Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στ. Λαμπράκης: «Νιώθω προδομένος από τον Σάμι – Δεν ήθελα να το πιστέψω» (βίντεο)

Για όλους και για όλα μίλησε στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή «Match Time» με τη Χρύσα Ζερβού, ο Σταύρος Λαμπράκης ο οποίος φέτος προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΠΑΕ Χανιά.

Αρχικά αναφέρθηκε στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ 2 ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε αποτυχημένη την αναδιάρθρωση που έγινε, ερωτώμενος, γιατί από 12 οι ομάδες αυξήθηκαν σε 34:

«Το επίπεδο αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι σε κάποιες ομάδες είναι αρκετά καλό, αλλά γενικότερα δεν είναι το καλύτερο επίπεδο που αρμόζει σε αυτήν την κατηγορία. Υπάρχουν αίτια που έχουν οδηγήσει στην απαξίωση.»

«Αποτυχημένη αναδιάρθρωση, κάθε χρόνο και χειρότερα!»
«Πιστεύω ότι έγινε μια άκρως αποτυχημένη αναδιάρθρωση. Υπήρχε ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα με 12 ομάδες, 6 παιχνίδια τηλεοπτικά, με μεγάλες τηλεθεάσεις και η ΕΡΤ ήταν ευχαριστημένη με το πρωτάθλημα αυτό. Αυτό το πρωτάθλημα των 12 ομάδων που το 90% ήταν νοικοκυρεμένες και κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική και όσον αφορά την άνοδο και για τις ομάδες που έπεσαν, την επόμενη χρονιά έγινε με 34 ομάδες, με στόχο σε τέσσερα χρόνια να γίνουν 16.

Να γινόντουσαν οι 12 ομάδες 16, να το καταλάβω. Αλλά να γίνουν 34; Φάνηκε εκ των πραγμάτων ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Σε αυτά τα δύο χρόνια έχει απαξιωθεί η κατηγορία, έχει υποβαθμιστεί το προϊόν, έχουν μείνει πάρα πολλοί άνθρωποι απλήρωτοι. Οι ομάδες έχουν διαλύσει και κάθε χρόνο και χειρότερα.»

«Του χρόνου θα προσπαθήσουμε για Α’ Εθνική»

Πάντως, ο ίδιος τονίζει πως η ΠΑΕ Χανιά έχει πλάνο και αυτό είναι του χρόνου η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να προσπαθήσει να κερδίσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ:

«Στην ομάδα γίνεται φέτος μια καινούρια προσπάθεια και με την είσοδο του κ. Βρέντζου στο πλάι του Αντώνη Ροκάκη που είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια.

Αν και αργήσαμε πάρα πολύ να έρθουμε -ήρθαμε τέλος Σεπτέμβρη- στο τέλος των μεταγραφών έγινε μια προσπάθεια, ένα ρόστερ που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο με πολλές προσθαφαιρέσεις και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο στην ομάδα.
Ο στόχος ο φετινός είναι να μπουν οι βάσεις, να γίνει καλή ομάδα και του χρόνου, με τις κατάλληλες κινήσεις η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να προσπαθήσει να ανέβει στην Α’ Εθνική. Αυτό είναι το πρότζεκτ και πάνω σε αυτό δουλεύουμε.»

«Απογοητευμένος από τη στάση του Σάμι…»

Μιλώντας για τον Εργοτέλη συγκινείται αλλά παράλληλα θυμώνει, με τον πρώην ιδιοκτήτη Μαγκέτ Σαμί, ο οποίος άφησε την ομάδα στο έλεος της:

«Ήταν πολύ δύσκολο καλοκαίρι το φετινό, υπήρχε μια απογοήτευση από τον ιδιοκτήτη, από τις συνθήκες που επικρατούσαν και από τη συνέπεια της κατηγορίας. Έχει να κάνει και με τα τηλεοπτικά, με το ποσοστό από το στοίχημα, το οποίο για κάποιους λόγους έχει γίνει λάστιχο. Απογοητεύτηκε και αποχώρησε από την ομάδα.

Εγώ δεν περίμενα ότι θα την διαλύσει, περίμενα ότι θα έβρισκε μια λύση με τους ανθρώπους του ερασιτέχνη, ή με τον κύριο Βρέντζο αλλά αργότερα με τον ερασιτέχνη που μίλαγε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πίστευα ότι θα έβρισκε μια λύση για να μην αφήσει αυτήν την ομάδα που έχει προσφέρει τόσα στο Ηρακλειώτικο και το Κρητικό ποδόσφαιρο.

Νιώθω προδομένος από αυτόν τον άνθρωπο, νιώθω θυμωμένος, είμαι απογοητευμένος από τη στάση του και τη συμπεριφορά του το διάστημα αυτό γιατί θα μπορούσε να έχει μια πιο ομαλή μετάβαση η ομάδα σε ανθρώπους που την αγαπάνε και να μην περάσει αυτό που περνάει τώρα.»

«Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ο Εργοτέλης θα διαλύσει»

Μέχρι τελευταία στιγμή, οι άνθρωποι που ήταν κοντά στον Εργοτέλη, ήλπιζαν ότι κάτι θα συμβεί και εν τέλει η ομάδα δεν θα διαλυθεί. Κάτι που όμως, δεν έγινε.

«Ελπίζαμε ότι κάτι θα γινόταν, ότι θα βάλει νερό στο κρασί του, ότι θα συμφωνήσει με τους ανθρώπους του ερασιτέχνη θα την παρέδιδε την ομάδα. Δυστυχώς δεν το έκανε, απογοητευτήκαμε όλοι.

Εγώ δεν ήθελα να το πιστέψω ότι μπορεί αυτή η ομάδα να διαλύσει και όμως γι’ αυτό έχω αυτά τα αισθήματα απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο και δυστυχώς ο Εργοτέλης είναι μια πάρα πολύ στενάχωρη κατάσταση αυτή τη χρονιά για μένα. Παρακολουθώ τα παιχνίδια, τα αποτελέσματα, μαθαίνω τι γίνεται, σίγουρα στενοχωριέμαι αλλά ελπίζω ότι θα βρεθούν αυτοί που αγαπάν την ομάδα και θα την οδηγήσουν ξανά σε μεγάλες κατηγορίες.»

«Οι όμορφες στιγμές με τον Εργοτέλη»

Ο Σταύρος Λαμπράκης έχει ζήσει σχεδόν… όλη του τη υπηρετώντας το κιτρινόμαυρο σωματείο και θυμάται τις όμορφες στιγμές:

«Μπορώ να γράψω ένα βιβλίο εύκολα για τον Εργοτέλη, σίγουρα η χρονιά όταν ήμουν ποδοσφαιριστής με τον Ακράτητο στο μπαράζ στη Θεσσαλονίκη, ήταν ο σταθμός για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. Με τον Εργοτέλη έχω ζήσει πολλά και σας προπονητής μαζί με τον Βασίλη τον Πλεσίτη, καταφέραμε να ανέβουμε πάλι στην Α’ Εθνική, με μια εξαιρετική φουρνιά νεαρών ποδοσφαιριστών.

Με 14 παιδιά από την ακαδημία, που έκανα όλοι καριέρα μετά και ήταν και καλά παιδιά. Καμαρώνουμε όσοι συμμετείχαμε στη διαδικασία εξέλιξης αυτών των παιδιών, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος να πει για ένα παιδί από τον Εργοτέλη ότι δεν είναι καλό παιδί. Mεγάλωσαν με καλούς δασκάλους και καλούς ανθρώπους.»

 

Πηγη: creta24.gr