παίδων

Έφτασε στο Ηράκλειο για το Ευρωμπάσκετ η Εθνική Παίδων.

Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κινείται η «γαλανόλευκη», η οποία βρίσκεται ήδη στην Κρήτη για τη διοργάνωση, που διεξάγεται στα Δύο Αοράκια από 9 ως 17 Αυγούστου.

Το σαββατοκύριακο (03-04/08) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει δύο φιλικά με την Ισπανία στο γήπεδο του Πανεπιστημίου, στο οποίο γυμνάστηκε και σήμερα. Η σχετική ενημέρωση της ΕΟΚ αναφέρει:

«Η Εθνική Παίδων βρίσκεται στην Κρήτη, εκεί όπου 9-17 Αυγούστου θα πάρει μέρος στο Ευρωμπάσκετ U16. Πριν από το πρώτο επίσημο τζάμπολ η ελληνική ομάδα θα δώσει δύο τελευταίους αγώνες προετοιμασίας με αντίπαλο την Ισπανία στις 3 και 4 Αυγούστου στις 19.00 στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Ηρακλείου.

Η αποστολή έφτασε σήμερα και το απόγευμα έκανε την πρώτη προπόνηση επί… κρητικού εδάφους με την απουσία του Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος τραυματίστηκε στο Διεθνές Τουρνουά του Μπασάνο στο οποίο είχε πάρει μέρος η Ελλάδα και υποβάλλεται σε θεραπείες».

Ο Δημήτρης Μισιακός, εκ των συνεργατών του Γιάννη Καλαμπόκη στην άκρη του πάγκου, δήλωσε: «Είμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, προερχόμαστε από ένα δυνατό τουρνουά στην Ιταλία, από το οποίο επιστρέψαμε με χρήσιμα συμπεράσματα, έχοντας δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών σε όλη την προετοιμασία, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και θέλουμε να δούμε κάποια τελευταία πράγματα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ».

Μέσα στις επόμενες μέρες και μετά τα δύο φιλικά θα γίνει και η τελική επιλογή των 12 παικτών που θα αγωνιστούν στο Ευρωμπάσκετ U16. Δύο φιλικά απέναντι σε μια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα: «Η Ισπανία είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης, είναι μια ομάδα που είναι σταθερά καλή στις «μικρές» εθνικές εδώ και αρκετά χρόνια. Εμείς θέλουμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, να δώσουμε χρόνο σε όλα τα παιδιά και μέσα από τα δύσκολα αυτά παιχνίδια να ετοιμαστούμε για την πρεμιέρα απέναντι στο Ισραήλ».

Το Ισραήλ που τα τελευταία χρόνια έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα στις «μικρές» εθνικές ομάδες: «Ναι, όντως, ανεβαίνει στις κατηγορίες αυτές, είναι μαχητική ομάδα και κυνηγά τα μετάλλια, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και στο Ευρωμπάσκετ U18 φέτος».

Η Εθνική Παίδων θα προσπαθήσει για το καλύτερο στο μεγάλο δικό της ραντεβού του καλοκαιριού με το προπονητικό επιτελείο να έχει κι έναν ακόμη στόχο: «Θέλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά να είναι μαχητικά, να έχουν νοοτροπία νικητή, να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι ομαδικά, που θα τιμά την φανέλα και την ιστορία της ομάδας της ίδιας. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα σύνολο που θα έχει ομαδικότητα, αλληλεγγύη και σεβασμό προς τον συμπαίκτη και τον αντίπαλο».